D1        Margraten D1   MIC D1             33-5

E1        Zwart Wit E1#  MIC E1             5-13

DB1      Margraten DB1 MIC DB1           20-9

DS2      Zwart Wit DS1  MIC DS2           18-15

DS1      Margraten DS1 MIC DS1           21-23

DC1      Brunssum DC1#            MIC DC1           14-12

DS3      Margraten DS2 MIC DS3           18-20

DA1     BFC DA1           MIC DA1           22-10

DS1

Margraten DS1 - M.I.C. DS1  21-23

Op zaterdag 1 oktober stond de eerste competitiewedstrijd op het programma in Margraten. Twee teams die altijd aan elkaar zijn gewaagd. Onder de speelsters van M.I.C. heerste gezonde spanning en dit zorgde ervoor dat de eerste helft wat moeizaam begon. Margraten nam de voorsprong, maar na de eerste 15 minuten begon M.I.C. op gang te komen met een paar snelle acties in de aanval en goede reddingen van de keepster. De score liep gelijk op en in de rust kwam de stand te staan op 12-13.

In de tweede helft begon M.I.C. sterk met een goede verdediging en werden de kansen benut in de aanval. M.I.C. nam vanaf dit moment de voorsprong, maar Margraten bleef in de achtervolging. Een paar keuzes van de scheidsrechter zorgden voor enig commentaar aan beide kanten. In de laatste 10 minuten bleef het spannend waar M.I.C. steeds 1 doelpunt voor Margraten bleef. In de laatste seconden werd er nog een penalty gescoord die de eindstand bracht op 21-23. Een verdiende winst.

Al met al een spannende pot. Volgende week neemt M.I.C. het thuis op tegen Bevo DS2, tot dan!

E1

Afgelopen zaterdag was het zover: de 1e wedstrijd, dit seizoen voor de meiden van MIC E1.

Deze keer in Oirsbeek waar Zwart/Wit ons opwachtte. Een gezonde spanning heerste. Een goede tegenstander, een tribune vol met enthousiaste supporters uit Meerssen en de vraag of de meiden fit genoeg waren voor de wedstrijd.

De wedstrijd begon met een verrassing. Bij het uitroepen van de ‘team yell’ presenteerden de meiden van MIC E1 zich deze keer niet als ‘mandarijntjes’ maar als ‘sinaasappels’. Het publiek was verbaasd maar niet voor lang want de teams stelden zich op voor het publiek en wenste iedereen een mooie wedstrijd. En dat werd het….

Met Loes als aanvoerder ging MIC E1 direct in de aanval wat leidde tot 1-0 score door Fleur.

Zwart-Wit ging in de tegenaanval en probeerde de stand gelijk te maken maar door een goede redding van Aynoa, keeper, werd dit voorkomen. MIC E1 speelde in hoog tempo goed samen. Al snel volgde de 2e treffer door Lieva. Daarna was het Zwart-Wit die scoorde (2-1) maar de spanning duurde niet lang want Loes scoorde 3-1.  Na een tegen doelpunt (3-2) werd de voorsprong groter met 2 doelpunten voor MIC. De ruststand was 5-2.

Na de pauze stond Saar in de goal. Door een goede redding wist zij een aanval van de tegenstander af te slaan. De supporters applaudisseerden!

MIC E1 bleef aanvallen! Door goed samenspel van oa. Luka en Mila werd opnieuw 3x gescoord. Zwart-Wit vocht zich terug en wist 2 tegendoelpunten te maken. Maar MIC E1 bleef de sterkste en na een goede worp van Femke naar Fleur volgde 9-4. Zwart-Wit bereikte nog 1 keer de goal en scoorde voor de 5e keer. Toch was het MIC die de eindstand bepaalde en in de slotfase nog 4x scoorde door oa. Aynoa en Lauren. De eindstand werd uiteindelijk 13-5.

Dankzij de goede training en coaching van Miranda en Maddy hebben alle meiden een topprestatie geleverd. Vanaf de tribune klonk enthousiast gejuich toen zij voor de eerste keer dit seizoen hun schoenen in de lucht slingerden. Hopelijk zien we dit nog vaker. Het was een mooie afsluiting van deze sportieve wedstrijd!