D2          ESC'90 D2            MIC D2                 20-11

DC2        ESC'90 DC3         MIC DC2              8-7

D1          Born D1               MIC D1                 10-30

DC1        Born DC2#          MIC DC1              9-21

DS2        Zwart Wit DS1   MIC DS2              23-20

DS3        Minor DS1          MIC DS3              11-11

DS1        Meos DS1           MIC DS1              24-29

DB1        MIC DB1              Noav DB1            17-26

Born C1  -  MIC C1    9-21  (3-8)

Een lekkere overwinning op aartsrivaal Born in Buchten. Dees reis eens geen gedonder, op een kwakkelend scorebord na dan. Een relatief eenvoudige overwinning eigenlijk, iets dat we helemaal niet gewend zijn. Er werd goed gebald en er was heus wel iets op het spel aan te merken maar de positieve instelling voerde de boventoon. Mooie aanvallen, goed verdedigen en uitstekend keeperswerk van Veerle. Wanneer Born iets terug deed, versnelden die vaan ons. Met rust 3-8, en het gat was geslagen. De hoop van Born op een come-back werd een desillusie, en onze meiden speelden de wedstrijd professioneel uit. De grauwe zaterdag werd plots zonnig. De 9-21 overwinning was nog niet eens geflatteerd te noemen maar verdiend. Wat zou er dit seizoen allemaal  mogelijk geweest zijn zonder die waslijst aan blessures? Zullen we nooit weten, maar deze zaterdag maakte in elk geval een hoop goed. Ook mooi dat de meeste meiden het net wisten te vinden, meiden Perfisia met deze mooie overwinning! Doelpunten: Robin C. (6), Tessa (5), Floor (4), Maddy (3), Femke (2) en Robin J.

ESC C3-M.I.C. C2

Het had een makkelijke overwinning kunnen en moeten worden vandaag, maar het leek erop alsof beide teams flink op stap waren geweest de avond ervoor. ESC speelde vooral erg trage aanvallen, waardoor er vaak voor tijdspel gefloten werd. M.I.C. maakte hier echter geen gebruik van. ESC kon uitlopen tot 4-0 en na 18 minuten gespeeld te hebben, kwam pas het antwoord van M.I.C. In de aanval was er te weinig dreiging richting doel en bleef de score steken op 6-4 met rust. In de 2e helft stond Britt haar mannetje in het doel en ESC werd slordiger. Ze scoorden maar tweemaal, maar ook nu bleef de gretigheid en de wil om vandaag te winnen uit bij M.I.C. Helaas niet de 2 cruciale punten om bovenaan in de ranglijst te blijven meedraaien. Wat ‘peper in de vot’ zou niet misstaan volgende keer ! Eindstand 8-7

D1

MIC D1 (nr 1 in competitie) uit tegen Born D1 (nr 8 in competitie) in de sporthal het Anker in Buchte. De eerste helft werd gekenmerkt door mooie combinaties van MIC D1, die vaak leidden tot een doelpunt. De tegenstander was duidelijk zwakker, op 1 speelster na, die ook vrijwel alle doelpunten voor Born maakte. Bij rust was het 4-13 in het voordeel van MIC.

In de tweede helft verloor MIC in begin wat concentratie, er volgden een paar mooie doelpunten van Born, ook enkele schoten op lat en paal. De rest van de wedstrijd domineerde MIC het spel. Eindstand 10-30

ESC D2-M.I.C. D2

Vandaag mistten we 2 cruciale speelsters in de verdediging, dus de boodschap vooraf was duidelijk. Hier moesten alle zeilen worden bijgezet! Dit bleek bij start toch moeilijker dan gedacht. Het zat niet goed dicht, M.I.C. was niet gretig genoeg, te lief zelfs, waardoor ESC meteen een comfortabele voorsprong van 5-0 kon nemen. Jill was de eerste die bij ESC een gaatje vond en scoorde. Daarna verzilverde Sjuulke nog een penalty, maar voor de rest bleef het akelig stil en moesten we gaan rusten met een 10-2 achterstand. Ok, een overwinning zat er wellicht niet meer in, maar de schade beperkt houden wel. De aanval begon beter te draaien. De dreiging richting doel zorgde ervoor dat spelers, met name Max op de cirkel, konden worden vrij gespeeld. ESC bleef ook scoren, maar we bleven dit keer niet achter. Het team straalde meer zelfvertrouwen uit, ieder vond zijn/haar plek, ook al was het dit keer wellicht een andere plek dan gewend. Prinses Dewy (zo mochten we haar zaterdag nog noemen) maakte aan het eind nog twee mooie doelpunten vanuit de hoek. Met 20-11 werd verloren, maar het was wel een vermakelijke 2e helft .