DA1     MIC DA1         LimMid DA1    32-19

D1       V&L D3#         M.I.C. D1#       8-22

DA2     ESC'90 DA2     MIC DA2         4-17

DS1     LimMid DS1    MIC DS1          15-16

DA1     ESC'90 DA1     MIC DA1         12-21

DS2     LimMid DS2    MIC DS2          12-20

E2        Brunssum E1  MIC E2            10-6

D2       Brunssum D1#                        MIC D2            22-13

DB1     Brunssum DB1#          MIC DB1         16-12

DS1

Vandaag, zaterdag 18 november, wedstrijd in Roermond tegen LimMid.
Eerste helft niet zo heel spannend. MIC ging niet zo van start als de vorige wedstrijden. Na 15 minuten spelen was het pas 3 - 3. Dit zegt genoeg, scoren is en blijft moeizaam. Gelukkig wel kunnen gaan rusten met een 9 - 6 voorsprong. Ook de 7 meters gingen er niet allemaal in, in tegenstelling tot vorige week.
Tweede helft, de voorsprong bleef bij MIC, al kon LimMid soms terug komen tot op 1 doelpunt.
Maar toen ging het los, alweer de laatste minuten, blijkbaar wilde MIC het publiek weer spanning en een verhoogde hartslag brengen. Het spel werd slordig en rommelig en de voorsprong van 4 doelpunten slonk naar 1.
In de slotminuten nog 2 rode kaarten voor MIC.
Maar goed de 2 punten zijn binnen, misschien even evalueren en dan snel vergeten. Eindstand 15 - 16.Volgende week weer gewoon lekker gaan handballen en vooral laten zien dat we dat ook als team goed kunnen. Dan speelt MIC  uit tegen Vios op zondagmiddag om 14.45.

DA1 (inhaal wedstrijd)

Deze week wedstrijd op een dinsdagavond, de dames van Limmid stonden op het programma. Het werd een strijd tussen de nummer 3 en 4 van de competitie. MIC ging meteen goed van start en pakte de voorsprong al van het begin. We hebben deze voorsprong kunnen behouden ondanks dat niet alle ballen in het net vlogen. De voorsprong groeide tot aan de rust met 18-10 door nog een laatste doelpunt in de laatste seconden. We stonden dan wel met 8 punten voor maar we waren er nog niet. Met goeie tips van Georgie en Miranda en de sinaasappeltjes van Claudia begonnen we met volle moed aan de 2e helft. De voorsprong bleef groeien door de mooie acties, de goede verdediging en de mooie stops van onze keeper. Er begonnen wat frustraties op te komen bij de tegenstander waardoor we wel wat stootjes en duwtjes hebben gehad. Maar we bleven lekker ons eigen spelletje spelen waardoor we een eindstand van 32-19 hebben neergezet. En we weten wat er gebeurt bij de 30 goals…. Bitterballen. Maddy was vandaag de gelukkige die het 30e doelpunt scoorde.

Zaterdag spelen we tegen ESC’90, we kijken er naar uit en hopelijk nemen we de 2 punten weer mee terug naar Meerssen.

DA1

Zaterdag avond om 8 uur klonk het begin signaal ik Stein. Helaas zonder onze vaste coachen Miranda en Georgie maar vol goede moet stonden Elly en Claudia langs de lijn. Het was een andere wedstijd dan normaal maar met volle energie gingen we er tegen aan. We kwamen moeizaam op gang maar toch hielden we in de eerste helft door leuk samenspel onze voorsprong. We gingen de rust in met een stand van 3-10. De eerste 10 minuten van de tweede helft liep esc in tot een uiteindelijke  stand van 10-13. Na deze 10 minuten wisten wij de knop om te zetten en er volledig voor te gaan. Door leuke wissels en samenspel hebben wij er voor gezorgd dat de 2 punten mee naar Meerssen worden genomen! Met een eindstand van 12-21.

DB1
Zondagochtend moesten we met ons team naar Brunssum voor een belangrijke uitwedstrijd. Brunssum had voor de wedstrijd 1 puntje minder dan ons. De wedstrijd begon een beetje stroef. Al snel kwamen we op een 4-2 achterstand. Brunssum verdedigde hard en zette de cirkel helemaal dicht. Door o.a. een paar mooie breaks en twee terechte 7-meters kwamen we sterk terug.  Met rust stonden we zelfs met 5-7 voor.
In de tweede helft lukte het niet meer om de voorsprong te behouden. Ondanks enkele mooie lange afstand schoten. We lieten ons een beetje uit het spel halen. Toen de scheidsrechter een doelpunt goedkeurde waarbij de speelster van Brunssum eerst onze keepster blokkeerde en vervolgens door de cirkel heen liep en de bal in het doel gooide raakte onze dames het spel een beetje kwijt. We gingen te gehaast spelen en kwamen nog amper aan uitgespeelde kansen. Daarnaast hadden we ook een beetje pech met een paar afstandsschoten op de lat. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een 16-12 eindstand. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen Wijnandia. Hopelijk kunnen we dan wel de 2 punten mee naar Meerssen nemen

Brunssum D1# - M.I.C. D2               22-13

Zondagochtend in Brunssum. De opstelling is bekend, de aanwijzingen zijn gegeven. Tijd voor weer 2 keer 20 minuten handballen. De eerste 10 minuten zijn altijd even lastig lijkt het wel. Even erin komen, hoe speelt de tegenstander? Die zijn snel en lopen makkelijk langs de verdediging. Er moet echt een tandje bij. Niet afwachtend zijn, maar meteen er staan! Met de aanwijzing om meer en eerder op de helft van de tegenstander te verdedigen, werd het duidelijk dat Brunssum minder snel de aanval naar voren kon inzetten. Maar zodra zij passeerden, was het moeilijk voor de dames van M.I.C. om de aanval nog te stoppen. Ze probeerden elkaar te helpen, dat ging een paar keer zeker goed, maar zij waren toch te snel.

De aanvallen liepen ook in de eerste minuten te ‘braaf’. Er werd te weinig vrij gelopen en teveel en te dicht op elkaar gespeeld. Er moest meer ruimte gemaakt worden, het hele veld gebruiken. Er waren mooie aanvallen, snelle aanvallen en sprongworpen over de verdediging! De eindstand geeft niet helemaal het beeld van de wedstrijd waar, we hebben veel kansen gemist. We zien wel weer steeds een beetje vooruitgang bij de meiden, ook dat is belangrijk. Ook de wedstrijden zijn leermomentjes en die gaan we deze week weer oppakken in de trainingen.

M.I.C. E2

In een opwindende wedstrijd tussen Brunssum E1 en M.I.C. E2, toonde het M.I.C. teamgeest vanaf het eerste fluitsignaal. Met snelle passes en doelgerichte acties slaagde M.I.C. erin om veel kansen te creëren. Door het prima keeperswerk aan beide kanten, bleef de wedstrijd spannend tot het einde.

De goede samenwerking van team viel op en dat resulteerde dan ook in een paar prachtige doelpunten.

Uiteindelijk moest M.I.C. de overwinning aan hun tegenstander laten met een eindstand van 10-6. Desondanks waren het publiek en de coaches super trots op het hele team. Met hun inzet, teamwork en individuele klasse op het handbalveld, gaan ze in de toekomst zeker vaker strijden om de overwinning.