DA1     Vios (H) DA1   MIC DA1                     14-11

E2        Vilt/Be Quick E1         MIC E2            9-3

E2        Noav E3          MIC E2                        8-11

DC1     Rapiditas DC2#           MIC DC1         23-8

D2       Noav D1#        MIC D2                       22-10

DA1     Rapiditas DA1 MIC DA1                     17-34

DA2     Vlug en Lenig DA1      MIC DA2         27-7

DS1     PSV Handbal DS2        MIC DS1          29-25

DS2     BFC DS3          MIC DS2                      15-13

DS1

Deze week wedstrijd op een zondagmiddag ipv een zaterdagavond. Dus op naar Eindhoven. Met nieuwe uit shirt ging het meteen voor MIC goed van start, ondanks de gemiste kansen toch al snel een voorsprong van 4 doelpunten. Maar voor de rust wist PSV dit om te buigen naar een 14 - 11 voorsprong.  Tweede helft konden onze dames de schade helaas niet meer herstellen, al stond de verdediging wel beter, maar scoren blijft moeilijk. Eindstand 29 - 25.
Was  het een slechte wedstrijd?!….
De meningen zijn verdeeld. Nu kop op en door naar volgende week, dan spelen wij om 20.30 tegen Margraten in sporthal marsana

DA1

Rapiditas vs. MIC

Op zaterdagavond 4 november zijn we op bezoek gegaan bij Rapiditas in Weert. Na de teleurstelling van maandag waren we gebrand deze keer de twee punten wel mee naar Meerssen te nemen. In de eerste seconden vielen er al twee penalty's voor zowel Rapiditas als M.I.C en liepen we de eerste paar minuten van de wedstrijd gelijk op. Toen we eenmaal in de wedstrijd zaten liep het spel redelijk vanzelf wat resulteerde in een ruststand van 10-15 in het voordeel van M.I.C.

In de tweede helft probeerden we met nog meer snelheid en nog meer loopacties de wedstrijd naar ons toe te trekken. We hebben leuke wisseltjes laten zien en met een sterke verdediging wisten we de wedstrijd uiteindelijk te domineren. Na 60 minuten spelen klonk het eindsignaal en was de eindstand 17-34 in het voordeel van M.I.C. Het was een leuke, sportieve wedstrijd en bedanken de supporters die mee zijn gereisd naar Weert.

D2

Noav D1# - MIC D2.     22-10

Vandaag vertrokken we naar Susteren voor onze uitwedstijd naar Noav.  Met hulp van Iva van de E1 begonnen we aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten werden we gelijk overbluft door de middenspelers van Noav, zij waren zeer snel en heel behendig met de bal. Zij kregen ook ( te)  veel ruimte om zo door de verdediging heen te rennen. Oei, de stand liep snel op in het voordeel van de thuisploeg. Aanvallend aan onze kant moest er echt een tandje bij. Er waren genoeg mogelijkheden om af te spelen, enkele meiden liepen goed vrij, maar werden helaas niet altijd gevonden.

De dames werden aangespoord om eerder de verdediging in te zetten, op de helft van de tegenstander, zodat er eerder onderschept kon worden. Dat duurde even voordat het ' kwartje viel' , maar in de laatste 15 minuten van de wedstrijd werd het duidelijk dat wij zo wel konden profiteren van een snelle aanval van onze kant, door de bal eerder te onderscheppen.

Het was een pittige wedstrijd met een sterke tegenstander. Maar de meiden geven niet op! Ook van deze wedstrijd leren we weer. Op naar de volgende thuiswedstrijd!

E2

Op vrijdagavond 3 november hebben wij de uitwedstrijd tegen Vilt Be Quick in Berg ingehaald.

Het was de eerste wedstrijd van het weekend en de eerste wedstrijd voor Arwynn.

Livia was aanvoerder.

De eerste helft hield Cato vele ballen uit het doel

In de tweede helft zorgde Gwen dat de tegenstander moeite had om punten te scoren.

Iedereen deed erg zijn best.

Fiene, die inviel uit de E1, maakte laat in de eerste helft het eerste doelpunt. Waarna de snelheid in het spel kwam. Anna maakte het tweede doelpunt.

Maar het leukste doelpunt maakte Noor;

Ze leek de bal te verliezen in haar worp, gaf zelf al op, maar de bal rolde zó tussen de benen van de keeper door.

Het werd 9-3

E2

Op zaterdag 4 november stond de wedstrijd MIC E2 tegen HV NOAV E3 in Susteren op het programma. Met helaas een zieke speler was Puk al voor de 2e dag achter elkaar onze redding, super bedankt.

Jel, jel, jel de Orangina’s winnen wel’ klonk het om 11:15 uur overtuigend door de sporthal. We gaan van start! De energie zit er goed in aan beide kanten. De 1e 10 minuten gaat het behoorlijk gelijk op en staat het 2-2 op het scorebord tijdens de rust.

De 4e goal, naar aanleiding van een perfect staaltje samenspel tussen Noor en Anna, was een die er tussenuit sprong. Ook tijdens de 2e rust staat het 5-5 gelijk. De spanning in de zaal is goed te voelen, zowel in het veld als op de tribune.

In de 2e helft moeten we wat harder werken en lijkt de tegenstander even over ons heen te gaan lopen. Maar MIC weet het tij op tijd te keren. Ze strijden, tonen 100% inzet en dat wordt beloond.

Met dank aan het opvallend goede samenspel, de dappere keepsters Mila, Livia en Catoo en de gemaakte goals door Anna, Noor en Día hebben we eindelijk de schoenen tegen het plafond kunnen gooien!! Met smiles van oor tot oor kunnen we met nog meer overtuiging en enthousiasme naar huis dan waar we al mee kwamen. Met een overwinning van 8 - 11 kan je wel thuiskomen! We hebben de smaak te pakken, op naar de volgende.