DS3    Vlug en Lenig DS3    MIC DS3    15-15
DA1    Bevo DA2    MIC DA1    12-25

MIC 1 – Margraten 1  23-19
M.I.C. laat eindelijk haar ware gezicht zien
De dames van M.I.C. hadden iets recht te zetten in de thuiswedstrijd en Zuid-Limburgse derby tegen Margraten. De afstraffing van vorige week is niet in de koude kleren gaan zitten en is ruimschoots besproken. Met alles wat de dames in zich hadden, werd Margraten op beleving en strijd afgebluft en bleven er weer eens twee punten in Meerrsen (23-19).
“Je hoopt dat de frustraties van de laatste weken een keer omgezet worden in gif en goede energie. Hier hebben we afgelopen week als groep over gesproken en ik geloofde heilig in een goede uitwerking hiervan  richting afgelopen zaterdag”, aldus een trotse trainer Idink.
De start van de wedstrijd zag er niet veel beter uit dan de laatste weken. Verdedigend ontbrak de scherpte en aanvallend de overtuiging. M.I.C. kon het snelle spel van Margaten onvoldoende pareren en blonk zelf weer uit in het missen van kansen. Na 15 minuten toonden de dames van Marcel Idink de eerste tekenen van herstel en wisten, na een achterstand van 2-7, de schade bij rust te beperken om zo perspectief te houden voor het tweede deel (7-9).
Na de pauze dreigde het snel weer mis is te gaan voor M.I.C. toen Margraten de tussenstand naar 8-12 wist te brengen. Waar voorgaande wedstrijden op zo’n moment de kopjes gingen hangen, rechtte iedereen de rug en zagen de vele toeschouwers de thuisploeg het initiatief grijpen door via een 6-0 spurt de stand om te buigen naar 14-12. Margraten had geen antwoord op de volgens Idink bijna ‘perfecte’ dekking. “Ik zag voor het eerst dit seizoen een oranje knokploeg die met elkaar voor elke centimeter streed zonder telkens over de schreef te hoeven gaan. De goede agressie, de juiste timing en het goed positie kiezen. Allemaal elementen die belangrijk zijn bij goed verdedigen. Als de rugdekking dan ook goed verzorgd is, doe je het als team en kun je met volle overtuiging het duel aangaan en proberen die bal af te pakken. Ik zag dit afgelopen zaterdag op alle posities gebeuren. Dat was echt genieten en daar lag ook de basis van deze verdiende overwinning”.
De felle en effectieve manier van verdedigen bracht M.I.C. ook het nodige zelfvertrouwen in aanvallend opzicht.Met fraaie doelgerichte acties vanaf alle posities scoorden M.I.C. in dertig minuten vijf doelpunten meer dan vorige week in een hele wedstrijd. Margraten kon nog wel even bij blijven, maar moest toezien hoe M.I.C. de laatste tien minuten het verschil vergrootte en de overwinning enkele minuten voor tijd al veilig wist te stellen.
Ondanks deze welkome overwinning is Idink kritisch: “In de slotfase maken we enkele keuzes die niet slim zijn en Margraten weer in de wedstrijd hadden kunnen helpen. Gelukkig profiteerden zij hier niet van, maar ik vind dat we dat beter moeten uitspelen. We hebben de hele wedstrijd gevochten als leeuwen, maar eigenlijk alleen de tweede helft echt goed gespeeld. Vandaag was dat voldoende voor de overwinning, maar ik weet zeker dat dit niet elke week het geval zal zijn. We mogen genieten van dit resultaat, maar moeten ons ook beseffen dat de inzet en strijd van de tweede helft tegen Margraten onze standaard moet zijn om iedere week resultaat te kunnen boeken”.
Volgende week staat er weer een streekderby op het programma voor M.I.C.
Zaterdagavond 7 december gaan de oranjehemden in een uitwedstrijd de degens kruisen met rode lantaarndrager B.F.C. 2. De wedstrijd wordt om 20.30 uur aangefloten in Sporthal de Haamen in Beek.

BDC’90 B1  - MIC B1   9-13  (4-6)
Deze degradatie-kraker in Landgraaf was smullen geblazen. Voor de match effe schrikken, toen top keepster Veerle geblesseerd raakt en Jessie een paar minuten het doel met verve verdedigde en de nul hield. Maar met het instappen van Veerle was meteen de toon gezet. De meiden van BDC waren allemaal een kop groter, maar die van ons beter en kwieker, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. De hoeken liepen lekker, eerst met Fabienne via Tessa en daarna met Robin C. Floor benutte de strafworpen strak en de tactische vondst van Nandy om met een dame up-front man to man vooruit te verdedigen pakte goed uit, goed uitgevoerd door Jessie, Robin J. en Yzee. De laatste 2 meiden van de C weer bedankt voor het uithelpen. Lieve en Pip sleurden en trokken als vanouds, ruststand 4-6. Een zege was mogelijk maar konden onze meiden het vasthouden? En of ze dat konden!! Puntje voor puntje liepen we uit en de tegengoals op het laatste waren alleen voer voor statistieken. De opvallendste acties in de 2e helft kwamen op naam van Femke, die drie keer fraai vanuit de hoek na mooie pirouettes scoorde. Eindstand 9-13 na een boeiende wedstrijd. Een verdiende zege van het collectief zonder zwakke schakels zowel offensief als defensief! Het talrijk opgekomen uit-publiek heeft genoten van elke seconde, dikke pluim voor speelsters, begeleiding en staf!! Dames perfisia, zij die scoorden: Fabienne, Femke en Floor (3), Robin C. (2), Yzee en Jessie.

Mic C1 19-11
Mooie wedstrijd, geconcentreerd gespeeld en verdiende winst.
Daar waar in vorige wedstrijden de wedstrijd vaak in de tweede helft werd
verloren, gingen vandaag de meiden na een spannende eerste helft, gewoon
goed door.
Het was een wedstrijd met goed keeperswerk en alerte verdediging. Ook
waren er veel strafworpen waarbij de bal diverse malen in het doel
belandde. In de tweede liep MIC uit. Een mooie einduitslag volgde: 19-11!

BFC DC1- M.I.C DC1De week was zoals altijd weer voorbij gevlogen en dus moesten onze meiden deze zaterdag aantreden tegen BFC uit Beek. Omdat de stand op de ranglijst niet altijd alles zeggend is, en M.I.C vorige week een aangename ommekeer had laten zien qua spel, werd er toch wel een spannende pot handbal verwacht.Wij als publiek werden dan ook niet teleurgesteld want wat was het spannend! Met weer een goed gevulde bank met wissel speelsters, de altijd goed keepende Britt in de goal en een aantal veranderingen in het veld moest het goed gaan komen vandaag.De eerste minuten ging het dan ook gelijk op met goals aan beide kanten. BFC had het tempo er goed inzitten en M.I.C leek daar soms wel eens even moeite mee te hebben. Er werd, door goed samenspel, uitstekend verdedigd maar aanvallend werd er regelmatig onnodig balverlies geleden. In het laatste gedeelte van de eerste helft liep BFC daardoor helaas toch uit naar 7-3 wat tevens de ruststand was.Er werd vervolgens meteen weer fanatiek gestart in de tweede helft. Met een aantal positiewisselingen werd de verdediging van BFC regelmatig kapot gespeeld, maar dat leverde in eerste instantie niet gelijk de aansluitingstreffer op. Voordat dat gebeurde zette BFC eerst nog de 8-4 op het scorebord. Vanaf dat moment gebeurte er iets in het team en begon het goed te lopen. Waar in het verleden sommige kopjes gingen hangen bij een achterstand werden nu de gezamelijke schouders er onder gezet. Met strakke passes, een tweetjes en goeie individuele akties kantelde de wedstrijd volledig.Je merkte dat de tegenstander hier niet echt op gerekend had waardoor M.I.C er lekker op los kon scoren. Ze bogen de 8-4 achterstand dan ook om naar een 9-13 voorsprong! De Beekse aansluitingstreffer kwam voor hun dan ook te laat en mocht niet meer baten. Eindstand 10-13! De tweede overwinning op rij voor de meiden en de vierde in totaal. Hierdoor is ook de stand op de ranglijst een stuk aantrekkelijker geworden met nu 3 teams met 10 punten gevolgd door M.I.C met 9 punten.Als ze deze teamspirit en dit spel kunnen vasthouden of zelfs verbeteren zullen er nog de nodige overwinningen volgen!! Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

Juliana D1-MICD1
Op een grijze, druilerige zondagmiddag moest aangetreden worden tegen Juliana uit Gulpen. Een aantal ouders maakten er meteen een ‘tour de Limbourg’ van, wat voor vertraging en een onrustige start zorgde. Juliana scoorde als eerste, MIC had voldoende kansen, maar het duurde maar liefst 15 minuten voordat Jonathan, met een fraai afstandsschot, de gelijkmaker scoorde. Door het goede keeperswerk van Max en wat geluk, scoorde Juliana niet meer tot aan de rust. MIC herpakte zich in de verdediging en bepaalde de ruststand op 1-4 door doelpunten van Maud en Jill. De 2e helft verliep rommelig, Juliana kwam weer wat dichterbij. Eliarie verdedigde super (heeft de balafdruk nu waarschijnlijk nog op de armen staan) en voorkwam dat Juliana weer langszij kwam. Er werden mooie combinaties gespeeld, snelle breaks naar voren, maar zo gericht als in de warming-up op doel werd gegooid, zo slordig was de afronding nu. Gelukkig liet Juliana ook de nodige steekjes vallen en kon het laatste doelpunt van Sjuulke de eindstand bepalen op 6-9.

Zaterdag 14-12
10:00    E2    MIC E2    MenG Optimo E1#
11:00    E1    M.I.C. E1#    ESC'90 E1
12:00    D1    MIC D1    Born D2
12:50    DC2    MIC DC2    Noav DC3
13:55    DC1    M.I.C. DC1#    Blerick DC1
15:00    DB1    MIC DB1    Wijnandia DB1
18:45    DS2    MIC DS2    Optimo DS1