twitter facebook
Handbalvereniging
Meerssen - Valkenburg
week 1940
 
Deel dit artikel:

week 1940

HV MIC

 

Uitslagen

11:00   E2        MIC E2             BDC '90 E2                  6-11    

12:00   D1        MIC D1             SVM D1#                     9-14    

12:50   DC2      MIC DC2          Zwart Wit DC1             19-6    

13:55   DC1      MIC DC1          Bevo DC2                     25-10              

15:00   DB1      MIC DB1           Zwart Wit DB2             4-11    

18:45   DS2      MIC DS2           SVM DS1                      16-16

20:30   DS1      MIC DS1           PSV Handbal DS2         23-24

12:00   DS3      MIC DS3           Sittardia DS1               15-18

13:15   DA1      MIC DA1           Beekse Fusie Club DA1#          34-17              

 

M.I.C. en Marcel Idink samen op herhaling(?)

Kan Idink nogmaals het plezier terugbrengen bij M.I.C.?
In 2016 begon hij aan zijn eerste termijn bij de Zuid-Limburgse fusieclub M.I.C.
De Tegelse trainer (43) trof een groep dames aan die naarstig op zoek was naar het handbalplezier, iets wat de dames het seizoen ervoor grotendeels, en enkele dames zelfs helemaal, verloren waren.
De samenwerking pakte boven verwachting goed uit en dames 1 van M.I.C. werd het eerste jaar onder leiding van Marcel Idink kampioen in de Hoofdklasse B en promoveerde later, via promotiewedstrijden ook nog naar de 2e divisie. Het tweede jaar liep uit op een teleurstelling. Geplaagd door blessures binnen de toch al erg krappe selectie, leidde de degradatie naar de hoofdklasse in, iets wat volgens Idink en vele mensen binnen de club dat seizoen niet te voorkomen was. Gebrek aan perspectief deed Idink toen besluiten zijn heil elders te gaan zoeken.

In maart van dit jaar werd Idink door Bevo HC bedankt voor zijn diensten bij het 2e herenteam en binnen een week meldde het bestuur van M.I.C. zich bij hem. Of er al te praten was over een snelle terugkeer, want voor Dames 1 zocht de club weer een trainer/coach. Wetende van elkaar wat men aan elkaar zou hebben, was de kogel binnen vier dagen door de kerk en stond Idink aan de voordeur van een tweede termijn als trainer/coach van de damesselectie van M.I.C. Een vergelijkbare situatie als die van 2016. Wederom treft hij een groep dames aan die een moeizaam seizoen achter de rug hebben en de afgelopen maanden niet veel plezier aan het handbalspelletje beleefd hebben.
Op 28 september start het seizoen voor M.I.C. met een thuiswedstrijd tegen PSV 2.

Hoe staat men ervoor in Meerssen?
Dient zich een zelfde scenario aan als in 2016/2017?
Idink tempert de verwachtingen. “De situatie is nu toch wel anders. De groep was ook weer vrij smal toen ik in mei aantrad, maar ondertussen hebben we twee versterkingen van buitenaf mogen verwelkomen op cruciale posities. Bovendien hebben we een drietal jeugdspeelsters doorgeschoven. Zij moeten alvast gaan ruiken aan het werk bij de senioren en wie weet waartoe dat dit seizoen nog kan leiden? Daarnaast zal er waarschijnlijk nog aanvulling vanuit dames 2 volgen. Dat betekent dat we in de breedte wat meer mogelijkheden krijgen, maar dat levert niet altijd de nodige kwalitatieve injecties op. Toch denk ik dat als we een vechtmachine kunnen worden, wij een heel mooi seizoen tegemoet gaan. Met de juiste mentaliteit kunnen we veel plezier beleven aan elkaar en heel ver komen. Met de kerst formuleer ik pas de doelstellingen voor in maart 2020”.

Wat is de grootste uitdaging voor komend seizoen?
De laatste twee seizoenen werden de dames van M.I.C. bovengemiddeld geteisterd door langslepende blessures en/of speelsters die om verschillende redenen (tijdelijk) stopten. Idink is hier niet bang voor en weet dat dat gevaar altijd op de loer ligt.
“Blessures, zwangerschappen, verhuizingen, verandering van werk. Allemaal oorzaken waarom dames zouden kunnen stoppen. Maar dat geldt voor alle teams en clubs, dus daar mogen wij ons nooit achter verschuilen. Als trainer en als club moet je bezig zijn met de dingen die je kunt beïnvloeden. Verklein de kans op blessures door een goed trainingsprogramma aan te bieden en zorg dat alle speelsters fit zijn. Maximaliseer het plezier tijdens trainingen en wedstrijden, zorg voor de juiste sfeer binnen het team en de club. Daar houd ik mij als trainer mee bezig. Uiteraard probeer ik de groep ook tactisch en technisch beter te maken, maar daarvoor zijn de primaire voorwaarden noodzakelijk. Daarnaast voel ik mij verantwoordelijk om ook aan de toekomst van de club te denken. Welke jeugdspeelsters lopen er rond en waar zit het talent voor de toekomst? Zij moeten op tijd uitgedaagd worden om versneld door te kunnen schuiven, maar pas als ze er klaar voor zijn. Dat proces moet je op tijd beginnen. Dus met het zojuist benoemde heb ik heel veel uitdagingen voor komend seizoenen en heb ik er ook heel veel zin in”.
Wat kun je concluderen uit de voorbereiding die jullie hadden?
“Het allerbelangrijkste en tegelijk ook het allerleukste vind ik dat de groep dichter bij elkaar is gekomen. Twee nieuwe meiden, drie jeugdspeelsters. Dat moet maar allemaal klikken. Ik merk dat de sfeer goed is, maar dat de dames elkaar ook steeds vaker de waarheid durven te zegen. Discussies worden niet gemeden zoals ik dat in het verleden wel eens heb ervaren. Bovendien heb ik het gevoel dat de dames beter weten waar de kwaliteiten liggen van zowel zichzelf als van ieder ander binnen het team. Ik heb de afgelopen weken gezien dat men steeds vaker de juiste keuzes maakt in het veld in wie op welk moment vrij te spelen of verdedigend naar voren te schuiven. Dat zijn ontwikkelingen waar ik van heb genoten. Als we die ontwikkelingen kunnen doorzetten, wordt wedstrijden winnen steeds makkelijker. Uiteindelijk is succes een keuze”.

Tot slot toch nog een schot voor de boeg. Waar eindigt dames 1 van M.I.C. komend seizoen?
Zoals ik er nu tegenaan kijk, denk ik bij de bovenste drie. Als je mij dat met de kerst nog eens vraagt, zeg ik 1, 2 of 3. Het wordt hoe dan ook een interessant seizoen.

 

 

MIC B1  - Zwart Wit B2 4-11 (0-3)

 

De eerste wedstrijd van onze dames in de B was teleurstellend, gegeven een ontluisterende nederlaag. In alle linies werd helaas tekort geschoten. Uiteraard had het anders kunnen lopen. Het eerste tegendoelpunt viel pas in de 16e minuut nadat onze meiden zeker een kans of vijf hadden gehad om de score te openen. De kansen werden niet benut maar helaas miste de tegenstander niet bij de eerste de beste kans. Het niveau verschil viel reuze mee. Toen na rust de 1-3 viel was er even hoop, maar Zwart-Wit liep al snel weg en uit. Er werd toen een kansloze wedstrijd gespeeld, voer voor de statistieken. Er zal dus de komende week een paar tanden bijgeschakeld moeten worden om goed partij te kunnen geven in deze zware poule. Veel werk aan de winkel dus voor trainingsstaf, begeleiding en speelsters, maar kop op meiden, alles sal regkom. Doelpuntenmaaksters: Maddy en Jessie (2).

 

Programma

Zaterdag 5-10

F Toernooi in Gulpen

09:30   F-Jeugd Toernooien      MIC F2 Margraten F2

09:30   F-Jeugd Toernooien      Optimo F2        MIC F1

09:50   F-Jeugd Toernooien      MIC F2 Optimo F1       

10:10   F-Jeugd Toernooien      MIC F1 SVM F2                       

10:30   F-Jeugd Toernooien      Optimo F2        MIC F2                        

10:50   F-Jeugd Toernooien      Olympia (B) F1 MIC F1                        

11:10   F-Jeugd Toernooien      Optimo F1        MIC F1                        

10:50   DC1      LimMid DC1      MIC DC1                                 

12:30   E-Jeugd           Noav E1           M.I.C. E1#                              

Zondag 6-10

09:00   E2        Brunssum E1    MIC E2                        

12:00   DS1      Meos DS1         MIC DS1

14:45   DS3      Minor DS1        MIC DS3

14:50   DA1      Sittardia DA1    MIC DA1                                 

14:55   DC2      Olympia/Esa/Juliana DC1         MIC DC2                     

15:55   DB1      Olympia (B) DB1          MIC DB1                                 

16:55   DS2      Olympia (B) DS1          MIC DS2

Dinsdag 8-10

19:30   Beker Dames Senioren Landelijk          MIC DS1          Bevo DS2

 

Ga naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

https://www.hvmic.nl/content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
20/09/2023
HV MIC   De meeste vakanties zijn weer ...
https://www.hvmic.nl/content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
12/08/2023
Meerssen, 12 augustus 2023   Betreft: J...
https://www.hvmic.nl/content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
08/05/2023
HV MIC   Allereerst willen wij als HV M...
https://www.hvmic.nl/content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
05/05/2023
Hoi fanatiekelingen,   Het einde&n...

Sponsors

Southern Hill
Kasteel Domein de Cauberg
Thewissen financieel advies
Hotel Walram
Auto Service Meerssen
Scooter Service Zuid
Keurslager America
Speciaalbieren Café de Keizer
AV Projects
Benefitt
Pub Henry VIII
Alex
Martin Slenter
Tijs & Cyril Makelaardij
HC Architecten
Electro Service Ruipers
Advance Communications
Rovi Sport
Centrum voor fysiotherapie & Medische fitness
Sportcafe Marsana
Dailyfresh