E1        Optimo E2      MIC E1            6-6

DC1     MIC DC1         BDC '90 DC1#             19-22

DB1     Noav DB2        MIC DB1         10-18

D1       MenG  D1#     MIC D1            19-3

DS2     ESC'90 DS2     MIC DS2          18-21

DS1     ESC'90 DS1     MIC DS1          20-20

DS3     Eksplosion'71/Hercules'81 DS1         MIC DS3          21-23

DS1

Zaterdagavond 5 november sporthal Merode te Stein: weer tijd voor een potje handbal, de dames van ESC ’90 ontvangen de dames (1) van MIC. Het is 20.50u als het startsignaal van de scheidsrechter klinkt. Allebei de teams starten volle kracht vooruit, maar na 5 minuten werd de wedstrijd al stil gelegd. Gelukkig niet voor een blessure of overtreding maar voor een shirtwissel. De kleuren van zowel de dames als de scheidsrechter zorgden voor te veel verwarring. Nadat de dames zich in het oranje hadden gehesen konden ze dan toch echt van start. Wellicht kwam het door de shirtwissel, want de dames van MIC kwamen de 1e helft niet goed uit de verf, ze lieten veel kansen liggen. Gelukkig bleef de score wel gelijk op lopen. De rust had niet veel gebracht, want de start van de 2e helft ging nog niet zoals gewenst bij MIC, ze kwamen op 6 doelpunten achter te staan. Gelukkig herpakten de dames van MIC zich en kwamen ze met 1 doelpunt voor te staan. Helaas lukte het niet om de voorsprong te handhaven, want een halve minuut voor het eindsignaal wist ESC toch nog een doelpunt te maken, de uitslag is 20-20 geworden.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan komen ze tegenover de dames van BFC te staan, dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

Vorige week speelden de Dames 1 voor het eerst met de Sponsoren van de week:

Wedstrijdbal werd gesponsord door: Project Me en de Publieksprijs door: Koningswinkelhof.

Volgende week twee nieuwe sponsoren van de week!

DS3

Klaverblad Explosion 1- Hv MIC 3

Vandaag stond er een zondagmiddag wedstrijd in Tegelen op het programma.

De goede teamflow voortzetten is de taak vandaag.

Het oranje publiek uit regio Venlo is aanwezig en laat menig maal van zich horen.

Er wordt sterk gestart aan de wedstrijd en met enkele mooie snelle breaks wordt er een kleine voorsprong afgedwongen. Echter wordt er ook veel gemist in de afwerking en kijken de dames tegen een 9-6 achterstand aan. Dat laat de oranjetrein niet gebeuren en er wordt een tandje bijgezet om zo met een 9- 11 te gaan rusten.

In de pauze een peptalk, steviger in duel gaan en eigen spelletje blijven spelen.

De 2e helft wordt er wisselend spel gezien, met momenten zeer fraaie acties en mooie doelpunten anderzijds ook de nodige foutjes die helaas tot tegendoelpunten leiden. De score blijft gelijk opgaan, echter in de laatste minuten wordt de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Met een laatste penalty wordt er gewonnen met 20-22!

E1

Vandaag stond de wedstrijd MenG optimo Gulpen E2 tegen de sinaasappels oftewel de E1 van MIC op het programma. De tribune was goed bezet door de trouwe supporters van de E1.

Nadat het startsignaal had geklonken was het snel aan MIC te scoren.

In de eerste 10 minuten scoorde Loes 2 keer. Zo wist Gulpen de dames bij te houden door 2 keer de scoren. Het doelpunt van Aynoa (2-3)volgde snel waardoor de spanning er goed in bleef.

Gulpen begon aan een inhaalslag en scoorde 3 keer na elkaar waardoor de sinaasappels hard moesten werken. (5-3)

Uiteindelijk hebben Fleur (5-5) Aynoa (5-6) een kleine voorsprong weten te brengen. Het lukte Gulpen uiteindelijk om in deze spannende wedstrijd er een gelijk spel van de maken.

De sinaasappels hebben deze wedstrijd hard gewerkt.

F-jeugd

Vandaag was het eindelijk dan zover het eerste toernooi van de F jeugd. Met 7 enthousiaste meiden en 2 enthousiaste trainsters gingen we richting Geleen. Wat hadden ze er zin in. En wat heeft iedereen goed gespeeld. Eerst wedstrijd die ze gingen spelen was tegen Born. We wisten niet wat we moesten verwachten.  De helft van ons team handbalt pas 2 weken. Het was voor ons allemaal nieuw. Maar wat ging het super goed. De tweede wedstrijd speelde we tegen v&l en de derde tegen BFC. In de aanval werd goed overgespeeld en goed samengespeeld. Ballen werden gevangen, er werd goed vrijgelopen en naar elkaar gekeken. Soms iets te vaak naar elkaar gekeken en niet naar de goal.  We mogen wel nog wat meer voor ons zelf gaan. Met veel mooie goals, en iedereen heeft wel een keer op de goal gegooid.  In de verdediging gingen we goed op de bal. We waren niet bang voor een bal te vallen. Ook al had de tegenstander ook de bal. We lieten niet los. Iedereen wou keepen en dat heeft iedereen ook super gedaan. Voor het eerste toernooi van de F was dit zeker geslaagd en een leuke ervaring.

Onze volgende wedstrijd is 26 november in Buchten, zien we jullie dan!