Deel dit artikel:

week 1741

HV MIC

Uitslagen

DE1        MIC E1                  Born E3                                               18-6

DD2       MIC D2                 ESC'90 D4#                                        24-10

DD1       MIC D1                 Zwart Wit D2                                     9-13

DC1        MIC DC1              Vios/SVVH DC2                                17-18

DB2        MIC DB2              ESC'90 DB1

DB1        MIC DB1              HV Arena VZW (B) DB1#              19-12

DS2        MIC DS2              LimMid DS1                                       19-27

DS1        MIC DS1              Verburch DS1                                   23-19

DS3        MIC DS3              Esia/Adio DS1                                   29-7

DA1       MIC DA1              LimMid DA1                                      18-22

M.I.C. DB1 – HV Arena DB1

Vanmiddag stond er een wedstrijd tegen onze Belgische buren uit Lommel op het programma.

Heel  snel in de wedstrijd kregen we al  een tegendoelpunt om de oren maar gelukkig ontbreekt het ons niet aan vechtlust en strijdlust  dus al snel maakten we de aansluitingstreffer.  Het ging geruime tijd gelijk op qua doelpunten en kansen maar  met Anouk en Lynn in de goal kwam de verdediging steeds beter te staan en konden we onze zuiderburen de baas blijven.

Na verschillende tijdstraffen en gele kaarten raakten het spel, zowel op het veld als op de tribune aardig oververhit. Zó erg zelfs, dat de scheidsrechter de supporters tot de orde heeft moeten roepen. Scheidsrechter chapeau! Heel goed gedaan!

We gaan de rust in met een 10-6 voorsprong. Direct na rust nemen wij het initiatief en lopen we nog iets verder uit. Ook de 2e helft gaat er fel aan toe. Soms is het nog even zoeken met en naar elkaar maar we blijven vechten met z’n allen en  de voorsprong geven wij niet meer weg!

Eindstand : 19-12

Ook deze week weer een eervolle vermelding voor onze 2 keepsters van vandaag! Lynn en Anouk;  vandaag hadden we 2 échte keepsters in de goal staan en hoe!  Jullie stonden er alsof jullie nooit anders gedaan hebben, ongelooflijk knap!

MIC C1 – VIOS C1   16-17  (9-10)

Tegen de meiden uit Heitse vond de seizoenopening  plaats. Na een lange en gedegen voorbereiding konden die vaan us eindelijk los. Het team is intact gebleven, alleen is Jacky ingeruild voor Lindy. Jacky zal zeker worden gemist maar gelukkig was dat in de eerste wedstrijd niet te merken. Na een nerveuze start en een vroege 1-1 door Tessa, liep VIOS snel uit naar 1-4. Het talrijke publiek dacht al, wordt het zo’n wedstrijd? Dus niet. Onze meiden kenden een ongewone veerkracht en het leek wel of ze niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in een paar maanden tijd zijn gegroeid. Zo ontspon zich een echte wedstrijd met volop spanning. Veerle is het keepen nog niet verleerd, met enkele mooie saves kon Vios nooit echt weglopen. Fabienne scoorde er lustig op los, en ook verdedigend zat het goed in mekaar. Bente en Femke beten zich vast in de grotere dames. Het gerucht ging dat er een zelfs met de brommer was gekomen. Maddy, Ila en Pip stonden hun mannetje. Lindy was gevaarlijk aan de cirkel en Nina bleek een echte stoorzender. De combinaties tussen Tessa en Fabienne werkten als vanouds, terwijl Puck aan de buitenkant geen ruimte liet voor vijandige acties. Zo zat het dus allemaal redelijk goed in elkaar. Zelfs conditioneel, er wordt nu tweemaal 25 minuten gespeeld, was het in orde. De ruststand was 9-10, het kon nog alle kanten op. De teams waren aan elkaar gewaagd en deden weinig onder voor elkaar. We kregen te weinig vat op het cirkelspel van de opponent. Wellicht is dat de oorzaak van het uiteindelijke nipte verlies. De eindfase was extreem spannend en in de laatste seconden kregen Fabienne en Tessa nog de mogelijkheid om een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen, echter het mocht niet zo zijn. Ondanks het verlies een goede start van de C1, en als alle wedstrijden met deze beleving en inzet worden gespeeld kan iedereen tevreden zijn. Coaches Nandy en Miranda waren dat in elk geval zeer zeker waardoor de bitterballen van Frans er weer goed ingingen!! Doelpunten: Fabienne (8), Tessa (4), Lindy (2) en Femke, Maddy en Puck.

DD2-ESC’90 D4

Zaterdag speelde onze meiden een heerlijke wedstrijd.Met in de eerste helft een goed keepende Robin in het doel. De eerste goal was voor de tegenpartij, maar onze dames lieten  het er zeker niet bijzitten. In de 10de minuut was het namelijk al 6-1 voor MIC. Nina, Lieke , Iris en Venië bleven maar scoren en in de eerste helft was het doelsaldo al uitgelopen tot 12-4!

In de tweede helft stond Anne in het doel en keepte net als Robin goed! De dames vonden steeds weer het doel en scoorde erop los. Ook de verdediging klopte en iedereen stond zijn mannetje! Daardoor liep het doelsaldo al snel verder uit en besloten Elly en Claudia om een man minder op het veld te zetten. De eindstand was 24-11! Deze eindstand zal onze dames zeker het verdiende zelfvertrouwen geven voor de volgende wedstrijd!

M.I.C.E1-Born E3

De tegenstander oogde wat gelijkwaardiger dan vorige week. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. We moesten duidelijk nog aan elkaar wennen. Sterre opende de score en we liepen verder uit naar een 4-1 voorsprong. Born maakte er 4-2 van, maar M.I.C. wist ook deze week wederom uit te lopen. Door fanatiek verdedigingswerk, kwam Born maar moeilijk aan scoren toe. Jill en Sterre stonden beiden hun mannetje in het doel. In de aanval speelden we goed samen en kon iedereen weer een doelpunt achter haar naam schrijven. Eva van de E2 hielp ons vandaag uit en ook zij pikte de nodige speelminuten mee en kwam ook bijna tot scoren.

Eindstand 17-6 voor M.I.C. ‘s Avonds waren Maud en Sjuulke de eerste ‘welpjes  van de week’. Zij hielpen onze dames 1 ook nog eens aan een mooie overwinning!