D2          Wijnandia D1     MIC D2                                9-16

E1           MIC E1  Vlug en Lenig E3                              13-20

D1          MIC D1 Vlug en Lenig D2                             25-13

DS2        MIC DS2              Born DS1                             23-14

DS1        MIC DS1              PSV Handbal DS2             27-24

DB1        Internos DB1     MIC DB1                              30-13

DA1       M.I.C. DA1#       Noav DA1                           24-12

DS3        MIC DS3              BFC DS3                               25-13

Woensdag 30-1 zal er van 17-18 uur een trainingsclinic plaatsvinden voor de C en D jeugd. Deze zal worden gegeven door Jasper Adams van OCI Lions, uitkomend in de BENE-League competitie en momenteel op de derde plaats staand. Een mooie leerschool voor onze jeugd!!

MIC 1 – PSV 2  27-24 (13-10)

Na 2 uitoverwinningen op rij (Noav en Swift) moest ook de “vierpunten wedstrijd” in eigen hal tot een goed einde worden gebracht. MIC startte uitstekend en nam vlot een 2-0 voorsprong. PSV haakte aan maar kon pas bij 8-8 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen. Onder aanvoering van Maartje en Ilona draaide MIC vlak voor rust de rollen om en ging met 13-10 de pauze in.

In de tweede helft ging MIC door waar het gebleven was. Nu namen de vlot scorende Lisa en Manon de thuisclub bij de hand en toen tien minuten voor het einde 24-18 op scorebord stond leek er geen vuiltje aan de lucht om de punten in Meerssen te houden. Maar zoals zo vaak maakte MIC het zich nog moeilijk. In plaats van de wedstrijd gecontroleerd en rustig uit te spelen ging men overhaast te werk en wilde men binnen tien seconden een tegendoelpunt beantwoorden. PSV rook bloed, kwam langzaam dichterbij en via 25-22 en 26-24 braken nog spannende laatste  2 minuten aan.. Het publiek schreeuwde MIC tot rust en toen PSV “man op man” ging spelen om nog iets te forceren was het Peggy die door de Eindhovense defensie slalomde en zo de definitieve nekslag toediende, 27-24

Een goede start in 2019 heeft er voor gezorgd dat MIC nu opgeklommen is naar de vijfde plaats in de stand.

Doelpunten: Ilona 7(2), Maartje 4, Lisa 4, Manon 3, Georgie 3, Demi 3, Peggy, Veerle en Monica ieder 1

Dames D1

Onze dames hadden er zin in en dat bleek. Het eerste doelpunt was voor MIC, maar

V&L scoorde snel erna. Onze dames gingen verder en na 8 min stond het al 6-1. De tegenpartij probeerde maar kwam niet langs de verdediging en zeker niet langs Britt. De stand na het eerste fluit signaal was 12-2. Ook de tweede helft scoorde onze dames erop los. De tegenpartij werd iets feller. In de 16de minuut kreeg V&L een rode kaart en gingen met een man minder door.De wedstrijd eindigde met een eindstand van 25-13 voor MIC.Doelpunten kwamen van Lieke 7, Mina 9, Iris 3, Venië 1,Sophie 2, Silke 2, Juna 1

Wijnandia D1- M.I.C. D2

In plaats van een vrijdagavondtraining werd er een wedstrijdje gespeeld. De hal zat goed vol met toeschouwers en M. I. C. had er zin in. De eerste 10 minuten was er nog sprake van een gelijkopgaande strijd. Niet in doelpunten, want er viel er geen een. Wel waren er kansen, Jill wist een aantal keren mooi te passeren op de hoek, maar een vinnige verdedigster maakte het haar bijna onmogelijk om te scoren.  Zowel Max aan de ene kant als de keepster van Wijnandia aan de andere kant, hielden het doel lang leeg. Uiteindelijk wist Fleur ons van de 0 te verlossen door een mooie schijnbeweging. Het scoren bleef moeizaam en ook verdedigend werd er niet goed geteld, waardoor er toch te vaak gaatjes vielen. We gingen rusten met een 1-5 voorsprong. De 2e helft werd aan beide zijden wel makkelijker gescoord. Eerst was het Wijnandia die verraste en terugkwam tot 4-5. Toen was het echter de doelpuntenmachine van M. I. C. die begon te draaien.  Door snelle tegenaanvallen van onder andere Sterre en Max, liepen we  weer uit tot 4-8. Het geleerde vanuit de training werd goed in praktijk gebracht vandaag en zowel vanuit de opbouw als de hoeken werd menig doelpuntje meegepikt. Het verschil bleef lang steken op 3 of 4 doelpunten. Toen liet Sjuulke haar kracht weer eens gelden middels twee mooie doelpunten, waarna Ines en Maud mooi passeerden en de score uiteindelijk bepaalden op  9-16. Proficiat! Hierdoor stijgen we weer mooi een paar plekjes op de ranglijst.