MIC DC1          Wijnandia DC2           9-20

Esia E1            MIC E1                        6-16

ESC’90 D1       MIC D1                       14-9

HC Groot Venlo DB2  MIC DB1         14-8

V&L DS3          MIC DS3                      18-25

HC Groot Venlo DA1  MIC DA1         24-20

Gemini DS1     MIC DS2                      30-13

BSAC DS1        MIC DS1                      27-30

DS1

Het is zondagmiddag 12 maart. De dames 1 van MIC moesten zich om 13.00u verzamelen bij de sporthal in Meerssen om samen richting Maasbree te gaan. Daar zou de strijd aangegaan worden, met de dames van BSAC, voor de 3e plek in de competitie.

Om 14.40u klonk het startsignaal. De  dames van MIC begonnen niet goed, ze kwamen wel door de verdediging heen van de tegenpartij, maar het lukte dan niet om de kansen te verzilveren. Er werden ook een aantal 2 minuten gegeven tegen onze dames, dus ze stonden in het begin vaker met 5 dan met 6 dames in het veld. De dames van BSAC benutten wel meteen hun kansen en ze stonden al snel met 6 - 0 voor. Dit was blijkbaar nodig als wake-up call voor onze dames, zij gingen vervolgens veel beter spelen. De ruststand werd uiteindelijk 17-15, onze dames zijn gelukkig wat ingelopen qua achterstand. Na de motiverende woorden van de coach tijdens de rust, startten onze dames sterk, de dames van BSAC daarentegen wat minder, daardoor konden onze dames de voorsprong pakken. Daarna ging het gelijk op, maar bleken de dames van MIC toch uiteindelijk te sterk en gingen ze gelukkig met de winst op zak naar huis, eindstand 27-30. De 3e plek in de competitie was zeker gesteld. Goed gedaan dames.

Volgende week is de wedstrijd weer als vanouds op de zaterdagavond, de dames spelen dan thuis in Meerssen. Ze ontmoeten daar de dames van PSV. Dat wordt weer een leuke pot.

ESIA E1- MIC E1 6-16

Een bijna interland vandaag. Met in de rechterhand de sporttas en paspoort in de andere hand vertrokken we naar vaals. Even wachten op de sleutel om binnen te komen, alarm nog ff uitschakelen en de wedstrijd kan beginnen. De eerste 10 minuten waren niet de beste minuten van ons team. Verdedigen was wat chaotisch, de aanval verliep slordig omdat de bal niet goed werd gevangen. Maar de resterende 30 minuten waren voldoende om de puntjes weer mee terug te nemen. Ook vandaag werden er weer veel aanvallen ingezet door het goed onderscheppen van de bal in de verdediging. Het tempo was razend snel. De meiden waren allemaal moe gespeeld. De inspanning en het goed samenspelen werd bekroond met een 16-6 overwinning.

We vinden het nu al jammer dat de competitie alweer bijna klaar is. Nog 2 wedstrijden te gaan!