DS1     MIC DS1          Noav DS1        23-19

DB2     Bevo DB2#      MIC DB2         15-12

DB1     Bevo DB1        MIC DB1         15-17

DC1     MIC DC1         Juliana DC1     25-11

DB2     MIC DB2         Hercules DB1  18-10

DA1     MIC DA1         HC Groot Venlo (V) DA1         32-18

Dit weekend een druk weekend voor de dames van de B2! Zaterdagmiddag op naar Bevo te Panningen, waar op het veld toch een heel ander team tegenover ons stond, die we niet helemaal herkende van onze eerste ontmoeting! Het bleek al snel dat het een uitdaging zou worden om hier te winnen. De 1e helft weerden de dames zich kranig en wisten Lieke en Sterre het doel te vinden. Ruststand onduidelijk, op het bord stond een andere stand als wat we zelf hadden bijgehouden, zelfs de scheids had op zijn kaartje weer een andere stand! Compromis gelijke stand, 7-7. Na rust hielden de dames standvastig stand, maar Bevo liep langzaam uit. Er werd van alle kanten van alles geprobeerd, helaas lukte het onze hoeken (die normaliter altijd goed zijn voor een aantal goals) ook niet om hier te scoren. Wel zag onze Fleur kans om vloeiend door het midden van de verdediging te scoren! Uiteindelijk toch naar huis zonder puntjes, eindstand 15-12 voor Bevo.

Zondagochtend vervolgens weer vroeg uit de veren voor de inhaalwedstrijd tegen Hercules B1, gelukkig wel een thuispartij. Twee weken geleden in Reuver gewonnen van deze ploeg en na ons verlies van gisteren nu gebrand op een overwinning. Openingsdoel was voor de tegenpartij, welke meteen erna werd rechtgetrokken door een rake penalty van Lieke. Totaal deze wedstrijd 6 penalty's mogen nemen, verdedigend liet tegenpartij niet altijd even sportief spel zien. Tweede helft gewoon door met scoren, Silke, Juna, Floor, Anne en Lotte wist allemaal raak te schieten! Eindstand 18-10.

En nog even een dikke dankjewel voor onze 2 scheidsrechters, er is gewoon prima en fair door beide dames gefloten op de vroege zondagochtend! Thnx.

MICC1-JulianaC1

Eindelijk werd het lange wachten en vooral alle inzet beloond vandaag. Voor de zekerheid was versterking geregeld voor de scheids, aangezien de uitwedstrijd niet zo heel sportief was verlopen, zowel in als buiten het veld ging het er heftig aan toe. De beginfase deed nog niet vermoeden dat het een ruime overwinning zou worden. Maud en Dewy openden de score, maar het ging nog gelijk op. Met name in de verdediging hadden we moeite met tellen en overnemen van de inlopende cirkel. Gelukkig was Pascale in goede vorm en kwamen er niet veel ballen langszij. We kwamen nog even op achterstand, maar toen kwam doelpuntenmachine Jill D op stoom. Geen hattrick, maar zelfs viermaal achter elkaar deed ze weer haar ouderwetse trucje op de cirkel. Sanne, die ons als D speelster regelmatig uithelpt, begint zich al aardig thuis te voelen bij de C1. Met een mooie passeerbeweging kon ze doorspelen naar Eliarie die zo ook haar doelpuntjes meepikte. Met een 14-6 ruststand zouden we tevreden zijn geweest als eindstand. Toch moesten we nog even het koppie erbij houden in de 2e helft. Flitsende Arya zorgde meteen voor een marge van 10 doelpunten. Hierdoor konden we ons het meer slordige spel in de 2e helft permitteren. Vermoeidheid begon ons parten te spelen, maar we bleven gelukkig scoren. Uiteindelijk werd de eindscore bepaald 25-11. Super gedaan dames! Jammer dat Frans net vandaag moest gaan lunchen en we daardoor onze feestborrel nog even moeten uitstellen.

BFC E3- M.I.C. E2

Onze uitwedstrijd van zaterdag vond plaats in sporthal de Haamen in Beek. De eerste 10 minuten waren even nodig om in de wedstrijd te komen. De verdediging was rommelig en de bal werd soms slordig afgespeeld. De jongens en meisjes van BFC stonden meteen ‘aan’ en dus waren de eerste doelpunten voor de thuispartij. Gelukkig even een time out na de eerste 10 minuten. Even de koppies bij elkaar, even goed opletten en goed de bal vangen. De volgende 10 minuten verliepen al beter. Hoewel vrijlopen goed werd verstoord door de tegenpartij, kwamen we toch een paar keer voor de goal met goed resultaat. Als extra aanwijzing voor de tweede helft is het sneller rondspelen. Omdat BFC sterk in de 1 op 1 verdediging was, moesten we sneller de aanval inzetten. Niet eerst dribbelen, maar snel doorspelen naar voren. Dat ging beter, de meiden speelden de bal een paar keer goed vooruit. Daardoor gebeurde het, dat de meiden soms sneller aan de overkant waren dan de verdedigers van BFC. Kansen genoeg, maar de afwerking haperde dan soms nog wat. Desondanks was het een leuke leerzame wedstrijd, de winst bleef echter bij de thuisclub. Een speciale dank aan het meegereisde publiek van M.I.C. Zij vieren elk doelpunt met luid gejuich en geklap. En dat is leuk voor de meiden!