week 2008

week 2008

Onze dames A werden afgelopen zaterdag al KAMPIOEN in hun klasse. Tot nu toe nog ongeslagen in hun competitie behaalden ze met een mooie overwinning de titel binnen.

Dames en begeleiding van harte proficiat!

M.I.C. pakt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

Na een serie van zes nederlagen wisten de dames van M.I.C. eindelijk weer eens te winnen en twee punten toe te voegen aan hun totaal. VHC werd helemaal weggespeeld en met een 26-16 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Het trouwe publiek in sporthal Marsana wreef zich de eerste helft meerdere malen door de ogen. De thuisploeg gebruikte de eerste helft de gasten uit Valkenswaard als speelbal. Na vijftien minuten scoorde VHC pas haar eerste doelpunt (7-1) en de Zuid-Limburgse dames deden bijna alles goed. Zelfs in aanvallend opzicht lieten zij combinaties zien die het publiek dit seizoen nog niet gezien had. Coach Marcel Idink stond enigszins verbaasd aan de zijlijn te genieten van zijn ploeg.

“Vandaag heb ik gezien waar ik altijd in geloofd heb. Ik weet wat mijn dames wel en niet kunnen, nu weten ons publiek en VHC dat ook. Hetgeen we al maanden trainen en waar we afgelopen week sterk de focus op hebben gelegd, betaalde zich vandaag eindelijk uit. Met name de eerste helft deden we maar weinig dingen fout en toonden we in aanvallend opzicht eindelijk lef en overtuiging. We speelden VHC helemaal zoek met mooie combinaties en fraaie doelpunten. Dat was echt genieten”.

Halverwege leek de wedstrijd al gelopen (15-5) en zou de tweede helft een formaliteit te worden. Idink was er echter nog niet voldoende gerust op. “Het is natuurlijk een ruime marge waar je mee gaat rusten, maar ik weet ook dat die eerste helft heel veel energie gekost heeft. Je wilt de tweede helft dan in ieder geval goed beginnen om de marge minimaal te behouden en zo die wedstrijd naar het einde brengen. Ik heb de dames op het hart gedrukt met dezelfde beleving aan de tweede helft te beginnen. Als we de eerste tien minuten na rust goed doorkomen, houden we de punten in eigen huis. En dat hebben ze goed gedaan”.

VHC kon na rust makkelijker het net vinden, maar M.I.C. liet de opponent niet dichterbij komen door elke tegentreffer met een doelpunt aan de andere kant te beantwoorden. Zodoende bleef het verschil groot genoeg en wist iedereen dat dit niet meer fout kon gaan, ook Idink. “De tweede helft stond het verdedigend niet altijd goed, maar aanvallend bleven we de goede keuzes maken en regelmatig scoren. Een kwartier voor het einde wist ik dat de buit binnen was. Heerlijk om dan speelsters die helemaal leeg gespeeld zijn te kunnen wisselen en anderen speeltijd te kunnen geven”.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een ruime overwinning (26-16) en zodoende tankte M.I.C. vertrouwen voor de laatste loodjes van dit seizoen.

Wijnandia B1  - Mic B1   9-8 (4-6)

Jammer, zeer jammer wanneer je jezelf als team zo tekort doet. Je vertoont het betere spel en vergeet jezelf te belonen. Zijn uiteraard belangrijkere zaken maar het is wel teleurstellend. De verwachtingen waren vooraf niet al te hoog gespannen maar daar leek in de match tegen deze subtopper uit Nuth geen reden toe. De in het wit gestoken meiden kwamen goed uit de startblokken, hadden het betere veldspel, zeker qua verdedigen. Echter, dat vermadelijde scoren, oftewel het missen van vele kansen is toch een groot euvel dat de ploeg helaas te vaak opbreekt. Nu het missen van drie strafworpen en het te vaak niet benutten van kansen vanaf de hoek, zeker een stuk of 13. Dat breekt je op, en dat blijkt wel als je met miniem verschil de wedstrijd verliest. Zoals vaker werd na de rust (4-6) de wedstrijd weggegeven, pas na 20 minuten werd in de 2e helft gescoord. Dan kun je zo’n wedstrijd nooit winnen. Positief is dat de meiden bleven knokken, erin bleven geloven en inderdaad dus genoeg kansen afdwongen. De sfeer is goed, ook op de tribune. Helaas kon dit een 9-8 nederlaag niet voorkomen. Nu verplichte vastelaovend pauze en dan alweer richting einde seizoen. Het gaat snel. Doelpuntenmaaksters: Maddy (3), Tessa (2),  Robin, Floor en Femke.

C2

Posterholt C1 vs MIC C2 in sporthal Roerparel in st Odiliënberg.

De wedstrijd werd geleid door een ervaren scheidsrechter, die consequent floot. Posterholt was de underdog met 12 punten minder dan MIC in de competitie.

Eerste 5 min gelijk op, geen echte kansen. Daarna nam MIC al duidelijk de leiding in de wedstrijd, na 5 minuten kwam een fraaie openingstreffer door Juna. Het tempo in de wedstrijd kwam niet echt op gang, MIC leek zich wat aan te passen aan de tegenstander. Britt probeerde de eerste helft de nul te houden en dat lukte ook. Bij rust stond het 9-0 voor MIC door doelpunten van Juna, Lieke, Venie, Sophie en Floo. Na een kwartier helaas een blessure voor Lotte, waardoor ze niet meer verder kon spelen.

Doelpunten: meeste door lieke, maar ook sterre (2x), Silke (2), floor (1), Anne. Het was knap van Posterholt dat ze ondanks de frustrerende stand, sportief bleven proberen. Na 16 min in tweede helft sneuvelde het streven van Britt om de hele wedstrijd de nul te houden. Het was een sportieve wedstrijd, met een duidelijk overwicht van MIC. Eindstand: 2-25.

D1

Woensdag 12 februari, snel eten en huiswerk maken en dan gaat MIC D1 met trouwe supporters op weg naar Gulpen voor de late handbalwedstrijd tegen Esia D1.

Na een lange warming up en een luide ‘Lets go’ -yell, begint de wedstrijd en gaat MIC goed van start. Binnen een halve minuut scoren ze hun eerste doelpunt. Ze zitten goed in de wedstrijd, maar als het hun niet lukt om hun voorsprong te vergroten komt Esia sterk terug.

De wedstrijd gaat gelijk op, maar Esia wordt steeds sterker en met vloeiende aanvallen weten ze telkens weer te scoren. Vooral de nummer 10 van Esia is nauwelijks te stoppen.

Bij rust staat het 8-6 voor Esia.

Na rust wisselt MIC de keeper. Pascale, de eerste keeper, gaat zoals gebruikelijk nu in het veld spelen en wordt vervangen door de enige jongen, Jonathan. Je moet maar durven tussen al die meiden.

De wedstrijd gaat weer gelijk op. De teams doen niet voor elkaar onder. Er wordt goed verdedigd en samengespeeld. Het is ongelooflijk spannend en beide teams worden luidkeels aangemoedigd door hun trotse ouders.

Mic weet de achterstand terug te brengen tot 12-11, maar dan doet Esia er weer een schepje bovenop en zorgt voor een eindstand van 14-11.

Goed gespeeld meisjes…..en jongen van MIC.