week 2010

week 2010

LimMid – MIC  19-19

M.I.C. krijgt LimMid niet op de knieën in degradatiekraker

Voor beide ploegen stond er veel op het spel afgelopen zondag. Zowel LimMid als M.I.C. willen de play-off wedstrijden voor degradatie ontlopen, maar met een 19-19 gelijkspel blijft de situatie onderin de Hoofdklasse C ongewijzigd en ongemeen spannend.

M.I.C. kon het goede aanvalsspel van vorige week niet herhalen. Met name in de eerste helft zag trainer/coach Idink zijn ploeg teveel technische fouten maken. LimMid kon hiervan te makkelijk profiteren met hun snelle breaks en zo het initiatief in de wedstrijd  pakken. Op de ruststand van 11-9 was ook niets af te dingen.

M.I.C. startte vervolgens de tweede helft beter dan de Midden-Limburgse dames en wist binnen drie minuten de 11-11 op het scorebord te zetten. Toch voelde het voor Idink te onstabiel. “Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we de wedstrijd onder controle hadden. Daarvoor maakten we in aanvallend opzicht teveel fouten. We hadden ook het nodige geluk dat LimMid enkele open kansen niet wist te benutten, anders was het verschil al snel veel groter geweest. We konden wel bijblijven, maar wisten de wedstrijd niet te kantelen. Daar hadden we halverwege de tweede helft wel  de mogelijkheden voor. In een tijdbestek van ca. 8 minuten missen we 5-6 100% kansen. Dat was het moment geweest om erop en erover te gaan. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn met één punt als je ziet dat wij de gelijkmaker pas in de laatste minuut maken. En zoals ik het kon beoordelen had die treffer niet geteld mogen worden. Dus niet teveel klagen met dit resultaat, alleen schieten we er weinig mee op”.

Idink zag zijn dames wel weer vechten als leeuwen en dat zullen ze in de resterende wedstrijden ook nodig hebben. “Ik proef dat de dames zich ervan bewust zijn dat dit de basisvoorwaarde is om wedstrijden te winnen. Ondanks dat we niet gewonnen hebben, heb ik hun toch de complimenten gegeven voor de strijd die geleverd is”.

BFC, de nummer laatst in de stand, wist wel te winnen en kroop zo weer een puntje dichterbij. Met nog vier wedstrijden voor de boeg zal het tot de laatste speeldag spannend blijven onderin. Nu hebben de Zuid-Limburgse dames twee weekenden vrijaf en kunnen zich op gaan maken voor vier finales. Eerst Bevo HC 2 (t) en Margaten (u) om vervolgens het wellicht allesbepalende duel thuis tegen BFC te spelen. De competitie wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen De Sprint uit Deurne.