V&L E3            MIC E1            9-16

Brunssum DC1            MIC DC1         14-11

Olympia DS 1  MIC DS3          22-19

DS1

Zaterdagavond 4 februari, het is weer handbaltijd voor de Dames 1 van MIC. Het was op tijd verzamelen, namelijk om 18.30u bij de sporthal in Meerssen. Iedereen was mooi op tijd om richting Helmond te gaan. De dames van MIC gingen de strijd aan met de dames (I) van Swift. Eens kijken of de flow van de afgelopen weken er nog in zit.

Na de warming up klonk om 20.30u het startsignaal. Weer een club die met hars speelt, is toch altijd even wennen voor onze dames.

De dames van MIC begonnen sterk, pakten al snel de voorsprong, dat beloofde wat voor de wedstrijd. Maar op de een of andere manier raakten ze de kluts wat kwijt en konden de dames van Swift goed bijkomen. Het lukte ze zelfs om de dames van MIC in te halen en ze gingen vervolgens, tegen de verwachting in,  met de voorsprong de rust in, stand: 13 – 12.

In de rust had de coach onze  dames eens goed toegesproken en ook nog wat tactische tips gegeven, want het moest toch echt anders. Maar de tips leken niet echt geland te zijn, ze begonnen het eerste gedeelte van de 2e helft niet goed, er werden te veel fouten gemaakt bij onze dames. Maar gelukkig leek het na 10 minuten weer op zijn plek te vallen bij onze dames en ging het beter. Daarnaast benutten de dames van Swift de kansen niet en de snelheid ging er bij hen ook wat uit. Onze dames leken de 5-1 dekking van Swift door te hebben en liepen verder uit. Toen was het ook wel duidelijk dat de winst voor onze dames niet meer in gevaar zou komen. Ze werden ook niet meer verrast door de dames van Swift, eindstand 23 – 27. Proficiat!

Volgende week hebben de dames van MIC weer een thuiswedstrijd op de kalender staan. Ze ontmoeten dan de dames I van ESC ’90. Vorige keer dat de dames elkaar troffen werd het een gelijkstand, hopelijk dat de flow zijn werk blijft doen voor onze dames.

Wedstrijd BEVO HC B2 tegen MIC B1

Het was voor MIC een uitwedstrijd in Panningen. BEVO bouwde in het begin een kleine voorsprong op, maar MIC herstelde zich snel en het ging de eerste helft verder nogal gelijk op. BEVO had vaak succes met lange afstandsschoten. Bij rust was de stand 13-10 voor BEVO. In de tweede helft liepen de spanningen soms hoog op en het spel werd wat agressiever. MIC kon snel omschakelen en ook regelmatig de hoek halen. Met mooie combinaties wisten verschillende speelsters te scoren. De kleine achterstand bleef echter behouden en de eindstand was 22-16.

V en L E3 – M.I.C. E1 9-16
Om 9 uur zijn we van start gegaan met onze uitwedstrijd naar V en L. Iedereen was goed wakker en weer vastberaden om de punten mee terug te nemen naar Meerssen. Het team van V en L was een beweeglijk team met hier en daar een meisje in een met name jongensteam. Er werden weer veel ballen veroverd op eigen helft met een paar mooie snelle acties naar de goal van de tegenpartij. Ons team speelde goed samen en snel vooruit. V en L werd daardoor een paar keer verrast, ook daar ontstonden veel kansen en goals uit. De jongens waren zeer beweeglijk in de aanval, maar de meiden hadden nog genoeg energie om goed te blijven verdedigen. Het was een leuke wedstrijd om te zien, de energie was er van beide kanten. Na afloop snel naar de kantine om op te warmen, het was koud in de grote zaal. Complimenten voor het hele team!!!!