DD2       MIC D2                 ESC'90 D2                            10-15

DD1       MIC D1                 Born D1                               28-20

DC2        MIC DC2              Vlug en Lenig DC3           14-14

DC1        MIC DC1              Born DC2#                          17-1

DS2        MIC DS2              Zwart Wit DS1                   13-22

DS1        MIC DS1              Meos DS1                           32-26

DB1        MIC DB1              ESC'90 DB1                         26-17

DA1       M.I.C. DA1#       Born DA1                            25-10

DS3        MIC DS3              Minor DS1                          14-10

MIC  C1 – Born C2    17-13 (10-6)

Tegen aartsrivaal Born moest de eerste overwinning uit het vuur gesleept worden, en gelukkig gebeurde dat.  In een bomvolle sporthal was het ouderwets genieten geblazen.  Het was ook de vuurdoop van de oud international van V&L Tommie Dormans als scheidsrechter. Hij doorstond deze goed  en floot een puike wedstrijd. Vrouw Inge kon het niet aanzien en verliet voor de 2e helft de zaal maar kan trots zijn op haar mannetje. De evaluatie volgt thuis, haha. Maar nu de wedstrijd. In het begin liep het nog gelijk op, maar op de versnelling van onze meiden hadden die van Born voor rust geen antwoord. Uiteraard keepte Veerle weer goed, en gezegd moet worden dat onze meiden zowel in aanvallend als verdedigend zeer goed speelden. Zelfs de fast break werd een aantal malen goed uitgevoerd. Een ruststand van 10-6 was het gevolg. De 2e helft werd de aartsrivaal kapot gespeeld, zeker in het eerste deel. Die vaan us liepen uit en het terugvechten van Born kwam gelukkig te laat. Der Thei hield na afloop iedereen vrij in de kantine omdat Maddy een strafworp met een fraaie lob zeer mooi afrondde. De overwinning was dus binnen, echter de bitterballen van Frans werden na afloop gemist. Eindstand 17-13. De zege was verdiend en iedereen was blij en gelukkig. De feestzaal in de Keizer werd spontaan afgehuurd en DE Griek moest aanrukken. In extase werd voorzichtig een kerstborrel gepland op 15 december a.s. Twijfel over de locatie, of in de sporthal of in Luik maar Rudolpho komt daar wel uit. Perfisia dames en dat nog meer overwinningen mogen volgen, de toon is nu gezet!! Doelpunten: Tessa (6), Fabienne (4), Robin en Maddy (2), Floor, Nina en Jessie (1).

MIC  D1 - HV BORN D1 - 28-20

Na de moeizaam gewonnen wedstrijd van vorige week waren de meiden van MIC D1 wederom gebrand op een goed resultaat. Vanaf de eerste seconde werd er van beide kanten leuk en snel gehandbald waardoor er binnen enkele minuten 3-3 op het scorebord stond. Na de 3-3 trok MIC de wedstrijd meer naar zich toe met prachtig samenspel, snelle breaks en een aantal goede reddingen van keepster Sterre van de D2 die de afwezige Britt verving. Halverwege de eerste helft een 10-4 voorsprong voor MIC.  Born gaf zich echter niet gewonnen en bleef knokken waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd bleef met een ruststand van 15-8. In de 2de helft bleef het spelbeeld hetzelfde en kwam Born zelfs terug tot 22-18 en kwam de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig wist MIC de voorsprong vast te houden en wisten zij met 28-20 de wedstrijd winnend af te sluiten. Volgende week hopelijk weer een mooie wedstrijd in de derby tegen Vilt.

MIC D2-ESC’90 D2

Met een gehavend team moesten we vandaag aantreden tegen ESC uit Elsoo/Stein. Voor Jonathan was dit zijn eerste wedstrijd en hij moest meteen flink aan de bak. Voordat we het goed en wel in de gaten hadden, keken we al tegen een 1-6 achterstand aan. Met name de hoeken wisten te makkelijk te scoren. Helaas konden we nog geen time-out aanvragen, anders hadden we hier zeker even gebruik van gemaakt. Gelukkig herstelde het team zich geleidelijk en wasren het met name Arya en Pascale die de felheid lieten zien die de rest van het team ook nodig had. Met een 6-9 ruststand waren er zeker nog kansen. Wederom een veel betere 2e helfst, waarin het dit keer Sterre was die middels een hattrick de spanning terug in de wedstrijd bracht tot 9-10. Er waren genoeg kansen aan beide kanten, helaas was het ESC die deze beter benutte en weer verder uitliep. Uiteindelijke eindstand 10-15, kansen zat, nu nog beter in de hoekjes gaan schieten! Nika en Silke bedankt voor het uithelpen!