Deel dit artikel:

week 1750

HV MIC

Uitslagen

DD2       MIC D2                                Noav D2                              18-7

DC1        MIC DC1                              Born DC2                            14-11

DE1        Zwart Wit E2                      MIC E1                                 2-9

DB1        Wittenhorst DB1#           MIC DB1                              6-29

DS2        Habo '95 DS1                     MIC DS2                              35-16

DS1        AJ Sports/Hellas DS1      MIC DS1                              22-13

DD1       BDC '90 D1                          MIC D1                                15-18

DB2        Vlug en Lenig DB2#        MIC DB2                              12-21

DS3        Vlug en Lenig DS3           MIC DS3                              19-38

DS4        MIC DS4                              Optimo DS2                       25-12

V&L tegen M.I.C  B2

Vandaag was het een spannende en harde wedstrijd. Buiten sneeuwde het en binnen regende het van de doelpunten. Onze bank werd opgevuld en gesteund door de geblesseerde Jennifer en Simone. Een onpartijdige scheidsrechter zag elke kleine en grote overtreding,  gevolg 3 gele kaarten en 2 minuten tijdstraf voor de tegenpartij.

Tussenstand  5-10.

Ondanks de paal en de dwarslat, misschien kwam dit wel door de blauw witte balken. Werden er toch genoeg doelpunten gescoord. Uiteindelijk  was de eindstand 12-21 geworden.

MIC C1  - Born C2  14-11 (6-5)

Wat een wedstrijd, wat een passie, wat een vuur. Tegen aartsvijand Born stond nog een sportieve rekening open uit de heenwedstrijd, en vandaag was het voor onze meiden kassa. Onder leiding van de goed fluitende Paul Schouten speelde zich een ware “Hitchcock” af, een thriller van een wedstrijd die bol stond van de spanning. Tegen de koploper wisten onze meiden dat alles moest kloppen. De training ervoor was nog speciaal afgestemd op de opponent. Het talrijke luidruchtige uitpubliek werd langzaam aan stil toen het in de gaten kreeg: “hier is weinig te halen vandaag”! Onder inspirerende leiding van aanvoerder Tessa gingen onze meiden voor Goud. De collectieve topprestatie werd bekroond met een klinkende overwinning waarop niets maar dan ook niets viel af te dingen. De eerste helft ging lange tijd gelijk op, maar vlak voor rust deden die van ons het tij keren en een kleine voorsprong bij rust was een feit, 6-5. Er was steeds sprake van een veldoverwicht, de overwinning leek erin te zitten. Alleen weer net dat kansje missen of net die afspeelfout. De spanning was te snijden, de tijd tikte weg en we stonden nog steeds voor. Zouden onze meiden dit kunnen volhouden? Op de tribune was het onrustig, de sensatie hing in de lucht. Zeker toen keepster Veerle met twee formidabele reddingen met de voet 2 alleen op haar afstormende vrouwen van het scoren belette. Wat een topkeepster! De strafworpen gingen erin. Tessa en Fabienne waren op stoom, Maddy verdeelde het spel als vanouds, Pip en Ayla zetten druk naar voren en stonden hun mannetje, Lindy en Nina sleurden en trokken gaten op de cirkel, Femke, Bente en Puck verdedigden als leeuwinnen en gaven alles. Dan heb je pas een team! Born wist zich geen raad meer en kreeg nauwelijks kansen meer. Born was murw gespeeld!! Verdedigend werd deze match gewonnen, aanvallend klopte het. Eindstand 14-11, well done en Perfisia!!  Vandaag klopte alles, dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen! Doelpunten: Tessa (8), Fabienne (5) en Maddy.

Vandaag (10/12) moest de D1van M.I.C. tegen BDC’90 spelen.

We wisten dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden omdat wij 4e stonden en zij 5e. Ons punten-aantal was even hoog, alleen wij hadden een hoger doelsaldo.

De 1e helft ging niet zo heel goed want we speelden allemaal slordige ballen, en lieten de verdediging gewoon doorlopen.

De ruststand was 9-6 voor BDC’90

De 2e helft ging beter doordat we de verdediging veel beter aanpakten en niet zo maar lieten lopen.

In de 2e helft om 12:45 kwamen we gelijk te staan met 10-10 Toen ging het steeds beter. We scoorden meer en hielden de verdediging dicht.

Wat ook heel leuk was dat Venië (D2) die ons uit kwam helpen ook één keer had gescoord.

De uiteindelijke uitslag was…..15-18 gewonnen!!!!

Dit hadden we niet snel verwacht.

Afgelopen zaterdag speelden onze MD2 tegen die van NOAV.

Zoals zo vaak waren ook dit keer de tegenstandsters weer groter dan onze meiden. De kleinste van NOAV was zo groot als bij ons de langste! Daarnaast hadden we door allerlei redenen slechts 2 wissels en 1 coach. Alle reden dus om er eens goed voor te gaan zitten als toeschouwers.

In het begin van de wedstrijd vielen de doelpunten aan beide kanten, met M.I.C. steeds aan de goede kant van de score. Puntje voor puntje werd er uit gelopen, tegen het eind van de eerste helft door snel aanvallend spel en fastbreaks te lopen werd er een echt gat geslagen van 6 doelpunten. Ruststand 11-5.

Tijdens de rust een donderspeech van Claudia, die duidelijk liet merken dat er beter verdedigd moest gaan worden in de tweede helft.

En dat gebeurde ook! De grote en zware meiden van NOAV werd geen enkele ruimte gegeven. Onderscheppingen in hun opbouw leiden tot ogenschijnlijk makkelijke scores uit snelle aanvallen met mooi samenspel. Op de cirkel werd ook de angel van hun scorend vermogen er fysiek, en toch sportief uitgehaald. En mocht er toch nog een bal op doel geschoten worden dan stond daar natuurlijk weer onze fantastisch keeper. Deze hoefde in de tweede helft slechts 2 keer de bal uit het net te vissen

Aanvallend waren er weer mooie combinaties door het midden te zien. Met als nadeel dat de hoekspeelster wat te weinig in het spel werden opgenomen. Daar gaat vast weer hard op getraind worden door de coaching staf, die ook vandaag weer beloond werd voor al het goede werk dat al jaren wordt geleverd. Eindstand 18-7!

Op naar volgend week wanneer we uit mogen spelen tegen de medekoploper, ESC’90 D3. Wie wint is de winterkampioen.