MIC E1            Vlug en Lenig E3         17-10

MIC D1            Born D2                      6-6

MIC DB1          Bevo DB2                    13-7

MIC DS1          Swift (H) DS1              29-22

MIC DS3          Olympia (B) DS1         19-11

MIC DS2          Meos DS2                   16-13

DS1

Zaterdagavond 29 okt: 20.30u, weer tijd voor de dames 1 van MIC om in actie te komen. Tegen Swift, de dames uit Helmond. Na het groeten en de mooie poging op goal van Joni (welpje van de week) kon de wedstrijd echt beginnen.

De dames gingen aardig van start, maar Swift bleek toch sterker dan verwacht. Er werden de nodige 2 minuten en 7 meters gegeven. Aan het einde van de 1e helft werd de sfeer ook wat grimmiger, gelukkig kwam de pauze op tijd, zodat de teams even konden herpakken en hoe. De dames van MIC begonnen de 2e helft goed, het verschil in goals liep aardig op. De keepsters van MIC stonden ook als een huis! Top dames.

Swift kwam wel wat terug, maar uiteindelijk bleek MIC toch iets sterker. Gelukkig konden ze afgroeten met de winst op zak, 29-22. Proficiat!

Wedstrijdbal gesponsord door: Project Me Publieksprijs gesponsord door: Koningswinkelhof.

Volgende week zaterdag gaan de dames richting Stein, dan mogen ze het opnemen tegen ESC ‘90.

HV M. I. C.  3 - Olympia 1

Het oranje van m.i.c. dames 3 trad vandaag aan tegen de dames van olympia. Vooraf een positieve peptalk van onze trainer en een goede warming up. Vanaf het 1e fluitsignaal stond er 1 team! Er werd sterk verdedigingswerk gezien waar olympia weinig mogelijkheden vond om te scoren. Ondanks zeer mooie aanvallen en snelle break was het afronden op doel in het 1e kwartier iets minder. Later kwam de doelpuntenmachine meer op gang en werd er gerust met een 10-5 voorsprong.

Start aan de 2e helft verliep ietwat moeizaam maar er werd niets weggeven, de verdediging bleef overeind. De oranjedames bleven sportief en rustig en speelde hun eigen spel. Het publiek werd weer getrakteerd op een paar mooie aanvallen en teambreaks en in de laatste minuten liepen de dames uit naar een eindstand van 19-11.

Puik teamwork beloond met 2 punten!

Wedstrijd MIC B1 tegen BEVO B2

29 okt 22. Thuis in Meerssen.

Verslag: we begonnen de wedstrijd vol goede moed, ondanks dat we alle wedstrijden tot nu toe verloren hebben. Het begon al goed, we stonden meteen voor. We gingen iets anders verdedigen en dat werkte best goed. De combinaties liepen lekker en we kregen heel veel kansen. Die hebben we lang niet allemaal benut, maar toch stonden we bij rust ruim voor. In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder. De ruime voorsprong kromp iets in, maar we kwamen toch niet in de problemen, mede door een aantal penalty’s die we kregen. De eindstand was 13-7 en we waren superblij: onze eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen! We gingen met z’n allen op de foto voor Insta, en een van de vaders trakteerden ons na afloop. Dit gevoel houden we vast!

MIC E1- V en L E3

Als afsluiting van de herfstvakantie hebben we een leuke wedstrijd gespeeld tegen V en L.

Altijd wel een goede tegenstander, dus een weekje herfstvakantie zou nu misschien wel goed zijn voor het energiepeil. De energie was er zeker weer als vanouds bij de meiden van de E1.

De eerste 10 minuten ging een beetje gelijk op. Bij V en L speelden een paar snelle jongens, dus het werd hard werken voor de meiden.

Dat hadden ze snel in de gaten, het vervolg van de wedstrijd was 1 grote strijdlust.

Er werd goed en stevig verdedigd, voordat de tegenstander bij de goal was, werd een paar keer de bal goed onderschept. En dan zijn de meiden er als de kippen bij om snel in de aanval te gaan.

Mede daardoor zijn er enkele snelle goals gemaakt. Bij een ruststand van 7-4 werd de uiteindelijke stand 17-10 voor de meiden. Er is deze wedstrijd heel hard gewerkt en met een goede inzet tot de laatste minuut blijven de puntjes in Meerssen en gaan ze niet mee naar V en L. Tijd om de rode hoofdjes af te laten koelen en het zweet op het voorhoofd af te spoelen onder de douche.

Wat een toppers, de keepers van deze week Fleur en Lieva.

En onze veldspeelsters deze week, Aynoa, Femke, Saar, Lauren, Luka en Loes.