DS2   Rapiditas DS1  MIC DS2          19-13

Recranten. HV MIC      BFC                 16-12

DC1      SVM DC1         MIC DC1                     8-24

DA2     Zwart Wit DA1            MIC DA2           18-36

DA1     Noav DA1        MIC DA1                   23-31

DB1     Wijnandia DB1           MIC DB1          17-16

D1       Sittardia D1#   M.I.C. D1#            15-18

D2       Sittardia D2#   MIC D2                  24-13

DS1      Vios (H) DS1    MIC DS1          24-25

DS1

Zondag 26 november, handballen tegen Vios in Heythuysen. Kort maar krachtig verslag deze keer. Rust nog 13 - 11 in ons voordeel. Het voordeel bleef gelukkig wel de hele wedstrijd voor MIC. Mooie en snelle aanvallen werden afgewisseld met rommelig spel….. spannend alweer tot aan het eindsignaal.  Eindstand 25 - 24 voor MIC, dus lekker weer 2 punten mee naar Meerssen. Dames heel goed hoe jullie het doen, al is het soms moeilijk. Op naar volgende week, dan speelt MIC dames 1 om 20.30 thuis tegen handbal Someren op  zaterdagavond.

Wijnandia B1- MIC B1
Aangezien er anderhalve competitie wordt gespeeld, was dit al de 2e encounter met de dames uit Nuth. De vorige wedstrijd werd er gewonnen, maar de teams zijn aan elkaar gewaagd. Wijnandia kwam, met maar liefst 5 wissels op de bank, beter uit de startblokken en wist op voorsprong te komen. Dat was even slikken, gelukkig kwamen we snel langszij, met o.a. 3 doelpunten van zowel Benthe als Maud. MIC had moeite met de sperretjes van Wijnandia en het werd duidelijk dat het een nek aan nekrace ging worden. MIC kon gaan rusten met een 7-9 voorsprong. Het verschil werd echter gemaakt bij de start van de 2e helft. MIC maakte te veel afspeelfouten, Wijnandia liep 3 doelpunten in en kwam dus op voorsprong. Daarnaast was de scheids allesbehalve consequent en dit werkte aan beide zijden hard en onsportief spel in de hand. In combinatie met de maar 1 wissel begon dit z’n tol te eisen. Slordige balletjes, effe geen focus en het werd bruut afgestraft met een tegendoelpunt. Wel was er vechtlust bij het hele team en door een aantal breaks en versierde penalties toverde o.a. Jill D weer de gelijke stand terug. Op het puntje van onze stoel zagen we Wijnandia weer op voorsprong komen met nog maar 2 minuten te spelen. MIC veroverde de bal, Maud scoorde weer gelijk vanuit de hoek, maar helaas… het was cirkel, tenminste, dat zij de scheids. De VAR (lees Amber) op onze tribune oordeelde anders, maar helaas, dat telde niet. Was het het verschil in wissels, de scheids, de vergeten sinaasappelpartjes of dat Maastrichtse scheldwoord vanaf de tribune wat ons de das omdeed, het blijft gissen. Gelukkig hebben we nog één herkansing thuis en daar pakken we ze gewoon weer. Eindstand 17-16

DA1

Noav vs MIC

op zondagochtend reisde we af naar Noav DA1 in Susteren. Met hulp van Kayli van de A2 begonnen we aan de wedstrijd. De eerste paar minuten gingen de dames van MIC goed van start en liepen ze uit. Maar naar een paar tegen goals kwam Noav op gelijke hoogte waardoor ze even voorstonden, maar daarna zette MIC weer aan en gingen ze met 13-18 de rust in. De tweede helft ging moeizaam van start. De ballen wouden er maar niet in gaan met als gevolg dat ze aan de andere kant wel vielen. Het ging dus steeds gelijk op. Uiteindelijk weten we met goed samenspel de winst binnen te slepen en gaan de 2 punten mee terug naar Meerssen! Met als eindstand 23-31.

De Oranginies van de E1 zetten hun winstreeks voort!

De vorige wedstrijd van de Oranginies werd met stevige cijfers gewonnen. Dat belooft wat vandaag tegen het team van Sittardia. Er werd gestart met Filou op doel.

Meteen gingen de Oranginies flitsend van start. Binnen een minuut maakte Joëlle de openingstreffer. Filou wist met een goede redding de gelijkmaker te voorkomen. Er werd goed verdedigd en samengespeeld. Drie sterke doelpogingen van Joëlle werden tegengehouden door de keeper van Sittardia, waardoor de voorlopige ruststand op 2-0 komt te staan.

De 2e helft werd gestart met Mila op doel. Na een goede voorbereiding maakte Lola het 3e doelpunt van de wedstrijd. Haar vreugde was echter van korte duur, kort daarop moest zij het veld geblesseerd verlaten. Het team was even uit haar doen, maar doordat Joëlle trefzeker was, werd de motivatie en het vertrouwen hervonden.  De voorsprong werd uitgebouwd naar 4-0. Door een aantal fraaie reddingen wist Mila te voorkomen dat de tegenstander niet terug in de wedstrijd kon komen. De 2e helft werd afgesloten met een doelpunt van Noa. Ruststand 5-2.

De 3e helft werd begonnen met Filiz op goal. Noa begon sterk met een snel doelpunt, waarna Fine de voorsprong deed uitbouwen naar 7-2. Ook Filiz droeg haar steentje bij. Zij plukte de ene naar de andere bal uit de goal en voorkwam dat Sittardia terug in de wedstrijd kon komen. De verdediging bleef staan als een huis en Sittardia kwam er maar niet door heen. Door goed samen te spelen zorgden Iva, Noa, Fine en Joëlle voor een 15-5 voorsprong bij rust.

Filou stond de laatste helft op goal. Het team was enigszins verbaasd dat de tegenstander met een speler extra het veld in kwam. Maar zelfs deze speler kon niet voorkomen dat de Oranginies bleven scoren. Door goals van Joëlle (tevens topscoorder van vandaag), Fine en Rosalie werd het uiteindelijk 19-10! Al feestvierend werd de terugtocht naar Meerssen ingezet. Op naar de volgende winstpartij!