DB2        MIC DB2              Margraten DB1                20-13

DB1        MIC DB1              LimMid DB3                       32-4

DS2        MIC DS2              Margraten DS1                 23-20

DS1        MIC DS1              VELO DS1                            25-22

DS3        MIC DS3              Margraten DS2                 27-14

DS4        Minor DS2          MIC DS4                              14-15

DA1       MIC DA1              Margraten DA1                25-33

B1

Vandaag speelden wij onze laatste wedstrijd van 2017 tegen Limid.

Onze scheids was een bekende van ons, namelijk Koldobieke, onze trainer van vorig seizoen.

We begonnen weer met ons eigen sprankelende spel, dat we een tijdje kwijt zijn geweest!

Al gauw stonden we veel doelpunten voor, de ruststand was dan ook 17-2 in het voordeel van MIC.

In de 2e helft gingen we gewoon verder met alle ballen in het doel gooien.

De eindstand was 32-4 in het voordeel van MIC.

Mooie afsluiter van 2017!!!!

MIC dames C1

Op zondagochtend om 10 uur de wedstrijd in Geleen tegen de dames van V&L. De teams staan gelijk in de competitie en in deze fase van de competitie kun je dan zeggen dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Dus zou het waarschijnlijk neerkomen op vechtlust, doorzettingsvermogen en veerkracht. Dat bleek precies zo  uit te komen. Het goede nieuws: onze dames waren op alle fronten aanwezig.

MIC kwam prima uit de startblokken en pakte meteen een 2-0 voorsprong. Langzaam kwam V&L beter in de wedstrijd en kwam op gelijke stand. Daarna golfde het spel op en neer, met veel inzet van beide partijen. De gelijke ruststand van 6-6 gaf de verhoudingen goed weer. De speelsters, trainsters en supporters konden zich opmaken voor een spannende tweede helft.

V&L kwam iets sterker de tweede helft in, maar dan  was daar de Veer(le)kracht van MIC. Keepster Veerle stopte 2 ballen van het kaliber ‘die gaan er normaal gesproken in’ (Veerle had overigens meer van dit soort bijzondere reddingen) en zette daarmee het sein op groen voor MIC. En daar ging MIC op weg naar de overwinning.

De scores kwamen vanuit de linkerhoek en linkeropbouw. Maar dat was mogelijk omdat vanuit de rechteropbouw en –hoek constant dreiging was en de cirkel in beweging bleef en de gaten trok. Zo werd het V&L-blok uit elkaar gespeeld en walste MIC als één collectief over V&L heen. Vier minuten voor het einde werd de voorsprong naar 5 punten gebracht en was de wedstrijd gespeeld. V&L kreeg het slotakkoord met nog 2 doelpunten maar dat was het dan ook. Een mooie en verdiende overwinning met 13-10 voor MIC C1! Proficiat speelsters en trainsters!

Doelpunten: Fabiënne 7, Maddy 5, Lindy 1

Bijzondere reddingen: Veerle 6

MIC E1-V&L E3
Vandaag werd mogelijk de 10e wedstrijd op rij dat we ongeslagen bleven.  Aangezien er geen stand wordt bijgehouden bij de E-jeugd,  vonden de ouders dat het team in het zonnetje gezet mocht worden. Vandaar dat deze laatste wedstrijd van 2017 werd gepresenteerd als een heuse seniorenwedstrijd met muziek, omroeper en de hele mikmak. In eerste instantie zaten de coaches, Naomi en Ingrid, nog wat bedenkelijk te kijken toen het V&L was die de openingstreffer scoorde. Daarna was het wederom een uitgemaakte zaak dat ook deze wedstrijd ‘in the pocket’was. M.I.C. kwam weer op stoom en het ene na het andere doelpunt werd gescoord. De verdediging zat prima op slot en de socre bij V&L bleef lang steken op 1, ook door goed keeperswerk van Jill. Sjuulke bepaalde de ruststand, door een heusse hattrick op 10-1. Dat betekende dat we er een mannetje uit gingen halen en met 4 veldspelers verder speelden. V&L kreeg hierdoor meer ruimte, maar we bleven het publiek vermaken met mooie combinaties en doelpunten. Max bepaalde, met twee mooie doelpunten, de eindstand op 19-4. Voor het hele team: Arya, Fleur, Inez, Jill, Maud, Max, Pascale, Sjuulke en Sterre grote complimenten voor deze mooie prestatie. Dat is een (periode) feestje waard! Bedankt ouders voor de leuke verrassing!

Esc90 D3 - Mic D2

Zondagochtend 10:00 uur in een koude sporthal in Stein. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, de nummer 1 vs. de nummer 2 binnen de poule. Beide partijen zijn er dus op gebrand om te winnen. Met de mascotte in het doel en uitbundige jells van beide partijen start de wedstrijd. Nina opent de wedstrijd met een mooi doelpunt in de 1e minuut, gevolgd door Iris.

De dames spelen allemaal snel samen waardoor ze de snelheid in het spel bepalen. Door slordigheden binnen de verdediging kan de tegenstander 2 punten pakken.

Een aantal aanvalspogingen verder zorgen Nina en Venie voor 2 punten erbij en Lieke scoort 2 x achter elkaar. Dankzij uitstekend keeperswerk van Britt houden ze de voorsprong in het spel. Vervolgen scoort Venie via een break van Britt een mooi doelpunt, ze heeft de smaak te pakken er volgt nog een punt.2-7.  De tegenstander krijgt een aantal mooie kansen maar komt nog steeds niet langs Britt. Door een overtreding van de tegenstander krijgt Iris een vrije worp en ook deze zit erin. Naarmate de wedstrijd vordert wordt de verdediging slordiger en zijn de dames erg onrustig waardoor de tegenstander meer kansen ziet en ook krijgt. De tegenstander krijgt een Vrije worp door een verdedigingsfout van MIC en deze zit er in. We zien gelukkig nog kans 2 punten binnen te halen voor de rust door Nina. 7-10 Hopelijk kunnen ze in de 2e helft de rust bewaren. Voor het publiek is dit een leuke wedstrijd om te kijken en er hangt een goede sfeer.

Lieke opent de eerste helft met een doelpunt en mede door goede verdediging door oa Silke en Nina volgen een aantal mooie aanvallen op het doel, helaas zonder resultaat.

De tegenstander komt echter terug met 10-11 en heeft veel balbezit. Na een potje paniek voetbal maakt Iris eindelijk weer een doelpunt. De onrust binnen MIC wordt steeds meer zichtbaar. Maar de dames vinden elkaar weer en door goed samenspel kan Iris 2 x achter elkaar scoren,12-14 voor MIC,  het publiek zit op het puntje van hun stoel.

Lieke maakt vervolgens een mooi doelpunt maar komt vervelend ten val. Dames proberen de rust terug te vinden en gelukkig kan Britt ze er weer uit houden. Ze gaan er nu vol voor met een mooie poging van Juna en een doelpunt van Nina. Verdediging wordt feller met een paar mooie acties van Anne en Sophie. Maar door een verdedigingsfout  krijgt ESC90 een vrije worp in de laatste minuut. Eind stand 14-16.

MIC D2 is winterkampioen en houdt de eerste plaats binnen de poule. Goed gedaan dames!

Goals; Nina: 4, Venie: 3, Iris: 5, Lieke: 4

Let op: de thuiswedstrijden in het weekend van 6 en 7 januari worden gespeeld in de Polfermolen in Valkenburg.