Beker   LimMid DS1      MIC DS1          18-20

C2           MIC DC2               Vilt/Be Quick DC1            8-21

B2           MIC DB2               Vilt/Be Quick DB1            11-14

DS2        MIC DS2               Vilt/Be Quick DS1            14-19

DS1        MIC DS1               Handbal Someren DS1  22-19

D1          Brunssum D1     MIC D1                                 16-12

DS3        MIC DS3               Noav DS2                            16-15

DA1       MIC DA1              Bevo DA1                            23-20

Van onze verslaggever,

Nadat we de eerste wedstrijd kansloos tegen V&L verloren hadden, zowel van V&L als van de hars op de bal, hebben we dit afgelopen donderdag dit ruimschoots goedgemaakt om in de beker met 20-18 te winnen van competitiegenoot HV Limmid. 2e ronde is een feit.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Handbal Someren op het schema. Voor Eric-Jan Hermans trainer/coach HV MIC DS1 een speciale wedstrijd wegens het feit hij hier de vorige drie seizoenen werkzaam is geweest met veel resultaat en plezier.

De ambiance in de sporthal is gedaald naar een vriespunt ver onder nul, geen publiek, geen Frenske dus moesten we het zelf gaan doen. In de bespreking vooraf werd aangegeven waar de sterke punten lagen van Handbal Someren en dat daar aandacht aan gegeven moest worden. Na 10 minuten stonden we met 3-6 achter en moesten alle hens aan dek. Vanuit de organisatie weer terug en aanval voor aanval opbouwen. De winst moest liggen in het collectief verdedigen. Na dat we dit weer opgepakt hadden met zeer sterk verdedigingswerk kwamen we met rust op 1 doelpunt voorsprong.

13-12 en bij aanvang van de 2e helft de beginworp.

De start van de 2e helft was veelbelovend. Handbal Someren kwam telkens terug maar we bleven aan de goede kant van de score.

Met nog een kleine 7 minuten namen we een afstand van twee doelpunten door collectief goed te verdedigen en de mogelijkheden die we kregen in de aanval slim af te ronden. Zowel de eerste als de tweede lijn was op schot. Ook de buitenkansjes, zo als de gegeven 7-meters werden 100% benut.

Eindstand 22-19.

De winst is binnen, een goede start voor zowel de beker als de competitie. Dit smaakt naar meer.

MIC C2- Vilt-Be-Quick C1

In Coronatijd is het toch heerlijk dat je even kan afschakelen met een potje handbal zou je zeggen. Voor de wedstrijd leek het er echter al op dat er een aantal van het team liever thuis waren gebleven. Dit was ook terug te zien in het matte spel. Waar er vorige week sprake was van een teamspirit en fanatisme, waren de meiden er vandaag niet helemaal bij met hun gestylede koppies. Vilt daarentegen wel en door snel aanvalsspel werd er vanaf verschillende posities gescoord. Dit resulteerde in een ruststand van 4-11. Van die 11 doelpunten was zeker de helft gescoord vanuit de hoeken. Daarom kregen de meiden ook de opdracht om beter te schuiven en niet meer zo ver uit te stappen. De ‘streamer’ had ondertussen last van een pijnlijke arm, dus excuses als de 2e helft niet meer zo goed te volgen was. Voor wie het wel kon volgen, werd al snel duidelijk dat M.I.C. het tij niet meer gekeerd kreeg. Aanvallend was er te weinig samenspel en dreiging richting doel,  uitgezonderd van een aantal individuele acties. Een stevige nederlaag van 8-21 was het gevolg. Jammer, dit kan veel beter!

Zaterdag 24-10

13:00     E1           M.I.C. E1#           Born E2

14:00     C1           Margraten DC1 MIC DC1

14:00     D1          MIC D1  Born D2

14:50     B1           MIC DB1               Born DB1

18:00     C2           Gemini/Esia DC1              MIC DC2