week 1809

week 1809

Born C2  - MIC C1  15-15  (5-9)

In een kolkende en vijandige sporthal ontspon zich een kraker zonder weerga. De derde ontmoeting dit seizoen tussen de aartsrivalen, waarbij elk team een keer wist te winnen. Beide eerdere ontmoetingen waren pittig en niet vrij van incidenten. Na een snelle 3-0 achterstand dachten we hier niets te kunnen halen maar onder leiding van Tessa vochten onze meiden zich knap terug. Veerle stond haar mannetje op doel en het hele team vocht voor wat het waard was, en na een knappe inhaalrace leidde de C1 ietwat geflatteerd met 5-9 bij rust. Maar ach die nummer 5 van de tegenstander he, eigenlijk ongrijpbaar. En aangemoedigd door een fanatiek thuispubliek kwam Born puntje voor puntje terug en haalde een achterstand van 6 doelpunten in. De scheids liet teveel toe en onze meiden leken eronder door te gaan. Maar het bleef bij leken, want wat bleek in een hectische slotfase? Onze meiden maakten tot tweemaal een achterstand goed, eindstand 15-15. Een puntje gewonnen of verloren? Onze meiden getooid in het blauw, dus de oerkreet kom op die blauwwe werd weer van stal gehaald, misten de eerste helft teveel kansen en werden driemaal niet geholpen door de lat maar achteraf kon iedereen leven met een gelijkspel en was iedereen blij dat in een vijandig hol niet afgedropen hoefde te worden! Bente scoorde drie prachtige doelpunten op belangrijke momenten, de een nog mooier dan de ander maar er was sprake van goed spel over alle linies, zowel verdedigend als aanvallend. De trainsters waren tevreden, en op deze manier liggen nog vele mooie dingen in het verschiet! Dames van harte proficiat! Doelpunten: Tessa (8), Bente (3), en Puck, Fabienne, Maddy en Lindy.

DS4 kampioen!
De dames van het vierde hebben het kampioenschap behaald. Allen van harte gefeliciteerd!!

B1
Na 5 weken mocht de B1 dan eindelijk weer aan de slag.  En hoe? Tegen Sittardia dat 1 punt meer had en 1 plek hoger geklasseerd STOND. Wat waren de meiden gebrand om deze wedstrijd te winnen en zo het kampioenschap in eigen hand te hebben. Woensdag jl. een oefenwedstrijd tegen Wijnandia 3 werd als generale beschouwd, en erg goed afgesloten 34-16.
Binnen een minuut opende Maaike middels een mooi gespeelde break-out al de score, gevolgd door een aantal goeie doelpunten van Luna en Luka 3-0 (daar hadden we in Sittard 30 minuten voor nodig).  In de verdediging werd nauwelijks wat weg gegeven met Sanne in het midden en Anouk in het doel. Ruststand 9-5.
Na Edine’s sinaasappels en de speech van trainer Jo, gingen de meiden er nog eens met zijn allen voor staan. Mooie doelpunten van Silke en  Isa waren hiervan het gevolg. Zelfs met 5 tegen 6 speelde Nina Lynn tot 2 keer toe helemaal vrij, waaruit Lynn prachtig scoorde van de hoek. Door nog steeds prima verdedigingswerk van Noa en Janique kon in de aanval de score worden uitgebreid met als eindstand 25-13.
Dit was weer eens genieten en een ouderwetse TEAMPRESTATIE, chapeau!!!!!!!!

Noav D2- MIC D2
Afgelopen zaterdag heeft MIC D2 een  uitwedstrijd gespeeld tegen Noav D2. Het was een leuke wedstrijd met als einduitslag 8-16 . De topscoorsters  van de wedstrijd waren Nina, Silke, Lieke, Venië, Iris en Juna. Allemaal goed gespeeld meiden en alvast veel succes voor volgende week.