DS2 SVM DS1 MIC DS2
DB1 SVM DB1 MIC DB1 8-10
D1 SVM D1# MIC D1

M.I.C. vergeet te vechten sluit 2019 af met nederlaag

In het laatste thuisduel van 2019 tegen De Sprint uit Deurne wilden de dames van M.I.C. de aansluiting met de middenmoot maken. Deze missie mislukte volledig. M.I.C> speelde een slechte wedstrijd zonder beleving en strijdlust. De Sprint was de hele wedstrijd de baas en won verdiend met 21-26.
Net als de meeste voorgaande wedstrijden startte M.I.C. niet scherp aan de wedstrijd. Zeer matig verdedigen en wederom vertwijfeling in de aanval. Een bijna wekelijks terugkomend tafereel. Coach Idink wordt er tureluurs van. “De wedstrijdinstelling was onvoldoende anders start je niet aan een wedstrijd zoals we afgelopen zaterdag deden. Helaas is dat niet de eerste keer dit seizoen. Ik heb de dames er vooraf meermaals op gewezen en toch zie je het weer gebeuren. Geen vuur in de ogen bij het eerste fluitsignaal, maar wel hangende kopjes als je na een kwartier weer met vier doelpunten achterstaat. En niet omdat de tegenstander zoveel beter is, maar omdat wij op meer vlakken de afspraken niet nakomen. Dan loop je alweer snel achter de feiten aan en zie je bij sommigen de frustraties de overhand krijgen waar gif en strijdlust uit de poriën had moeten komen”.
Na een rust (12-15) leek het er even op dat M.I.C. de zaken nog zou herstellen. Het naderde de gasten tot een doelpunt, maar kon niet langszij komen. De Sprint overleefde hun mindere fase en bouwde de voorsprong weer snel uit. M.I.C. wist zich niet meer te herpakken en zag na zestig minuten het scorebord een 21-26 nederlaag aangeven. Een volkomen terechte nederlaag vindt Idink. “Zij hebben twee hele goede speelsters die wij niet konden afstoppen. Ook de persoonlijke dekking
had niet het gewenste effect doordat we simpelweg niet agressief genoeg waren. Bij De Sprint proefde ik wel de absolute wil om te winnen en dat was, denk ik, het grote verschil tussen de Brabantse dames en mijn team. Na de feestdagen zullen we uit een ander vaatje moeten tappen, anders wordt het lastig om uit de onderste regionen weg te komen. Hopelijk heeft twee weken rust de juiste uitwerking op de dames en staan we er vier januari weer met frisse kopjes”.

SVM B1  - MIC B1 8-10  (3-4)
De dag na de dameszitting uit na Munstergeleen is altijd moeilijk. Gelukkig waren onze meiden weer fit en voltallig als team. De training van afgelopen vrijdag wierp haar vruchten af. De meiden waren scherp, gretig en gingen voor de volle winst. Er werd geknokt voor elke centimeter en ook de ouders op de tribune hadden er zin in. De verdediging stond goed, alleen werd soms wat slordig voorin de bal te snel verloren. Na een nipte voorsprong bij rust waren onze meiden na rust effe niet bij de les en de voorsprong werd een achterstand die gelukkig redelijk snel werd ingelopen. Het zat een paar keer niet mee met een snelle break-out maar er waren een paar goed uitgespeelde aanvallen bij met mooie doelpunten. De eindfase was bloedstollend en het waren onze meiden die terecht aan het langste end trokken met een verdiende 8-10 overwinning. Een leuke opsteker voor onze dames die hard gewerkt hebben. Meiden een dikke perfisia, alsook nog voor Jessie die de titel van speelster van het jaar verdiende!! Doelpuntenmaaksters: Tessa (3), Maddy en Fabienne (2), Floor, Femke en Lieve

Zwart Wit -  MIC C2       16-13
Als gevolg van vakantie/ziekte/eigen wedstrijden waren er op dit vroege tijdstip in het jaar nog een aantal team- en stafleden niet aanwezig.
Pia, Sanne en Claudia waren verhinderd. Gelukkig waren Elly en Rob bereid om onze dames vandaag te coachen.
Ook een aantal speelsters waren er vandaag (nog) niet: Anne, Lieke, Venië, Hiervoor in de plaats werden Nina en Iris gelukkig bereid gevonden om ons team uit te helpen.

De wedstrijd begon moeilijk voor MIC. Onze kersverse speelster van het jaar Britt had gelijk veel te doen in het doel. Zwart-Wit kwam goed uit de startblokken.
Aan de andere kant liepen de aanvallen van MIC erg stroef in de eerste helft. Het leek wel of de oliebollen nog in de weg zaten bij onze speelsters.
In de eerste helft keek MIC dan ook voortdurend tegen een achterstand aan van tussen de 1 tot 3 punten.
De rust werd bereikt met een achterstand van 6-4. Met name de tegenstandster met rugnummer 5 bleek een constante plaag waar onze verdediging nog geen antwoord op had.
In de pauze werd door Elly en Rob een en ander doorgenomen. Dit hielp want na de rust stond er opeens een heel ander MIC en kantelde de wedstrijd.
Na 2 fraaie doelpunten, en een gestopte 7-meter door Britt, was de stand vier minuten na de rust al weer gelijkgetrokken tot 6-6.
Vanaf dit moment was MIC de sterkere partij en had MIC voortdurend een voorsprong van 1 a 2 doelpunten op Zwart Wit.
MIC bleef deze voorsprong bijna de gehele tweede helft houden.
Zwart-Wit bleef echter stug volgen waardoor de voorsprong van MIC telkens niet groter werd dan 2 punten.
Drie(!) Minuten voor het einde van de tweede helft slaagde Zwart-Wit er uiteindelijk toch weer in om gelijk te komen met MIC: 13-13.
In de laatste 3 minuten lag de wedstrijd dus weer helemaal open.
De dames van MIC wisten echter in deze slotfase het doel van de tegenstander niet meer te vinden.... De krachten leken weggevloeid te zijn.
Aan de andere kant was het de speelster met rugnummer 5 die bijna in haar eentje door 3 snelle breaks met 3 treffers de wedstrijd in het voordeel van Zwart-Wit besliste. De eindstand kwam hierdoor op 16-13. Onze dames hebben de hele wedstrijd hard gevochten, maar vandaag was dit niet net niet genoeg voor de overwinning. Bij de tegenstander liep een speelster die vandaag meer dan 10 velddoelpunten scoorde en daarmee (uiteindelijk in de allerlaatste minuten) het verschil maakte..
De doelpuntenmaaksters bij MIC waren: Nina-4, Iris 3, Sophie 3, Sterre 2, Floor 1.
Tot slot nog dank aan de gastcoaches en -speelsters voor de super-hulp vandaag!