DA1       MIC DA1              Sittardia DA1                     27           19

DC1        MIC DC1               Rapiditas DC1                    19           11

D1          MIC D1                 Margraten D2#                 12           23

E1           M.I.C. E1#           Noav E1                               13           10

E2           MIC E2                  Margraten E2                    5             19

Bevo - MIC

Blamage M.I.C. in Panningen

De wedstrijd tussen de dames van M.I.C. en Bevo HC 2 werd vooraf gezien als een vier punten duel.Eén punt was het verschil op de ranglijst voor aanvang, maar het verschil in het veld was geen afspiegeling van de stand. De reserves van Bevo HC hadden een kwartier een tegenstander aan M.I.C., maar daarna lieten de Zuid Limburgse dames zich als makke lammetjes naar de slachtbank leiden (21-11).

M.I.C.-coach Marcel Idink zag zijn dames na de 4-4 tussenstand volledig door de ondergrens zakken. Ballen over drie, vier meter die op elkaars voeten gegooid werden of over de zijlijn rolden. De onzekerheid nam met de minuut toe en aan M.I.C.-zijde was er niemand die het team op sleeptouw nam. Een echte verklaring heeft Idink vooralsnog niet: “Ja, er zit hars aan de bal en dat zijn de dames niet gewend, maar dat wil ik niet als excuus aanvoeren. Dat wisten we nl.

van tevoren en daar moet je je op instellen. Dat vraagt een hogere concentratie op de balpassing dan normaal, maar als dat gevraagd wordt, moeten we dat kunnen leveren. Helaas werkt dit niet zo bij deze groep. De dames kruipen helemaal in hun schulp, durven geen acties meer te ondernemen en komen hier dan ook niet uit. Dat lijdt tot passiviteit en dramatisch slecht handbal. Na 15 minuten in de eerste helft stond het 4-4 en bij rust 12-5. Dan heb je het laatste kwartier met 8-1 verloren. En uiteindelijk maak je maar 11 doelpunten. Wat moet ik daar aan toevoegen”?

Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks.Het verschil bleef lang 7-8 doelpunten en bij M.I.C. zag Idink weinig verbetering ten opzichte van de eerste helft. “We hebben de knop niet meer om kunnen zetten. Ik heb in de rust gevraagd om in ieder geval strijd te leveren en samen te blijven. Ik zag iedereen voor zichzelf spelen en gefrustreerd raken door eigen en andermans fouten. Die frustraties moeten we kunnen omzetten in goede energie, maar zaterdagavond lukte dat niet. We vielen als team uit elkaar en dat vond ik misschien nog wel erger dan de nederlaag. Ik ga de komende dagen eens goed nadenken hoe ik dit ga ombuigen, want dit mag niet meer gebeuren. Als wij ons willen ontwikkelen en stijgen op de ranglijst zullen we allemaal bereid moeten zijn om te vechten voor elke bal en voor elkaar. Dat was vanavond ver te zoeken en dan word je zo afgestraft”.

Volgende week gaat de competitie weer verder met een thuiswedsstrijd tegen de huidige nummer 2 en streekgenoot Margraten. De messen zullen bij M.I.C. deze week geslepen moeten worden om hier een wedstrijd van te maken. Idink denkt dat iedere wedstrijd een kans is om de ommekeer te bewerkstelligen. “Het moment dat wij ons niveau gaan halen, komt eraan. Daar ben ik van overtuigd. Er is zoveel fout gegaan de laatste wedstrijden, maar dat zijn tegelijkertijd ook leermomenten geweest.

Daarmee komen wij steeds dichterbij het moment dat het wel lukt en daar moeten wij ook in blijven geloven. Ik doe dat in ieder geval, want ik weet wat mijn speelsters kunnen en dat is veel meer dan tot nu toe tot uiting is gekomen. Thuis tegen Margraten kan zo maar het moment zijn dat we onszelf een keer gaan belonen voor het harde trainen. Er zal in ieder geval een knokploeg staan”.

DC2

De wedstrijd begon rustig, het duurde even voor er een paar doelpunten kwamen voor beide partijen. De verdediging van allebei de kanten was sterk. Mooie opbouw, maar helaas wilde niet alle ballen erin. Net voor rustsignaal kreeg MIC nog een strafworp tegen en kregen we nog 2 strafminuten. MIC stond voor met 8-5. Even ging er iets mis met het scorebord, waardoor de dames van de tegenpartij al grapjes aan het maken waren, dat ze flink voor stonden. Het stond nu namelijk 25-8 voor hun en een paar seconden later zelfs 152-8. Nadat het scorebord weer goed stond, begon de 2e helft.

MIC startte de 2e helft dus met een speler minder. Ook in de 2e helft weer mooie aanvallen, maar helaas hield de keepster van zwart - wit veel ballen tegen. Ook nu weer een paar strafworpen, waarvan Britt er

1 wist tegen te houden. MIC bleef vechten en uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een winst van 14-8.

DC2 (vorige week)

Vandaag op naar Beek, tegen de nr. 10 van de competitie.

Ondanks dat deze ploeg laatste staat, werd er door de tegenstander behoorlijk fel verdedigt, waarbij met regelmaat de speelsters van M.I.C. van achteren werden vastgeklemd met beiden armen. Maar dit was voor de dames geen probleem, want binnen 2 minuten stond het 1e doelpunt voor M.I.C. al op het scorebord door Lieke vanaf de cirkel.

Er werden voldoende kansen gecreëerd door M.I.C. en halverwege de 1e helft was de stand 2-5, na een beheerst schot van Venië vanuit een penalty. M.I.C. had zijn verdediging goed op slot zitten, voor de cirkelspeelster van BFC was er geen doorkomen aan, en er stond altijd wel een oranje shirtje tussen de BFC-speelsters om te storen, wat de tegenstander nogal van de wijs bracht. Na iedere aanval van BFC was het Britt die de voorhoede met mooie lange bereikte en de ruststand bedroeg 2-9.

2e Helft gingen de dames onvermoeibaar verder, met gelijk na de 1e aanval een penalty voor Lieke, die uiteraard in het net viel. Ondanks het af en toe chaotisch spel van de tegenstander en een scheidsrechter die zijn fluitje op het hoogste volume had staan, werd er leuk gehandbald en een aantal wisseltjes uitgevoerd, waaruit Sophie de stand op 4-14 zette. 1 Minuut later liep Floor vrij van de linkerhoek,

4-15 en weer 1 minuut later was het Fleur die haar kans zag vanuit het midden en scoorde de 4-16! Vijf minuten voor eindsignaal onderschepte Lieke de bal op het middenveld en scoorde 4-18, tevens eindstand van deze wedstrijd.