DA2     MIC DA2         SVM DA1                    33-18

E2        MIC E2            V&L E4                        6-10

E1        MIC E1            Margraten E3             13-5

D2       MIC D2            V&L D4                       13-27

D1       MIC D1#          Margraten D1#           13-21

DC1     MIC DC1         Margraten DC1#         4-15

DB1     MIC DB1         SVM DB1                    25        13

DS2     MIC DS2          Zwart Wit DS1            13-14

DS1     MIC DS1          Margraten DS1           26-22

DS1

Zaterdagavond 11/11, om half 9 klonk op een overvolle tribune het startsein van de wedstrijd tegen de koploper, margraten.
Zoals onze trainster miranda ergens al geschreven had, de wedstrijd van de 7 meters. En zo was het. Aan beide kanten wel ongeveer meer of rond de 10.
We gingen heel goed van start, meteen een penalty, raak en door. Al snel stond het 5-0 voor MIC. Zou het zo gemakkelijk gaan vandaag?!
Niet dus, weer een super spannende wedstrijd, margraten gaf zich niet zo snel gewonnen, en geleidelijk aan kwamen ze terug. De voorsprong wist MIC wel te houden en met rust was het 12-10 voor MIC.
Tweede helf het ging over en weer, beide scoorden, ook door de vele 7 meters, MIC miste er maar 1, heel fijn en goed.
Gelukkig de laatste 2 min kon MIC de voorsprong iets vergroten, waardoor de hartslag op de tribune naar normaal kon. Winst binnen, super prestatie en weer een hele uitbundige ontlading van onze dames, alweer trots. Eindstand 26-22
Dank aan onze super Saturday sponsor: Augustin verkeersopleidingen!

De Oranginies van E1 gaan er met de winst van door!

Nadat eerst de nieuwe teamfoto voor het huidige seizoen is gemaakt werd onder aanvoering van Filou flitsend van start gegaan. Dit werd echter niet beloond met een eerste doelpunt.  De tegenstander profiteerde hier wel van met een eerste doelpunt.

De voorsprong was echter van korte duur doordat de stand vrijwel direct door Iva gelijkgetrokken werd. Het was duidelijk dat de verdediging van MIC stond als een huis. Tijdens verschillende aanvallen werd er goed samengewerkt, waardoor Mila de kans kreeg om de score uit te bouwen.  De eerste helft werd met een 4-3 voorsprong afgesloten.

Na een doelpuntloze 2e helft, waarbij Rosalie, Mila en Lola verschillende kansen niet benutten, ging Noa in de 3e helft flitsend van start. Met maar liefst 5 (!) doelpunten werd de voorsprong definitief uitgebouwd, dit onder toeziend oog van een steeds enthousiaster wordend publiek. Rosalie zorgde vlak voor het einde dat de stand 10-4 werd.

In de 4e helft zorgden Mila, Iva en Fiene voor de laatste treffers. Het werd uiteindelijk 13-5 in het voordeel van de thuisploeg. Duidelijk werd dat er onderling goed werd samengewerkt en verdedigd. Dit zorgde voor een aantal mooie acties en trotse spelers!

E2

Vanochtend was ie daar de altijd lastige thuiswedstrijd van de meiden van de MIC E2 tegen V&L E4.

Vol goede moed, haren strak op de kop want de foto moest ook nog even gemaakt worden, kwam het zevental van dienst de arena binnen stormen. De zeven werden daarbij aangevuld door Lola van de E1. Lola dankjewel daarvoor!

Na de foto en een degelijke warming up was het eerste kwart er een van aftasten. Twee snelle scores van V&L zorgden ervoor dat onze oranginas op scherp kwamen en na het eerste kwart was het dan ook met een achterstand van 0-2 zaak dat de meiden aan de bak gingen.

Het tweede kwart werd er dan ook een van hard werken. Het spel ging alle kanten op, de kansen vlogen je aan weerszijden om de oren en dat resulteerde in een waanzinnig mooi en snel deel van de wedstrijd met 10 doelpunten in 10 minuten. Helaas liep het verschil op naar 4 doelpunten in dit kwart maar hey... we waren wel van de 0 af. Rust met een achterstand van 4 -8.

Het derde kwart was toch wel het beste kwart van de wedstrijd qua scores. Onze meiden wisten met werken, vrijlopen, overgooien, schijnbewegingen en een berg teamspirit de toppers van V&L helemaal lam te leggen. V&L kwam hierdoor ook niet aan scoren toe. MiC deed dat lekker wel en kwam terug tot een verschil van 2 doelpunten, eind 3e kwart 6-8.

Zo werden de laatste 10 minuten gestart en als dat zou lopen als het 3e kwart zou er een welverdiend gelijkspel uit het vuur gesleept zijn. Dat mocht niet zo zijn. V&L profiteerde net iets makkelijker van de kansen die ze kregen en zetten de eindstand op de vertekenende score van 6-10.

Meiden, wat een vechtlust hebben jullie laten zien. Wat hebben jullie hard gewerkt. Lekker geluisterd naar het coachend duo die het ook niet voor niets kregen vanochtend. Jullie hebben je niet uit je spel laten halen door de immer veranderende spelregels. De scheidsrechter heeft een lekker lopende wedstrijd gefloten in de geest van de regels. Al met al een geslaagde ochtend vol met sportieve hoogtepunten.