DB1     MIC DB1         Olympia DB1  22-10

DB2     MIC DB2         Bevo DB2        14-13

DC2     Zwart Wit DC3            MIC DC2         11-10

DC1     Zwart Wit DC2            MIC DC1         12-16

DS1     Noav DS1        MIC DS1          21-16

DS2     Meos DS2       MIC DS2          20-25

DA1     BSAC DA1#     MIC DA1         22-33

DS3     Olympia (B) DS1         MIC DS3          24-18

DB2

We speelden vandaag thuis, tegen de voor ons redelijk onbekende dames van Bevo.

Het was dus weer even aftasten de eerste 10 minuten, maar de openingsgoal was voor Bevo. Pas na 15 minuten lukt het ons om op gelijke hoogte te komen. Het liep niet helemaal gesmeerd deze keer, veel balverlies, slordig overspelen en onze cirkel Lotte werd lastig gevonden. Ruststand 4-2.

Na de rust leek er wat meer pit bij onze dames aanwezig te zijn, al na een halve minuut wist Lieke de voorsprong uit te breiden. Vanuit de linkerhoek wist ook Silke deze keer weer 2 prachtige doelpunten te maken. Aan beide teams werd de toegekende penalty goed benut.  Er werd snel gespeeld aan beide kanten, hierdoor wisselde het balbezit in razend tempo op het middenveld. De linkeropbouw van Bevo wist ons iedere keer te overtreffen met een geweldige sprongworp, die keer op keer over onze verdediging heen het doel raakte. Mede hierdoor is het verschil in goals de gehele wedstrijd niet meer dan 2 punten geweest. Met nog 4 minuten op de klok hadden we een gelijke stand van 12-12, de spanning steeg aan beide kanten! De laatste 3 minuten werd er nog 3x gescoord, 1 door Bevo en 2 door ons, waardoor we hier op het allerlaatste moment de overwinning hebben binnengeharkt!

DC1

Zwart-wit C2- MIC C1 Eindelijk van de 0 af!

Al 3 wedstrijden waren er verstreken waarin we tot het gaatje moesten gaan, maar helaas elke keer aan het kortste eind trokken. Aandachtspuntjes zijn er zeker, maar aan de teamspirit kan het zeker niet liggen, want die is beter dan ooit. In de herfstvakantie werd er zelfs doorgetraind, omdat we afgelopen zaterdag weer aan de bak moesten tegen Zwart-wit. Bij start werd meteen duidelijk dat we ook deze niet cadeau zouden krijgen. De teams waren aan elkaar gewaagd. Na een wat slordige start kwamen we langzaamaan in ons spel. Met Jill D in de 5-1 werd het team gretiger en via mooie combinaties wisten we uit te lopen tot 5-9 met rust. Dit gaf hoop. Met Pascale in het doel en Arya, Jill C, Ines en Eliarie in de verdediging werd het Zwart-wit bijna onmogelijk gemaakt om nog te scoren. In onze aanval wisten Maud en Jill D zelf te scoren of penalties te versieren die Sjuulke vervolgens mooi verzilverde. Soms verslapte de aandacht in de verdediging, waardoor Zwart-wit ons op de hielen bleef. Gelukkig dat Eliarie in de slotfase, middels een hattrick, de overwinning veilig stelde. Eindelijk mochten ook wij ons dik verdiende feestje gaan vieren!

Olympia E1 – M.I.C. E2

Met einde van de herfstvakantie in zicht, moesten de meisjes zondagmiddag naar Bocholtz voor de wedstrijd tegen Olympia. Ze hadden er heel veel zin in. De wedstrijd was best wel spannend.

De meiden waren heel actief. Ze maakten het de meisjes van Olympia niet zo makkelijk om door te dringen tot aan de cirkel van M.I.C. Maar omdat de meisjes van Olympia toch een beetje groter waren, was het voor de keeper weer een pittige wedstrijd om alle ballen tegen te houden. De meiden van M.I.C. waren ook erg actief in de aanval, ze speelden de bal goed vooruit. Er werd goed gedribbeld naar voren en er waren ook een paar goede schijnbewegingen om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Ze kwamen regelmatig oog in oog met de keepster van Olympia, maar vandaag hadden we een beetje pech met het scoren. De paal en de lat zaten net iets te vaak in de weg. Complimenten aan het team, ook namens de tegenpartij, zodra de bal ook maar even uit iemands handen viel, doken ze er meteen bovenop. Ze waren fel om de bal weer in handen te krijgen. En dat lukte prima. En dat viel het meegereisde publiek ook op. Ze waren super fanatiek. Goed gedaan meiden, we gaan er volgende week weer tegenaan!

Donderdag 4-11

19:30  DS1      Vlug en Lenig DA1      MIC DS1