D1       MIC D1          BFC D1                     1-23

DC2    MIC DC2       BDC '90 DC2           12-25

DB2    Blerick DB2   MIC DB2                   7-12

DC1    MIC DC1       Noav DC2#               12-16

DB1    Blerick DB1# MIC DB1                   9-9

DS2    MIC DS2       Born DS1                  21-17

DS1    MIC DS1       Habo '95 DS1          26-22

DS3    MIC DS3       Gemini (V) DS2       28-23

DA1    MIC DA1       Vios (H) DA1             46-15

MIC 1 – HABO’95 1    26-22 (12-7)

Na twee nipte nederlagen was MIC belust op revanche, en dan vooral op zichzelf. Het werd niet de beste wedstrijd van MIC maar de 2 punten bij het laatste fluitsignaal vergoedden veel.

Het begin was aftasten tegen de nieuwkomer uit Boekel en verliep het scoreverloop stroef. MIC had moeite met het verdedigen van de cirkelspeelster van Habo en dat mondde nog al eens uit in zeven-meters.

Hierdoor kon Habo bij blijven. Na twintig minuten sloeg MIC een gaatje en dat bleef zo tot de rust, 12-7.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. MIC moest het hebben van de snelle tegenaanval dat gepaard ging met het nodige balverlies.

Keepster Tessa stak in goede vorm getuige het stoppen van 3 van de 12 strafworpen die MIC tegen kreeg. Zij werd terecht uitgeroepen tot Woman of the Match.

Dat hielp mee om de overwinning binnen te halen. Het was jammer dat in de slotfase nonchalance er aan bijdroeg dat de marge niet hoger opliep dan vier maar daar maalde uiteindelijk na afloop niemand meer over.

Doelpunten: Svenja 8 (1), Demi 5 (1), Georgie 5, Suzan 2, Froukje 2, Manon, Karlijn, Fleur en Paula ieder 1.

DB2

Op naar Blerick vandaag! Nadat we onze shirts aanhadden en we door de gangen warm liepen, bleek Blerick ook oranje shirts te dragen, dus we vlogen de kleedkamer weer in om onze reserveshirts aan te trekken.

Aangezien de tegenstander van vandaag de hekkensluiter op dit moment is, waar er geen grote zorgen bij de dames voor deze wedstrijd. Daar hadden we ons echter lelijk in vergist, want na 5 minuten stonden we al met 2-0 achter! We lieten ons intimideren door het Blericks spel en liepen te laat met de tegenstander mee. Na ongeveer 10 minuten hadden we ons eigen ritme weer te pakken en maakte Lotte onze openingstreffer vanaf de cirkel.

Helaas sloeg het noodlot toe en bij de volgende aanval verstapte Floor op de hoek zich en raakte dusdanig geblesseerd dat zij de rest van de wedstrijd vanaf de bank met een coollpack heeft moeten toekijken.

Ruststand 7-7, ondanks protest van onze trainer Moutaz, vanwege feit dat scheids een tegengoal onterecht had toegekend. Scheids gaf ons overigens hierin gelijk, maar de dame aan de wedstrijdtafel bleef stug volhouden dat er door scheids was gefloten, dus terecht. Dit werd (gelukkig) in de 2e helft na wederom ons protest en na akkoord door scheids alsnog door de  tafeldame hersteld.

2e Helft ging een stuk voortvarender, er werd snel en dynamisch rondgespeeld, de 2 penalty's door Lieke en Sterre goed benut en een mooie redding aan onze zijde door Britt van de penalty door Blerick.

Eindstand 12-7, heel toevallig dezelfde eindstand als een weekje geleden!

Dames C1- Noav C2

De missie was duidelijk, na 2 wedstrijden waarin we goed handbal hadden laten zien, maar toch aan kortste eind trokken, zouden we er vandaag alles aan doen om de eerste twee punten te pakken. De start was veelbelovend. Jill D, Arya en Sjuulke scoorden vrij snel achter elkaar waardoor we op een 3-1 voorsprong kwamen. Verdedigend waren we slordig en konden we fysiek niet voldoende weerstand bieden tegen de forse meiden van Noav. We beginnen ons langzaamaan af te vragen of er wel voldoende voedingsstoffen in de Meerssense bodem zitten, want elke tegenstander is fysiek gezien echt een maatje groter. Dit zegt echter niet alles, want er staat dan altijd nog een Pascale in het doel en zij hield de nodige ballen tegen. Noav kon echter goed inlopen en schieten, kwam gelijk en pakte de leiding over. Aan onze kant werden kansen niet voldoende uitgespeeld. Waar we normalerwijze onze cirkel Jill goed weten te vinden, stond ze dit keer muurvast en wisten de anderen dit niet goed op te lossen. Hierdoor keken we met de rust alsnog tegen een achterstand aan van 6-9. Het begin van de 2e helft werd er weer goed gestart en kwamen we terug tot 9-9. Helaas was dit niet voldoende. Teveel slordigheidjes en weinig scorend vermogen zorgde ervoor dat we dit niet konden vasthouden. Ondanks super verdedigingswerk van Eliarie en Arya liep Noav wederom uit en werd het hun eerste overwinning ipv de onze. Eindstand 12-16. Volgend weekend even uitrusten en dan blijven we in ‘Barry Stevens woorden’ vooral doorgaan!!

M.I.C. E2 tegen ESC’90

Wederom een thuiswedstrijd met veel publiek om aan te moedigen. En ook deze week hadden de meiden het hard nodig. Opnieuw stond er een tegenstander op het veld met duidelijk meer handbal ervaring in het team. Maar onze meiden geven niet op. De week voor de wedstrijd werd er hard getraind door de meiden en dat was goed te zien in de wedstrijd. Er werd meer gebruik gemaakt van het ruime veld, er werd beter vrijgelopen in het veld. In de verdediging lieten de meisjes zien dat ze hard hadden geoefend om de bal te veroveren, dat lukte een paar keer erg goed. De laatste 10 minuten van de wedstrijd werd het moeilijk voor de meisjes van de E2, ze hadden zo hard gevochten, dat de energie bijna op was. De tegenpartij had wel nog wat energie over, dus onze keepster werd nog een paar keer op de proef gesteld. Maar desondanks wist ze een paar keer de bal goed tegen te houden. De winst ging mee met ESC. Complimenten aan de meiden, ze hebben hard gevochten en  laten zien dat ze weer vooruit zijn gegaan! En de lol in de kleedkamer na afloop zegt ook genoeg. Het was weer een leuke sportmiddag met de meiden!

Zaterdag 30-11

12:20  E1      Zwart Wit E1   MIC E1

13:00  DB1     MIC DB1          Olympia DB1

14:00  DB2     MIC DB2          Bevo DB2

14:25  D1       ESC'90 D1       MIC D1

14:30  DC2     Zwart Wit DC3            MIC DC2

15:45  DC1     Zwart Wit DC2            MIC DC1

20:30  DS1      Noav DS1        MIC DS1