E          MIC E1             Noav E2           28-3

D1        MIC D1             Vlug en Lenig D3          6-14

DC1      MIC DC1           Margraten DC2            18-19

DB1      MIC DB1           BSAC DB1                     11-14

DA1     MIC DA1          Gemini (V) DA1            28-11

DS1      MIC DS1           Bevo DS2                     29-17

DS3      MIC DS3           Wijnandia DS1             16-19

DS2      MIC DS2           Rapiditas DS1               17-19

DS1

Zaterdagavond 8 oktober 20.30u, tijd voor de 1ecompetitie thuiswedstrijd voor de DS1 van MIC, ze mochten het opnemen tegen de dames van BEVO DS2.

De tribune was goed gevuld, de wedstrijdleiding zat er helemaal klaar voor en onze dames stonden te trappelen.

Na het voorstellen van de welpjes van de week Loes en Femke (die allebei een mooi schot op doel waagden) en het overhandigen van een attentie aan de scheidsrechter (in het kader van de week van de scheidsrechter),  kon het spelletje dan toch echt beginnen. De dames van MIC kwamen al snel op een voorsprong te staan. De verdediging van MIC was alert.

Maar voordat de supporters rustig achterover konden leunen, kwam BEVO toch langzaam opzetten. Dit gaf soms wat acties bij onze dames die niet altijd uitpakten zoals verwacht. Maar mede door het super keerperswerk van allebei onze keepers en goed samenspel, bleef de voorsprong gehandhaafd. Ze mogen dan ook trots zijn op de uitslag:  29-17. Proficiat dames!

De 2 punten blijven thuis in Meerssen en dit zorgt voor een mooi plekje in de stand. Op naar volgende week, op bezoek in Heythuysen bij VIOS.

M.I.C A1 - Gemini A1
Dat de teamfoto op de planning stond wisten we al, maar dat we nieuwe shirts kregen van HC architecten, was een verrassing voor het team. Nadat we ons niet mochten klaarmaken alsof we gingen stappen (aldus Boogie) waren we klaar voor de teamfoto.
Na een stevige warming-up konden we er tegenaan! Om 18:45 werd het startschot gelost door Paul Schouten die vooraf een presentie had gekregen voor de week van de scheidsrechter.
We begonnen de wedstrijd met een redelijk niveau maar toch een snel tempo. Al snel pakten we de voorsprong. Na ongeveer 15 minuten spelen stond het 10-1 in ons voordeel. De 2e helft van de 1e helft verliep iets moeizamer, maar desalniettemin een ruststand van 17-8!
Na een oppepper en wat aanwijzingen van Kyra en Miranda in de rust, begonnen we met goede moed aan de 2e helft. Maar helaas, net als vorige week waren de eerste 10 minuten echt niet goed. Door slordig en langzaam balspel bleven we een beetje hangen in onze score. Het doel om een rondje bitterballen te eten, die bij de 30ste goal valt, was steeds moeilijker haalbaar. Het was voor ons erg lastig om gemotiveerd en doelgericht te blijven bij toch erge lange aanvallen van Gemini. Uiteindelijk ging het laatste deel van de 2e helft weer iets beter en eindigde we met een eindstand van 28-11.
Helaas geen bitterballen, maar die komen zeker nog ;)

Op naar volgende week waar we het opnemen tegen Vilt/be Quick in Berg en Terblijt.

MIC C1- Margraten C2
In de eerste competitiewedstrijd tegen Brunssum werd vorige week maar nipt verloren met 14-12. Echter gaf het wel vertrouwen dat de dames heel doelgericht speelden en echt al een team vormden. Vandaag de eerste thuiswedstrijd tegen Margraten. Eerst allemaal de haartjes netjes voor de teamfoto, daarna er volle bak tegenaan. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het een boeiende pot zou worden. De goed gevulde tribune was getuige van leuke combinaties en snel spel. In de eerste helft werd er maar liefst 23 keer in 25 minuten gescoord, waarbij het met rust 12-11 stond voor MIC. Doordat Sanne zo goed stond te keepen, bleef ze ook de 2e helft staan. Helaas werd wat minder fanatiek gespeeld in de aanval. De meiden stonden meer stil, de dreiging richting doel werd minder, de verdediging van Margraten grimmiger. Het bleef gelijk op gaan tot de laatste minuut. Margraten scoorde de 18-19. Misschien was er nog een gelijkspel mogelijk. Helaas was de mooie bal van Nika net te laat in de zoemer, waardoor er helaas werd verloren. Een puntje was zeker verdiend geweest voor alle inzet en vechtlust van de meiden. Iedereen had haar aandeel in deze wedstrijd. Dan wordt het gewoon driemaal scheepsrecht en pakken we onze eerste punten volgende week zondag tegen Vilt Be Quick, komen jullie kijken?!

E1

Monsterscore Meiden M.I.C. E1- NOAV E2

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, de eerste thuiswedstrijd van de sinaasappels in Meerssen. Voor een kolkende arena stond onze “Orange Army” te popelen om het huzarenstukje van vorig weekend te herhalen. Aanvoerder Luka joeg de tegenpartij, NOAV uit Susteren, al de stuipen op het lijf bij haar welkomstgroet. Met Mila in het doel stonden de dames klaar voor de aftrap. Het duurde luttele seconden voordat Lieva het net deed bollen. 1-0. Nog beduusd van de vroege tegentreffer liepen de spelers van NOAV terug naar de middenlijn. Aldaar stonden onze meiden als pitbulls al klaar. Fleur, Loes en Lauren wisten vervolgens ook al snel het net te vinden. De toon was gezet voor een wedstrijd die de boeken ingaat als een oorwassing voor NOAV. Loes lepelde haar tweede in het doel nadat ze door Saar werd aangespeeld en Fleur had het weer op haar heupen. Binnen 7 minuten een heuse hattrick. Volgens coaches Maddy en Miranda werd het hoog tijd om te wisselen. Lieva, Saar en Fleur verlieten het veld om plek te maken voor Luka Aynoa en Femke. In een mum van tijd scoorde Aynoa haar eerste doelpunt. Hoewel Mila nagenoeg niks te doen had in het doel, reageerde ze alert door het enige schot in de eerste helft met een katachtige reflex te pareren. Ze zag vervolgens hoe haar team de scoren uitbreidde met doelpunten van Fleur (3), Lieva (2), Aynoa en Lauren. Er waren schijnbewegingen van Femke en gevechten om de bal door Saar, Luka en Mila te zien. Met een 15-0 voorsprong gingen de dames de rust in.

Na de pauze mocht Femke als keeper aantreden. Lauren zorgde met twee doelpunten voor een flitsende start. Er waren mooie verdedigende acties van onder meer Loes en Mila te zien. Maar ook splijtende passes over grote afstand door Luka en Lieva op Aynoa en Fleur, die uitschuifbare armen leek te hebben. Maar dan, een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat NOAV door de verdediging wist te breken. Het eerste tegendoelpunt was een feit. Terwijl de spelers van NOAV nog aan het juichen waren, gooide Luka hun droom aan duigen met een snoeihard schot. De concentratie leek wat af te zwakken waardoor NOAV nog twee doelpunten wist tegen te scoren. Maar Femke wist haar team vanuit het doel te motiveren. Met nog tien minuten op de klok stond het 20-3. Loes, Aynoa en Lieva werden op hun wenken bediend door passes van Saar en Mila. Lauren en Luka wisten het net ook nog te vinden. Saar en Fleur maakten het feest compleet. 28-3. Dit belooft nog wat dit seizoen!

Zaterdag 15-10

10:00  E2        SVM E2           MIC E2

19:00  DS1      Vios (H) DS1    MIC DS1