DC1     MIC DC1         Brunssum DC1            16-18

D1       BFC D3            MIC D1            12-11

DB1     BFC DB1          MIC DB1         30-14

DS1     PSV DS2          MIC DS1          24-32

DA1     HV Born DA1  MIC DA1         18-17

DS2     HV Born DS1   MIC DS2          20-21

DS3     HV Born DS2   MIC DS3          25-22

DS1

Het is zaterdagavond 26 november, weer tijd voor onze handbaldames om in actie te komen. Ze moesten een eindje rijden om hun tegenstanders te ontmoeten, namelijk de dames van PSV (en nee niet de voetbalclub, maar de handbalclub). PSV begon aanvallend goed, kwamen ook regelmatig door de verdediging, maar door heel goed keeperswerk bleef de goal van MIC goed beveiligd en lukte het de dames van PSV niet om veel te scoren.

Hierdoor konden de dames van MIC een aardige voorsprong opbouwen. Later in de 1e helft kwamen de dames van PSV weer terug en liepen ze in, maar gelukkig gingen onze dames met een voorsprong op de klok de rust in. De 2e helft moesten ze het wel met een man minder doen, aangezien er een rode kaart was uitgedeeld aan 1 van onze dames. Dus ze moesten de 2e helft volle gas geven. De voorsprong werd goed geborgd en liep zelfs iets uit. Voor het einde kwamen de dames van PSV nog aardig dichtbij, maar gelukkig konden onze dames met de winst op zak naar huis, eindstand 24-32! Prima resultaat, gefeliciteerd!

Volgende week moeten ze echt aan de bak, want dan staan ze tegenover de dames van HABO ’95, deze dames doen het erg goed deze competitie, dus het belooft weer een spannende avond te worden.

Dames B1 BFC-MIC

BFC, de nummer 3 van de ranglijst staat normaal bekend om hun snelle spel. De vervangend coaches waarschuwden hiervoor en in het begin pakten we dit goed op. MIC wist de snelle tegenaanval te belemmeren. BFC werd hierdoor verrast, in de aanval speelden we snel spel en leuke combinaties, waardoor we tot 7-6 konden bijblijven. De coach van BFC was hier duidelijk niet op voorbereid en de hal schudde op zijn grondvesten toen hij dit even liet merken. Na 15 minuten begonnen we het fysiek zwaar te krijgen en konden we beide opbouwsters van BFC niet voldoende tegenhouden. Hierdoor konden ze alsnog uitlopen tot 15-8 met rust. De flitsende start van de 1e helft konden we niet meer evenaren en BFC kon zijn voorsprong verder uitbreiden. Toch knokten we voor elke bal, fysiek werd het spel steeds harder. Steeds meer gele kaarten en 2 minuten kwamen eraan te pas en uiteindelijk zelfs een rode kaart. Dubbel zuur dat BFC ook nog de 30 kon aantikten. Onnodig en zeker niet representatief voor de inzet van onze dames. Als we alle zeilen bijzetten hoeft dat in de return zeker niet nog een keer te gebeuren. De meiden dachten dat ze achteraf toch nog getrakteerd zouden worden op MacDonalds. Als de vervangend coaches volgende keer meegaan tegen de koploper hebben we dat als troef in handen. Dus dames, bij deze, bij niet meer dan 30 op het scorebord van de tegenpartij, hebben jullie je cheeseburger in the pocket!