E2        MIC E2            SVM E1                       4-5

E1        MIC E1            Vlug en Lenig E3         12-16

D1       M.I.C. D1#       Zwart Wit D1#            12-14

DC1     MIC DC1         BFC DC2                      14-9

DB1     MIC DB1         Zwart Wit DB1            11-16

DA2     MIC DA2         Bevo DA2                    25-12

DA1     MIC DA1         Groot Venlo DA1        24-15

DS2     MIC DS2          Gemini (V) DS2           25-20

DS1     MIC DS1          BSAC DS1                    24-23

DS1

MIC 1 – BSAC 1   24-23  (15-11)

Thriller tot de laatste seconde.

Twee keer 10 zwakke minuten aan MIC zijde zorgden ervoor dat het publiek tot de het einde van de wedstrijd moest wachten wie de punten zou binnen slepen.

Ongeslagen kwam BSAC naar Meerssen maar in de openingsfase van de wedstrijd was het MIC dat de kansen aan een reeg maar niet wist te benutten.

Was dat wel het geval geweest dan zou het scorebord al snel 5-1 hebben aangegeven. Nu ging het gelijk op tot even voor het rustsignaal. Toen sloeg MIC een gaatje en ging met 15-11 het kleedlokaal in.

Bij BSAC had het in de rust kennelijk gedonderd want met een 0-4 run trokken ze de stand gelijk. Ook door slordig spel van de thuisclub. Vanaf  16-16 ging het weer gelijk op en met nog 3 minuten te spelen kwam BSAC voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding, 21-22.

MIC maakte gelijk en meteen 22-23 door een slimme actie van Player of the Match Peggy Ummels. Met nog 1 minuut te spelen kreeg door slordig balverlies van MIC (niet voor het eerst dit seizoen) de dames uit Maasbree nog een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken en dat lieten ze niet na, 23-23.

Met een snelle midden uit wilde MIC de overwinning nog binnenhalen maar de tijd leek te kort omdat te bewerkstelligen. Door een overtreding te maken probeerde een BSAC- speelster dit te voorkomen en dat betekende, met nog 5 seconden op de klok, penalty.

Pia Steins bleef vanaf 7-meter koelbloedig en bezorgde zodoende MIC een zwaarbevochten overwinning met een grote ontlading bij het eindsignaal. Een zucht van verlichting daalde af van de goed bezette tribune en diverse mensen konden weer hun hartslag terugbrengen naar normaal.

Volgende keer hoeft het niet zo spannend maar de twee punten waren binnen.

Op zaterdagavond 28 oktober 2023 vond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen plaats voor MIC dames 1, deze week gesponsord door Jor - sports and more & de Preuverie! In tegenstelling tot de vorige wedstrijd bij BFC, begon MIC met een aangepaste opstelling die goed uitpakte. Ze namen meteen de leiding met een reeks doelpunten en hielden deze voorsprong vast tot aan de rust.

In de tweede helft werd het moeilijker om te scoren, met tal van gemiste kansen, ballen op de paal en een sterke keepster bij BSAC als obstakels. Hierdoor kwam BSAC geleidelijk weer op gelijke hoogte. De spanning nam toe, vooral in de laatste minuut, toen de klok nog 55 seconden aangaf en de stand gelijk was: 22-22. MIC scoorde opnieuw, maar helaas deed BSAC dat ook.

In de laatste 11 seconden maakte een speelster van BSAC een fout, wat resulteerde in een penalty voor MIC. De overwinning hing af van Pia, die gelukkig over stalen zenuwen beschikte en raak schoot. De eindstand was 24-23, wat leidde tot een ongelooflijke ontlading en trots bij de dames van MIC.

Deze overwinning was het resultaat van teamspirit en vechtlust, en hopelijk wijst het op een veelbelovende weg vooruit. Volgende week gaan onze dames naar PSV.

DA1

Dit weekend stond de koploper van onze competitie op de planning: Groot Venlo. We waren allemaal erg gespannen omdat de tegenpartij al hun voorgaande wedstrijden met 20 doelpunten verschil had gewonnen. Echter lieten we ons hier niet gek door maken en begonnen we samen met Robin en Eliarie van de A2 vol goede moed aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 stonden we samen als team te spelen waardoor we al snel uitliepen. De eerste helft verliep goed en we gingen de rust in met een stand van 12-6 in ons voordeel. Na de rust hebben we alles gegeven om onze voorsprong vast te houden. Met succes: na het eindsignaal was de stand 24-15 in het voordeel van MIC. Twee hele fijne punten waar we als team trots op mogen zijn!

DB1

Zaterdag 28 oktober was de thuiswedstrijd tegen Zwart - Wit DB1. De start was wat lastig en al snel stonden we 5 doelpunten achter. Toen kwam de verdediging goed op gang en ook de aanval verbeterde, waardoor de tussenstand voor de rust 6 - 10 was. Slechts 4 doelpunten verschil, dus alles kon nog gebeuren. In de tweede helft herpakte we ons en begonnen we heel sterk. Helaas was het overspelen van de bal af en toe een beetje slordig en de keeper van de tegenpartij was goed. De wedstrijd eindigde daardoor in 11 - 16, dus helaas geen 2 punten in Meerssen kunnen behouden. De verdediging was wel een stuk beter dan de afgelopen wedstrijden, dus met een beetje werken aan het overspelen van de bal kunnen we de volgende keer zeker winnen!

E1

Onder de aanvoering van Rosalie begonnen de meiden van de E1 aan de wedstrijd tegen V&L.

In de eerste 10 min waren er een paar goede kansen voor de meiden maar zeker ook een aantal mooie reddingen van Mila!

De meiden bleven de hele wedstrijd keihard werken ondanks een kleine achterstand, en vochten voor elke goal!

Uiteindelijke uitslag was 12-16, maar wat een inzet werd er getoond! Klasse meiden!!

E2
De orangina's waren klaar voor hun thuiswedstrijd tegen SVM. Met Gwen als aanvoerder en Anna in het doel, ging de wedstrijd van start. SVM kwam met 1-0 voor te staan, maar al snel wist Catoo de 1-1 voor MIC te scoren. Er waren voldoende pogingen van de orangina's; Mila wist een aantal keer de bal te mikken op doel, en ook Día en Noor deden verwoede pogingen. Helaas werden alle pogingen gekeerd door de keepster of ze vlogen net naast . De tegenstander speelde fel, en wist een paar keer door de verdediging te breken. Livia deed haar best de tegenstander op afstand te houden en Anna hield een paar harde ballen tegen. Met een 2-3 tussenstand gingen we de rust in, Gwenn scoorde nog net voor rust de aansluitingstreffer .

Mic kwam na rust goed uit de startblokken en zette goed druk op SVM .Anna wist de keepster te verschalken met een goed schot en de 3-3 stond op het scorebord . Ook Iva en Filou deden hun best en probeerde de bal zo snel mogelijk bij de tegenstander in het doel te krijgen.

Catoo wist vanuit het doel een paar mooie ballen tegen te houden, toch vielen er nog 2 doelpunten voor SVM. Anna scoorde nog een laatste keer in de allerlaatste seconden. Ondanks de goede verdediging door onder andere Livia, Noor en Mila, en de inzet van het hele team hebben we met opgeheven hoofd en een 4-5 eindstand het veld verlaten. We zijn we heel trots op de orangina's! Ga zo door, de volgende keer slepen we de winst mee naar Meerssen :)

F

Zaterdag 28 oktober matchday voor de F1

Vandaag was het voor de meiden van de F1 een thuiswedstrijd. Een spannende ochtend want voor vele meisjes hun eerste wedstrijd in Meerssen en dus veel publiek dat komt kijken speciaal voor hen.

We begonnen met een spannende wedstrijd tegen de Vlug en Lenig F3. Het was een spannende strijd en de meiden moesten even wennen aan het spel, de aandacht en de tegenstander. De oefeningen die we in de training gedaan hebben werden echt toegepast en de meiden krijgen steeds beter in de gaten hoe het handbal spel gespeeld moet worden. Het was een leuke sportieve strijd waarop we met opgeheven hoofd mogen terugkijken.

Wedstrijd 2 was tegen Wijnandia F1. Dit was een spannende wedstrijd. De tegenstanders waren een stukje groter en ouder dan wij, maar dit schrikte het team niet af. We zijn de strijd aangegaan en er werd zelfs een paar keer gescoord. Trots dat we dit wedstrijdje gewonnen hebben.

Het derde en laatste wedstrijdje was tegen Zwart Wit F2. Dit was een spannende wedstrijd, jongens tegen de meisjes. Onze meiden hebben zich sterk gehouden tegenover al die jongens. Ze namen de tactieken van de tegenstander over waardoor we leuke laatste wedstrijd hebben gespeeld.
Het was een hele leuke en spannende ervaring voor de meiden. Wij gaan weer trainen en oefenen voor onze volgende wedstrijd op 11 november Sittard.

Wilt u  de meiden van de F1 komen aanmoedigen in Meerssen? Kom dan 23 maart naar de sporthal, dan hebben wij weer een thuiswedstrijd!