twitter facebook
Handbalvereniging
Meerssen - Valkenburg
week 2340
 
Deel dit artikel:

week 2340

HV MIC

 

Uitslagen

D1       Juliana D1#     M.I.C. D1#       8-14               

DB1     MIC DB1         Wijnandia DB1           22-18                         

DA2     MIC DA2         Zwart Wit DA1            20-11             

DA1     MIC DA1         Noav DA1                   24-10  

DS1     EHV DS1          MIC DS1          23-24

E1        BDC '90 E1      MIC E1            19-2               

DS2     Vilt/Be Quick DS1       MIC DS2          20-11

D2       OLympia D1#  MIC D2            14-9

 

DA1

Na onze tegenvallende wedstrijd tegen Noav vorig seizoen begonnen we gemotiveerd en goed voorbereid aan onze eerste thuis wedstrijd tegen Noav. Helaas moesten we Iris en Maddy missen deze wedstrijd maar kwamen Robin en Anne van de A2 uithelpen. Toen het startsignaal om half 7 klonk startte de wedstrijd. De eerste 10 minuten gingen we er vol in en liep het super goed, daarna zijn we een beetje slordig gaan spelen maar we hebben dat uiteindelijk weer goed opgepakt. Na de rust begonnen we weer met de wedstrijd alsof het 0-0 was en gaven we weer alles. Na een goede 2e helft klonk het eindsignaal en hebben we de wedstrijd gewonnen met 24-10. De eerste 2 punten van het seizoen blijven in Meerssen !

 

Dames B1-Wijnandia B1

Altijd weer even spannend, zo'n eerste wedstrijd van het seizoen. Een nieuw samengesteld team in een nieuwe competitie. Wijnandia had er zin, ze liepen al warm, toen wij op ons gemakkie gingen omkleden. In de eerste helft werd meteen duidelijk dat we aan elkaar waren gewaagd. Sjuulke scoorde het eerste doelpunt met een mooi afstandsschot, maar het was Wijnandia die iedere keer weer op voorsprong kwam. Met een 9-9 ruststand was nog vanalles mogelijk. Misschien was de warming-up van Wijnandia toch iets te lang, want in de 2e helft kwamen wij meer in ons spel en werd onze tegenstander slordiger. Met sneller aanvalsspel en mooie combinaties liepen we iets uit en dit gaven we, ook door goed keeperswerk van Pascale, niet meer weg. Julia en Manouk maakten meteen hun eerste doelpunt bij de B. Jill C bekroonde de overwinning met een soort van vliegertje in de laatste seconde. Fijn om zo het seizoen te starten, een goed begin is het halve werk.... top dames! 

 

Olympia D1# - hv MIC D2

Vandaag hebben we onze eerste wedstrijd gespeeld in de categorie D competitie. Daardoor zijn er  wat regels veranderd in de speelwijze. Daar hebben we de afgelopen weken hard op getraind. De tegenstander maakte duidelijk een meer ervaren indruk in de D competitie. Met 2de jaars D speelsters en enkele speelsters uit de C jeugd, was er geen tijd om rustig aan te doen. Het was een pittige wedstrijd waar iedereen continue in beweging moest zijn. De meiden van de tegenpartij hadden het voordeel dat, gezien hun lengte, het makkelijker was om de bal in hun team rond te spelen. Maar de meiden van onze D2 zijn bloed fanatiek en gaan er vol voor om de bal te onderscheppen. Met snelheid werd dan de bal gezamenlijk naar voren gespeeld. Dat lukte enkele keren prima. De meiden van Olympia wisten hier niet altijd adequaat op te reageren, met als gevolg dat het team enkele mooie doelpunten wist te scoren. Er werd goed verdedigd bij MIC, maar elk moment van onoplettendheid werd door de meiden van Olympia ook goed benut.

De meiden van de D2 hebben een prima wedstrijd gespeeld, volle inzet, goed samenspel en leuke acties in het veld. Complimentjes waren zeker op zijn plaats!

Complimenten ook voor de scheidsrechter, zij heeft de wedstrijd goed begeleid. Na afloop hebben de meiden een kleine attentie uitgereikt aan de scheidsrechter namens hv MIC. Dit in het kader van de week van de scheidsrechter!

De kop is eraf. We hebben, ook na deze verloren wedstrijd, heel veel zin om weer mooie en leuke handbalwedstrijden te gaan spelen! Volgende week onze eerste thuis wedstrijd!

 

E1

Na de zomerstop is het vandaag eindelijk zo ver. De eerste wedstrijd dit seizoen van onze mandarijnen E1 bestaande uit Mila, Lola, Rosalie, Joëlle, Filou, Fiene, Noa, Filiz en Iva is een feit. Het team en de vele meegereisde supporters zijn er klaar voor. Ze mogen aantreden tegen het jongensteam van BDC'90 uit Landgraaf. Met Iva op goal weten de dames de schade in het eerste kwart tot 3-1 te beperken, dankzij een mooi uitgespeelde goal van Joëlle en een paar goede reddingen van Iva.

Het tweede kwart van de wedstrijd mag Rosalie het doel verdedigen. Helaas liet het positiespel wat te wensen over, waardoor de dames elkaar onvoldoende wisten te vinden. De tegenstander kreeg volop ruimte om uit te lopen tot 10-2. De tweede helft begonnen onze dames sterk. Vol overgave gingen ze de strijd aan. Het geluk ontbrak ons echter. Noa liep zich goed vrij, maar werd niet altijd gevonden en doelpogingen van Filiz, Iva en Filou gingen net naast. We kregen er nog 7 om de oren. Met nog 10 minuten op de klok stond het 17-2. In het laatste kwart konden we helaas geen vuist meer maken en de eindstand was 19-2 dankzij een aantal mooie reddingen van keeper Filou. Deze week goed trainen en zaterdag knallen met die ballen tegen zwart/wit in onze eigen kolkende arena!

 

 

Programma

Zaterdag 7-10            

13:30  E2        MIC E2 ESC'90 E1#                             

14:30  E1        MIC E1 Zwart Wit E1#                                   

15:30  D2       MIC D2            SVM D1                                 

16:15  D1       M.I.C. D1#       ESC'90 D1                              

17:15  DC1     MIC DC1          ESC'90 DC1                            

18:00  DB1     Gemini/Esia/Olympia DB2     MIC DB1                                

18:45  DS2      MIC DS2          Noav DS2

20:30  DS1      MIC DS1          ESC'90 DS1

09:20  F1        Zwart Wit F1   MIC F1                                   

10:00  F1        BDC '90 F1      MIC F1                                   

10:20  F1        MIC F1 Vlug en Lenig F4                                

13:10  DA2     BDC'90 DA1#  MIC DA2                                

14:10  DA1     BFC DA1          MIC DA1                                

Ga naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
08/06/2024
We hebben genoten van ons jubileumfeest. Fijn d...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
27/05/2024
HV MIC   Uitslagen DA1 Limburg Final...
content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
03/05/2024
Begin mei werd er een gesprek gehouden met leden v...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
15/04/2024
HV MIC   Uitslagen   D1 ...

Sponsors

Southern Hill
Emi Zorgt
Kasteel Domein de Cauberg
Thewissen financieel advies
Hotel Walram
Auto Service Meerssen
Scooter Service Zuid
Label A Hair SAlon
Speciaalbieren Café de Keizer
AV Projects
Beers Financieel adviesbureau
Pub Henry VIII
Alex
Martin Slenter
Tijs & Cyril Makelaardij
HC Architecten
Electro Service Ruipers
Advance Communications
Rovi Sport
Centrum voor fysiotherapie & Medische fitness
Sportcafe Marsana