DS2     MIC DS2          Gemini (V) DS1           17-26

D1       Margraten D2 MIC D1                       23-15

DB1     BFC DB1          MIC DB1                     30-18

DC1     Vlug en Lenig DC4      MIC DC1         28-15

DS1     Margraten DS1           MIC DS1          25-25

DS3     Margraten DS2           MIC DS3          20-24

DB2     Hercules '81 DB1        MIC DB2         13-17

DC2     Olympia DC1#             MIC DC2         28-9

ESC ’90 E2- M.I.C. E2

Vandaag weer vroeg op pad naar Stein. Aangezien wij de eerste spelers van die dag waren, moesten we nog vrij lang wachten voordat iemand de sporthal kwam openen. 20 minuutjes voor aanvang van de wedstrijd zaten we dan toch in de kleedkamer. De meiden zaten weer vol met energie. Ze hadden er zin in. Onder de warming up vond even een korte inschatting van de tegenpartij plaats door onze meiden; zitten er jongens bij, zijn ze groter, hoe doen ze de warming up? De analyse zit erop en het beginsignaal klinkt.

Het is een leuke wedstrijd, beide teams spelen leuk en aanvallend handbal. Deze week valt extra op dat onze meiden niet alleen oog hebben voor de aanvaller in de verdediging, maar ook steeds meer kijken naar de bal. Ze weten enkele keren de bal goed te onderscheppen en dat levert een paar leuke snelle breaks op. Onze keepers van deze week zijn ook weer top. Het hele team gaat ervoor! Aan het begin van de laatste 10 minuten, tijdens de time out, ziet het er naar uit dat we onze eerste wedstrijd gaan winnen. Zenuwen bij de speelsters, publiek en ook de trainers. Het eindsignaal klinkt, yes! Ze hebben hun eerste overwinning binnen. Blijdschap bij iedereen! Los van de overwinning, het was een super leuke en leerzame wedstrijd, het team speelde echt goed samen. Iedereen heeft zeker zijn aandeel gehad in dit resultaat. Top gedaan Aynoa, Femke, Lauren, Mila, Saar, Lieva en Fleur!

Wedstrijd V&LC4-MICC1

Op papier zou je denken, kat in het bakkie, ondanks dat de geruchten anders deden vermoeden. V&L4 was niet voor niets een poule hoger gezet, dat ondervonden we vandaag aan den lijve. In postuur dit keer zeker niet de meerdere, maar in het handbalspelletje en felheid zeker wel. Het begin van de 1e helft kwamen we nog goed uit de startblokken, met een snel doelpunt van Jill D en Dewy. Ook Ines, Arya en Maud zorgden ervoor dat we op voorsprong bleven. Daarna werd de wedstrijd steeds rommeliger, V&L kon te makkelijk passeren en wij hadden hier geen antwoord op. Ondanks het goede keeperswerk van Pascale bepaalde V&L de ruststand op 13-8. Door de opbouwers meer vast te zetten, probeerden we in de 2e helft het tij nog te keren. V&L was ons echter, met hun snelle spel en goed gerichte doelpunten steeds te snel af. De kopjes gingen hanger, zowel fysiek als mentaal moesten we onze meerdere erkennen. Een einduitslag van 28-15 zegt genoeg over de 2e helft.  Een wedstrijd om snel achter ons te laten en met frisse moed de volgende uitdaging, nu zaterdag tegen Juliana, aan te gaan!