DD1       BFC D2                  MIC D1                                 12-11

DB1        Meos DB1           MIC DB1                              6-21

DC1        Born DC2             MIC DC1                              22-7

DD2       Noav D2              MIC D2                                3-15

DS3        Zwart Wit DS1   MIC DS3                              19-24

DS1        Ventura DS1      MIC DS1                             22-16

DS2        Noav DS1            MIC DS2                              17-19

DA1       Rapiditas DA1    MIC DA1                              19-11

DB2        MenG DB1#       MIC DB2                              21-13

DS4        Optimo DS2       MIC DS4                              16-18

DS1

Voor onze 2e uitwedstrijd zijn wij vandaag met Jacobs Travel naar Schiedam afgereisd.

Het duel met Ventura kende voor ons een goede start en we kwamen dan ook met 3-6 voor.

Helaas konden we dit niet volhouden en gingen we met een gelijke stand van 10-10 de rust in.

In de tweede helft konden we niet voor een ommekeer zorgen en helaas verloren we de wedstrijd met 22-16.

Nu weer de kopjes bij elkaar steken, 2 weken goed trainen en ons voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Dongen. Waar we jullie allemaal terug hopen te zien op de tribune op zaterdag 28 oktober.

DS2

Na 2 weken op het "grote meidenniveau" te hebben gespeeld en 2 nederlagen en wat ervaring rijker, toog het jonge MIC-gezelschap vandaag naar Susteren, voor de strijd tegen het eveneens nog puntloze Noav. In een volle zaal was de start van MIC bepaald niet sterk. Na 2x met de ogen knipperen stond al een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord. MIC was wakker en Britt, Joyce en Demi brachten MIC langszij (3-3). Er zat meer in vandaag, zo leek het, maar het MIC-spel was te wisselvallig in de 1e helft. Te weinig grip op de schutters (nummer 7 en 11) van Noav, te weinig overtuiging en dus te vaak "net niet acties" en een half dozijn 7 meters tegen MIC en de 12-7 achterstand bij rust is verklaard. In de rust effe schrikken toen de Susteren Arena begon te "shaken" door een donderspeech van coach Miranda. Dat beloofde wat voor de 2e helft. 17 seconden na rust was het al weer prijs, NOAV scoorde 13-7. En toen pas begon MIC langzaam wat schroom van zich af te gooien en begon het gestaag aan een inhaalrace , met veel trek-, duw-, gooi- en smijtwerk, die zo'n 2 minuten voor tijd de inmiddels verdiende gelijkmaker opleverde van Gwen (17-17).  De spanning steeg en het luidruchtige Noav-publiek, had inmiddels het volume bijgesteld tot crematoriumniveau, terwijl het MIC-legioen verkrampt zat te hopen op meer. En jawel , dat kwam , Joyce maakte in de laatste minuut 17-18. Noav geschokt, probeerde nog een laatste aanval, balverlies, de break van MIC, de score van Demi  (de 17-19) en jawel, jahoo, johee, we hebben ze alle twee. De punten dan wel te verstaan. "We did it". Een zinderend slot waarin de MIC-meiden het karakter en de beleving toonden, die op dit niveau gevraagd worden.

Een meer dan puike prestatie !!!

Doelpuntenmakers MIC: Demi 7x, Joyce 5x, Danique 2x, Gwen 2x, Britt 1x, Peggy 1x en Veerle 1x.

Dames B1

Afgelopen zaterdag hebben we een wedstrijd tegen MEOS B1 in Nederweert gespeeld.

De eerste helft verliep vrij goed, wel helaas met veel slordige foutjes bij het afronden  maar dat werd al snel verbeterd in de tweede helft.

In de tweede helft stond er een super verdediging en goede keepers. Er werd veel door breaks gescoord in de tweede helft. De ruststand was 5-12 en we hebben deze wedstrijd

uiteindelijk met  6-21 gewonnen.

Meng optimo B1- Mic B2

Mic begon een beetje rommelig maar pakte snel het tempo op en begon te scoren. Doordat Anouk sterk in de goal stond en Mic goed aan het verdedigen was kreeg Meng optimo het lastig. Luka onderschepte de bal en liep een mooie break. Meng optimo kwam achter Luka aan maar waren net niet snel genoeg en maakte een vuile overtreding. Het meisje dat de overtreding maakte kreeg 2 minuten en wij krijgen een Penalty. Dit gebeurde 2 keer. Naar de rust toe liep de stand gelijk op. Mic verloor even de concentratie en Meng optimo maakte hier gebruik van. We gingen de rust in met 11-8.

De 2de helft begonnen beide partijen slordig. Meng optimo pakt zich bij elkaar en scoort er weer een paar in het doel. Helaas lukte dit bij ons niet. We proberen door een paar wissels met de opbouwers en de hoeken weer een mooie aanval plus goal neer te zetten alleen lukt dit niet.

Onze scheids was erg fijn. Hij gaf beide partijen de kans om een fijne en sportieve wedstrijd te spelen.

We liepen vermoeid het veld af met op het scorebord de stand 21- 13.

HV Born C2 – MIC C1  22-7  (10-3)

Na een mooie oefenzege op Wijnandia de dag ervoor, trokken onze meiden vol goede moed naar Buchten voor de confrontatie met Born. Vanouds een geduchte tegenstander voor de teams van onze club, er gebeurt altijd wel wat en niet vaak wordt er gewonnen!! Zo ook deze editie. Na een ruststand van 10-3 heb je al snel iets van een kansloze missie. Dat bleek het uiteindelijk ook te zijn, maar een terechte afspiegeling van de wedstrijd bij rust zou een gelijke stand geweest zijn.  Dat klinkt een beetje gek maar het spel golfde op en neer. Ja de tegenstander was een kop groter en gemiddeld twee jaar ouder in vergelijking met onze meiden, maar die vaan os lieten zich niet kennen, gestoken in het blauw. Alleen de kansen werden niet benut, de paal en lat stonden viermaal in de weg en de jonge scheids keek te veel weg bij het maken van de te vele stappen door Born. Dan wordt het moeilijk en sluipt langzaam dat gevoel in het team dat het vandaag niet gaat lukken. Het publiek steunde volop, echter de ruststand was gewoon 10-3 in ons nadeel. Je gaat dan niet lekker rusten. De trainsters konden niet eens ontevreden zijn. Ja je laat je wat te snel en teveel wegduwen en verdedigend zag het er allemaal niet super uit, en ja Veerle was kansloos tegen zoveel schietgeweld. De 2e helft was dus meer een formaliteit, helaas. Grootste hilariteit werd nog veroorzaakt door het scorebord dat na elke treffer meer van slag raakte hetgeen onnodige irritatie teweeg bracht. Eindstand 22-7. Enfin, een wedstrijd om snel te vergeten of toch niet? Je probeert er lering uit te trekken en dat is Nandy en Miranda wel toevertrouwd. Gelukkig nu een weekje herfstvakantie dito rust, en de zus van Nandy heeft het team uitgenodigd in Sri-Lanka, dus 1 plus 1 is drie!! Doelpunten: Fabienne (3), Tessa (2), Pip en Nina.

Dames D1

Eindstand 12-11, een spannende wedstrijd die de dames dus nipt verloren.

Dames hebben zich kranig geweerd met goals van Loeke, Sam, Cloe, Floortje en Lieve.

Penalty’s werden door beide teams gemist.

In de goal deden Sam en Floortje hun uiterste best om het net stil te houden.

De afstandsschoten van Anouk en Loeke misten net hun doel, de winst lag in het verschiet.

Yel yel yel deze dames komen er wel.

Wedstrijd verslag MIC D2 – NOAV D2 zaterdag 14 oktober 2017

Om 17u begon de wedstrijd in Susteren. Enkele van onze sterspeelsters waren helaas verhinderd: Nina, Iris en Floor. Als vervanging hadden we 2 speelsters uit de E1: Maud en Fleur. Na enkele mooie aanvallen over en weer, werd de eerste goal al gemaakt door Venië. 1-0 voor MIC. In dezelfde minuut scoorde NOAV. 1-1. Venië was echter van plan de topscoorster van deze wedstrijd te worden. En dat is gelukt! Ze scoorde in totaal 7 keer! Wij trokken de wedstrijd al snel naar ons toe, en na 15 minuten stond het 7-1 voor MIC. Dat werd NOAV te veel, en ze scoorden 7-2. Tegen het einde van de 1e helft leek NOAV een beetje ontmoedigd te raken, nadat wij nog enkele malen gescoord hadden. Ruststand: 9-2 (voor MIC). Na de rust liepen MIC verder uit tot 15-2. En leuk was dat Sophie een prachtige goal maakte: haar 1e goal in de competitie! De eindstand was 15-3. Dit was ook voor een groot deel te danken aan onze fantastische keepster Britt! Fleur, Maud en Silke zorgden voor een fantastisch samenspel waardoor we zoveel hebben kunnen scoren. Doelpuntenmakers van MIC: Venië (7 goals); Anne (3 goals); Lieke (2); Juna (2); Sophie (1).