DS3 BFC DS3 MIC DS3 16 16
DA1 Beekse Fusie Club DA1# MIC DA1. 11 28

MIC 1 – LimMid 1
Remise M.I.C. voelt als nederlaag

De dames van M.I.C. speelde geen geweldige wedstrijd afgelopen zaterdag, maar op basis van strijd en het aantal gecreëerde kansen zou een overwinning verdiend zijn geweest. Uiteindelijk leverde de wedstrijd tegen LimMid maar één punt op (21-21).

M.I.C.-coach Idink had de Midden Limburgse opponent twee keer bekeken en wist waar de sterktes en zwaktes van LimMid zouden liggen. In de eerste helft werd vertaalde zich dat in het aantal gecreëerde kansen het goed benutten van de geboden ruimtes, waarbij alleen de afronding te wensen overliet. Door het onvoldoende benutten van de gecreëerde kansen werd het een onnodig lastige eerste helft. Ook verdedigend stonden de Zuid Limburgse dames niet zoals afgesproken en lieten zij de allesbepalende speelster van LimMid teveel haar gang gaan. “Vooraf wisten we dat hun linkeropbouwster elke aanval inleidt en ook de enige is die van afstand iets kan aanrichten. Daar maken we duidelijke afspraken over, maar deze worden niet nageleefd. Vervolgens zie je het zelfvertrouwen weg ebben, waarmee wij het initiatief in onze dekking aan de tegenstander laten. Op die manier willen en kunnen wij niet verdedigen. Als wij met overtuiging en agressie onze dekking neerzetten, houden wij iedereen van het scoren af. Ontbreken die ingrediënten, dan zijn wij zoals nu een middelmatige ploeg die kwetsbaar is. Dat is jammer, want wij kunnen op alle posities beter”.
In de pauze was er voor M.I.C. nog niets verloren (10-11). Eén doelpunt achterstand is geen ramp, maar gezien het aantal gemiste kansen was een voorsprong van 4-5 doelpunten een betere afspiegeling geweest van de verhoudingen in het veld.

Na rust ging M.I.C. over tot mandekking waardoor de oranje equipe iets meer grip kreeg op het aanvalsspel van LimMid. De achterstand werd rap omgebogen in een voorsprong van 2 doelpunten (16-14), maar enkele tijdstraffen in korte tijd boden LimMid de gelegenheid weer langszij te komen. In de tweede helft strooide de scheidsrechter met tijdstraffen waardoor van een fatsoenlijke wedstrijd geen sprake meer was. Idink zag het allemaal met verbazing gebeuren: “Ik was het niet eens met de vele tijdstraffen, maar de scheidsrechter beslist. Wij moeten voorkomen dat hij de kans krijgt om ze te geven en dat hebben we niet slim gedaan. Daarnaast kunnen wij de wedstrijd al tien minuten voor het einde beslissen, maar sieren we weer in het missen van kansen of een slechte eindpass. Dan roep je het onheil wel een beetje op jezelf af.  Zelfs in de laatste drie minuten kunnen we nog 3 keer scoren en het verschil van één naar drie tillen. Dan is de wedstrijd beslist en heb je twee punten. Nu doen we onszelf echt tekort”.

Volgende week speelt M.I.C. een uitwedstrijd tegen Bevo HC 2. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt, dus beide ploegen hebben de twee punten hard nodig om te kunnen stijgen op de ranglijst. “Komende week gaan we de hoofden weer leeg maken en ons voorbereiden op een lastige uitwedstrijd. Er wordt in Panningen met hars gespeeld, dus daar zullen we ons op moeten instellen. Het zal een zwaar gevecht worden, want winnen is voor beide ploegen een ‘must’. Hoe we de punten pakken, maakt mij niks uit. Wij zullen alles uit de kast halen. Die ommekeer zit eraan te komen”, laat  Idink het geloof in zijn dames nogmaals optekenen.

V&L C2-MIC C1
Met een reservebank van maar liefst 5 wissels, maakte de dames van MIC een sterke indruk. Het duurde echter maar liefst 7 min voordat er überhaupt gescoord werd. Loeke opende uiteindelijk de score, met haar bekende knoeperd in de driehoek. V&L dacht waarschijnlijk vooraf dat dit een makkie zou worden, maar tot de rust hield MIC nog redelijk stand en werd het 3-3. Daarna verviel het team echter weer in dezelfde fouten als de vorige wedstrijden. Te weinig dreiging richting doel en ook verdedigend niet de gretigheid tonen om ook echt de bal te willen veroveren. Hier maakte V&L dankbaar gebruik van en nam voor de eerste keer de voorsprong om deze niet meer uit handen te geven. Nina W liet vanaf de opbouw weer even haar oude trucjes zien en zorgde dat MIC aan kon blijven haken. Omdat verdedigend steeds minder weerstand werd getoond kon V&L steeds makkelijker passeren, waardoor Veerle nog even flink aan de bak moest in het doel. V&L kon de winst veilig stellen, met 9-6 als eindstand.

V&L D3- MIC D1
MIC begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Nadat meteen de bal veroverd werd tekende Max, na 30 seconden al, voor de 0-1. Maar onderschatting lag op de loer tegen de nummer laatst. De teams bleken verrassend aan elkaar gewaagd. V&L bleek met een aantal ‘geleende’ spelers het MIC moeilijk te willen maken, wat resulteerde in nog maar 3-3 met rust. V&L kwam in de 2e helft steeds meer in hun spel en zorgde zelfs voor een kleine voorsprong van 5-9. Het fanatieke publiek van V&L juichte alsof de 1e overwinning in zicht was. Het zweet stond het meegereisde publiek van MIC in de handen. MIC kreeg wel voldoende kansen, maar de keeper van V&L stond flink in de weg. Maud zorgde, met een aantal fraaie doelpunten, voor de kentering en MIC kwam weer op voorsprong tot 10-12. Nu werd het een kwestie van volhouden. Met Jill als pitbull in het midden van de verdediging werd er geknokt voor elke bal. Kwam er dan toch een speler langs, dan stond Jonathan zijn mannetje in het doel en zo voorkwam hij een aantal belangrijke doelpunten. Het werd 11-12 en 12-13, maar bij deze uitslag bleef het ook. Het wordt langzaamaan traditie dat de D1 het nog even spannend maakt, maar de overwinning is weer in de pocket, super gedaan! Volgende week wordt het knokken geblazen tegen koploper Margraten, maar met de beloofde wafels in het vooruitzicht moet dat goedkomen!

zaterdag 30-11
10:00 E2 MIC E2 Margraten E2
11:00 E1 M.I.C. E1# Noav E1
12:00 D1 MIC D1 Margraten D2#
12:50 DC2 MIC DC2 Zwart Wit DC2
13:55 DC2 MIC DC1 Rapiditas DC1
15:00 DB1 MIC DB1 Olympia/Juliana DB1
20:30 DS1 MIC DS1 Margraten DS1