week 1904

week 1904

E1           BFC E2                  MIC E1                                 23-5

M.I.C. C2-SVM/SittardiaC1

Met een complete selectie was er wellicht wel een kans om het koploper SVM/Sittardia in ieder geval lastig te maken. Lieve liet meteen de spirit zien en scoorde door mooi in te lopen. SVM scoorde vervolgens driemaal, mede de linkshandige speelster was gretig om doelpunten te maken. Maar meteen kwam een tegenaanval en werd er driemaal  gescoord door Jessy en Ayla. Doordat SVM in de verdediging met de hakjes op de 6 meter bleef staan,  was het moeilijk om de passeerbeweging te maken. Loeke werd in stelling gebracht en bepaalde, door twee mooie ‘zwieperts’ , de ruststand op 6-6. Een spannende 2e helft volgde. Robin scoorde meteen vanaf de cirkel. Vervolgens werden er de nodige panelties versierd die Ayla loepzuiver erin schoot. M.I.C. bleef op voorsprong, maar SVM kroop steeds dichterbij. Aan beide zijden waren er veel afspeelfouten, ook door de zenuwen waarschijnlijk. Het werd 10-10, door een aantal miraculeuze reddingen van Britt kwam M.I.C. met de schrik vrij en werd de uiteindelijke stand bepaald op 11-11. Super gedaan dames!

M.I.C. D2-SVM D1

De vorige wedstrijd tegen SVM waren er zeker kansen op winst voor M.I.C. Ook vandaag weer een offensieve dekking, maar nu werd hier meer gebruik van gemaakt. De bewegingen waren goed, maar helaas werd er nog vaak over het doel geschoten. Na een paar minuten vond Sjuulke eindelijk wel het gaatje. Max moest wederom de honeurs waarnemen in het doel, maar stond goed te keepen, waardoor de ruststand bepaald werd op 4-2. De 2e helft werd er gretig verdedigd in het midden, ook in de hoekjes hielden Dewy en Jill de  boel goed op slot. Sterre, Fleur en Ines brachten M.I.C. op een voorsprong van 7-4. Af en toe kwam de cirkelspeelster nog vrij, waardoor SVM dichterbij kwam. Het werd nog even spannend aan het einde door wat foutjes in de verdediging, stonden we nog maar met 1 doelpunt voor. Het team liet zich echter niet gek maken.  M.I.C. bleef gaan, door goed samenspel en de bal snel naar voren te brengen. Maud kon hierdoor tweemaal scoren en  de uiteindelijke stand werd bepaald op  10-8, een terechte overwinning.