E1       MIC E1           Gemini E1       17-7

E2       MIC E2            Sittardia E2    4-17

DA1     MIC DA1         Bevo DA1        33-14

DC1     SVM DC1        MIC DC1         18-8

D1       MIC D1            Noav D2          14-10

DB1     MIC DB1         V&L DB2         22-11

DS1     MIC DS1          BFC DS2          19-22

DS3     MIC DS3          ESC’90 DS3     22-7

DS2     MIC DS2          Sittardia DS1   16-17

DS1

Zaterdagavond 12-11 was het zover de dames van MIC ontmoetten thuis de dames (2) van BFC.

Voor degene die goed hebben opgelet, de dames van MIC hadden hun nieuwe inloopshirts aan (sponsor Bonne Aparte).

Deze week waren er maar liefst 3 welpjes van de week. Lieva, Saar en Fleur, alle drie speelsters van de E1. Ze lieten zien dat ze al aardig wat handbal skills beheersen. Ga zo door dames!

En toen was het tijd voor de Super Saturday Match. De dames van BFC starten als een speer, de punten liepen snel op. Gelukkig hergroepeerden onze dames zich en lieten niet meer over zich heen lopen, ze vochten zich weer terug in de wedstrijd. Bij het rustsignaal stonden ze nog maar met 1 goal achter.

Na der rust waren de dames van BFC meteen op hun qui-vive en gingen voorspoedig aan de slag, de dames van MIC hadden even tijd nodig om elkaar weer te vinden en vanaf toen liep het gelijk weer op, tot voor het einde. Toen maakten de dames van BFC het verschil groter. Helaas werden er ook een aantal kansen en 7 meters gemist door onze dames, dat bracht de eindstand op 19-22, de 1e keer verlies voor de dames van MIC in deze competitie. Volgende week zaterdag weer een nieuwe kans, want dan gaan ze thuis de strijd aan met de dames van BSAC (Maasbree). Ook dit wordt weer een spannende wedstrijd!

M.I.C. dames 3 - ESC 90 dames 3

M.I.C. dames 3 met grote thuiszege.

Vandaag weer een thuiswedstrijd, deze keer tegen de dames van E.S.C. uit Stein.

Er werd te gemoedelijk gestart door de beide teams, E.S.C wist zeer lange aanvallen te spelen zonder veel verrassingen, helaas paste m.i.c zich hierop aan en werd de 1e helft een met weinig doelpunten en weinig actie. Er werd gerust met een stand van 7-3.

In de rust luidt het...'eigen spelletje blijven spelen' vanaf de 1e minuut werd er meer actie gezien, individuele breaks, zeer mooie teambreaks en vrijgespeelde hoekmensen zorgen dat de doelpunten blijven komen. Verdedigend staat het sterk. Het 18e doelpunt komt zelfs van onze eigen keepster, vanuit haar eigen doel, chapeau Kim, dat lukt niet veel keepers!

Het doelpuntengeweld duurt voort en met een eindstand van 22-7 bleven de 2 punten in Meerssen!

DA1

Na een hele lange periode geen wedstrijd te hebben gespeeld, stond er eindelijk weer eentje op de planning. Iedereen had veel zin om weer een leuk potje te handballen, maar er waren toch ook wat zenuwen..

We begonnen de wedstrijd met een snel balspel. Dat bracht ons gelijk op een voorsprong. Ondanks de mooie kansen die er werden gecreëerd was het toch vaak lastig om ze af te ronden. Het geluid van de paal hadden we nou wel genoeg gehoord volgens Miranda. Desalniettemin werden er toch een aantal mooie goals gemaakt door het lopen van de systemen waar we veel op hebben geoefend de afgelopen periode. De stand was 15-8 in ons voordeel toen we de rust ingingen.

Na de lekkere sinaasappeltjes verzorgd door Claudia en de goede aanwijzingen van onze trainster Miranda, gingen we met goede moed het veld weer op. Ons doel was om meer goals te maken en er minder door te laten. We begonnen sterk en scoorden goed uit de systemen die werden ingezet. Toen de tegenstander een twee minuten tijdstraf kreeg, wilden we graag onze nieuwe wissel uitproberen. De wissel ‘overtal’ werd ingezet en hieruit scoorde Iris een mooi doelpunt. Ook de verdediging stond wat beter dan in de eerste helft, waardoor bevo maar 6 doelpunten heeft kunnen scoren. Uiteindelijk kwam het 30ste doelpunt dan eindelijk in zicht, en onze Floortje was de gelukkige om ons allemaal te trakteren op een portie bitterballen. Vlak voor het eindsignaal kwam onze andere trainster Kyra nog snel aanschuiven om ons aan te moedigen. Ten slotte luidde het eindsignaal met 33-14 in ons voordeel.

Komend weekend hebben we een rust weekend en 19 november zullen wij weer volle gaas gaan knokken voor de overwinning tegen Groot Venlo!

Wedstrijdverslag MIC E1 – Gemini E1

Met Fleur als aanvoerder wordt het publiek enthousiast begroet door onze Sinaasappels. De wedstrijd is vanaf de eerste minuut spannend, het eerste tegen doelpunt wordt snel gescoord. De meiden van MIC komen meteen in actie en Aynoa zorgt voor een gelijke stand. De doelpunten volgen elkaar netjes op en stand blijft hierdoor het eerste gedeelte van de wedstrijd gelijk. De klok loopt na 10 minuten door en de time out wordt bijna vergeten, zo fanatiek zijn de meiden. Na de eerste 10 minuten scoort Loes nog net een doelpunt waardoor ze nu met 10-6 voor staan. Femke staat in de goal en heeft een paar hele mooie reddingen gedaan, waardoor de tegenstanders weinig kans hebben om te scoren. Hierna lopen de dames alleen nog maar meer uit. In de 2de helft neemt Aynoa het keepen over en weer hebben de tegenstanders het erg zwaar om te scoren. Saar moet helaas het spel verlaten door een botsing met een tegenspeelster. Snel herpakken de meiden zich weer en de bal ligt alweer bij de tegenpartij in de goal. In de laatste seconden voor de 2de time out scoort Luka nog net en komt de stand op 15-6 te staan. Nog maar 10 minuten te gaan. De dames spelen prima samen en maken hele mooie doelpunten. Alle geleerde technieken worden gebruikt. Het trouwe publiek gaat helemaal uit zijn dak. Uiteindelijk winnen de dames met 17-7 en mogen de meiden hun schoen weer ver de zaal in schoppen.