twitter facebook
Handbalvereniging
Meerssen - Valkenburg
Week 2213
 
Deel dit artikel:

Week 2213

HV MIC

 

Uitslagen

DS1     MIC DS1          Noav DS1        23-19

DB2     Bevo DB2#      MIC DB2         15-12                          

DB1     Bevo DB1        MIC DB1         15-17                          

DC1     MIC DC1         Juliana DC1     25-11

DB2     MIC DB2         Hercules DB1  18-10

DA1     MIC DA1         HC Groot Venlo (V) DA1         32-18  

 

Dit weekend een druk weekend voor de dames van de B2! Zaterdagmiddag op naar Bevo te Panningen, waar op het veld toch een heel ander team tegenover ons stond, die we niet helemaal herkende van onze eerste ontmoeting! Het bleek al snel dat het een uitdaging zou worden om hier te winnen. De 1e helft weerden de dames zich kranig en wisten Lieke en Sterre het doel te vinden. Ruststand onduidelijk, op het bord stond een andere stand als wat we zelf hadden bijgehouden, zelfs de scheids had op zijn kaartje weer een andere stand! Compromis gelijke stand, 7-7. Na rust hielden de dames standvastig stand, maar Bevo liep langzaam uit. Er werd van alle kanten van alles geprobeerd, helaas lukte het onze hoeken (die normaliter altijd goed zijn voor een aantal goals) ook niet om hier te scoren. Wel zag onze Fleur kans om vloeiend door het midden van de verdediging te scoren! Uiteindelijk toch naar huis zonder puntjes, eindstand 15-12 voor Bevo.

Zondagochtend vervolgens weer vroeg uit de veren voor de inhaalwedstrijd tegen Hercules B1, gelukkig wel een thuispartij. Twee weken geleden in Reuver gewonnen van deze ploeg en na ons verlies van gisteren nu gebrand op een overwinning. Openingsdoel was voor de tegenpartij, welke meteen erna werd rechtgetrokken door een rake penalty van Lieke. Totaal deze wedstrijd 6 penalty's mogen nemen, verdedigend liet tegenpartij niet altijd even sportief spel zien. Tweede helft gewoon door met scoren, Silke, Juna, Floor, Anne en Lotte wist allemaal raak te schieten! Eindstand 18-10.

En nog even een dikke dankjewel voor onze 2 scheidsrechters, er is gewoon prima en fair door beide dames gefloten op de vroege zondagochtend! Thnx.

 

MICC1-JulianaC1

Eindelijk werd het lange wachten en vooral alle inzet beloond vandaag. Voor de zekerheid was versterking geregeld voor de scheids, aangezien de uitwedstrijd niet zo heel sportief was verlopen, zowel in als buiten het veld ging het er heftig aan toe. De beginfase deed nog niet vermoeden dat het een ruime overwinning zou worden. Maud en Dewy openden de score, maar het ging nog gelijk op. Met name in de verdediging hadden we moeite met tellen en overnemen van de inlopende cirkel. Gelukkig was Pascale in goede vorm en kwamen er niet veel ballen langszij. We kwamen nog even op achterstand, maar toen kwam doelpuntenmachine Jill D op stoom. Geen hattrick, maar zelfs viermaal achter elkaar deed ze weer haar ouderwetse trucje op de cirkel. Sanne, die ons als D speelster regelmatig uithelpt, begint zich al aardig thuis te voelen bij de C1. Met een mooie passeerbeweging kon ze doorspelen naar Eliarie die zo ook haar doelpuntjes meepikte. Met een 14-6 ruststand zouden we tevreden zijn geweest als eindstand. Toch moesten we nog even het koppie erbij houden in de 2e helft. Flitsende Arya zorgde meteen voor een marge van 10 doelpunten. Hierdoor konden we ons het meer slordige spel in de 2e helft permitteren. Vermoeidheid begon ons parten te spelen, maar we bleven gelukkig scoren. Uiteindelijk werd de eindscore bepaald 25-11. Super gedaan dames! Jammer dat Frans net vandaag moest gaan lunchen en we daardoor onze feestborrel nog even moeten uitstellen.

 

BFC E3- M.I.C. E2

Onze uitwedstrijd van zaterdag vond plaats in sporthal de Haamen in Beek. De eerste 10 minuten waren even nodig om in de wedstrijd te komen. De verdediging was rommelig en de bal werd soms slordig afgespeeld. De jongens en meisjes van BFC stonden meteen ‘aan’ en dus waren de eerste doelpunten voor de thuispartij. Gelukkig even een time out na de eerste 10 minuten. Even de koppies bij elkaar, even goed opletten en goed de bal vangen. De volgende 10 minuten verliepen al beter. Hoewel vrijlopen goed werd verstoord door de tegenpartij, kwamen we toch een paar keer voor de goal met goed resultaat. Als extra aanwijzing voor de tweede helft is het sneller rondspelen. Omdat BFC sterk in de 1 op 1 verdediging was, moesten we sneller de aanval inzetten. Niet eerst dribbelen, maar snel doorspelen naar voren. Dat ging beter, de meiden speelden de bal een paar keer goed vooruit. Daardoor gebeurde het, dat de meiden soms sneller aan de overkant waren dan de verdedigers van BFC. Kansen genoeg, maar de afwerking haperde dan soms nog wat. Desondanks was het een leuke leerzame wedstrijd, de winst bleef echter bij de thuisclub. Een speciale dank aan het meegereisde publiek van M.I.C. Zij vieren elk doelpunt met luid gejuich en geklap. En dat is leuk voor de meiden!

 

Programma

Dinsdag 29-3

20:30  DS1      MHV DS2        MIC DS1          

Woensdag 30-3

18:30  DC1     MIC DC1          Vilt/Be Quick DC1       

Vrijdag 1-4

19:45  DS3      Gemini (V) DS2           MIC DS3          

Zaterdag 2-4

09:50  F-Jeugd Toernooien   SVM F1#         MIC F1                                    

10:30  F-Jeugd Toernooien   MIC F1 Zwart Wit F1                                      

10:50  F-Jeugd Toernooien   Noav F1#        MIC F1                                    

11:30  E1        MIC E1 Vlug en Lenig E3                                             

12:25  E2        MIC E2 Vilt/Be Quick E2                                             

13:20  D1       MIC D1            Vilt/Be Quick D1                                            

14:05  DC2     MIC DC2          Vlug en Lenig DC3                                         

15:05  DC1     MIC DC1          Margraten DC2                                              

16:05  DB2     MIC DB2          Meeuwen (M) DB1                                        

17:05  DB1     MIC DB1          Vlug en Lenig DB3                                         

18:45  DS2      MIC DS2          Rapiditas DS1

Zondag 3-4

13:15  DA1     MIC DA1         HC Groot Venlo (V) DA1                                            

Woensdag 6-4

19:30  DS2      Vilt/Be Quick DS1       MIC DS2                      

Ga naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
08/04/2024
HV MIC   Uitslagen D1  &nb...
content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
01/04/2024
Onze handbalvereniging M.I.C. uit Meerssen/Valkenb...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
25/03/2024
HV MIC Uitslagen D1    &...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
18/03/2024
HV MIC Save the Date!   Dit jaar bes...

Sponsors

Southern Hill
Emi Zorgt
Kasteel Domein de Cauberg
Thewissen financieel advies
Hotel Walram
Auto Service Meerssen
Scooter Service Zuid
Label A Hair SAlon
Speciaalbieren Café de Keizer
AV Projects
Beers Financieel adviesbureau
Pub Henry VIII
Alex
Martin Slenter
Tijs & Cyril Makelaardij
HC Architecten
Electro Service Ruipers
Advance Communications
Rovi Sport
Centrum voor fysiotherapie & Medische fitness
Sportcafe Marsana