twitter facebook
Handbalvereniging
Meerssen - Valkenburg
week 1740
 
Deel dit artikel:

week 1740

HV MIC

Uitslagen

DD1       Born D1               MIC D1                                 15-14

DD2       LimMid D3          MIC D2                                12-10                   

DE1        Zwart Wit E3      MIC E1                                 1-15                      

DS1        Oliveo DS1          MIC DS1                              25-29

DS3        Minor DS1          MIC DS3                              13-21

DB1        Overpelt DB2    MIC DB1                              8-17                                     

DB2        Born B1                MIC DB2                              12-18

DA1       Overpelt DA1    MIC DA1                              23-18                   

DS4        BFC DS4               MIC DS4                              14-24                   

DS2        V&L DS2              MIC DS2                              25-10

 

V & L 2 - HV MIC 2    25-10

Vandaag de eerste vuurdoop voor het  piepjonge damesteam van coach Miranda in de hoofdklasse.  En wat voor een. In een goed gevulde stadssporthal in Sittard was V en L de tegenstander, die meteen het initiatief nam en een 1-0 voorsprong nam. Demi bracht MIC nog langszij met een 7 meter, maar vervolgens was het alles V en L wat de klok sloeg. Snelheid, techniek, fysiek , sneller omschakelen (van aanval naar verdediging) en een portie slimheid en ervaring brachten V en L op een 8-1 voorsprong en het was aan Gabby te danken danken dat het niet meer werd in die fase. Met een 12-4 achterstand voor MIC werd de rust gehaald.  De wedstrijd was beslist. In de 2e helft het zelfde spelbeeld al deed MIC af en toe wat meer van zich afbijten. Chantal beperkte de schade nog, maar uiteindelijk werd de strijd tussen David en Goliath afgesloten met een 25-10 overwinning voor V en L. 

 

B1 zondag 1 oktober

Wat een dramatisch begin van het seizoen! Nadat we in de zomerstop te horen kregen dat onze trainer ons ging verlaten, gooide onze keepster na 3 weken ook de handdoek in de ring. Een nieuwe trainer was gelukkig snel gevonden: Jo Herben! Vandaag gingen we dan ook met goede moed naar Overpelt. Met Lynn in de goal begon de eerste helft. We moesten allemaal weer even wennen aan het wedstrijdgevoel, behalve Lynn, want zij heeft super gekeept. Zo was de ruststand 4-9 voor MIC. In de tweede helft nam Irene het stokje over en kwam zij in de goal, bedankt voor je super hulp. Onze verdediging stond als een huis en zo eindigde onze eerste wedstrijd van het seizoen, met 8-17 voor ons!

 

DB2

Op 30 september ging de B2 naar hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Het was een uitwedstrijd in born. Omdat born ook ik oranje speelt moest mic B2 de blauwe T-shirts aan. In de eerste helft ging alles goed. Er was een sterke verdediging waardoor er ook een paar penalty's tegen werden gegeven. De tussenstand was 9-7 voor mic. Maar de tweede helft ging er iets mis, er was veel balverlies. Ook stond er bij born een andere keper in het doel die de lange afstands schoten er uit hield. De eindstand was 12-17 voor born.

LimMid D3- MIC D2

Eerste officiële wedstrijd van dit jaar vond plaats in Roermond.

Eerste helft:

Britt in de goal

De dames hebben er zin in en gaan vol goede moed de wedstrijd in. De teams lijken aan elkaar gewaagt maar al snel valt er een tegengoal gevolgd door een penalty door een overtreding van Nina, die hierdoor voor het eerst 2 minuten op de bank moet gaan zitten. De penalty wordt gestopt door Britt en het spel gaat snel verder. Na weer een tegengoal herpakken de dames zich en weet Venië maar liefst vier keer achter elkaar te scoren door goed samenspel. Nina maakt er vervolgens 2-5 van. We liggen voor en het is super spannend.

De dames hebben veel balbezit en er zijn diverse doelpogingen maar er volgen 3 tegengoals. Als we nog 7 minuten moeten spelen is de stand gelijk, 5-5. De dames zetten het goede samenspel voort maar verliezen de greep op het spel door slordigheden. Britt kan er een aantal uit het doel houden en in de laatste minuten scoort Nina, waardoor we weer voor komen te staan. De tegenpartij volgt al snel met 6-6. We gaan de rust in met een gelijke stand.

Tweede helft:

Britt in de goal

De tweede helft begint goed met een aantal aanvallen op het doel van de tegenstander en in de 2e minuut is er een goal van Nina. Anne maakt er vervolgens 6-8 van. De tegenpartij slaat terug met 2 snel achter elkaar volgende goals door nummer 5. Deze moeten ze goed in de gaten houden. We staan even gelijk maar er volgt snel weer een tegengoal. Nina maakt er weer 9-9 van en het wordt nu wel heel spannend. De dames voelen de druk en door slordig spel hebben ze veel balverlies. De tegenstander maakt hier gebruik van en de stand is inmiddels 11-9. Venië maakt er in de laatste 4 minuten nog 11-10 van. Het spel wordt nu feller en met een tegengoal in de laatste minuut is de eindstand 12-10.

Ondanks dat we hebben verloren hebben de dames zich goed geweerd en kunnen ze trots zijn op het resultaat. Dit belooft wat voor het komende seizoen.

 

Zwart-wit E3-M.I.C.E1

Eindelijk startte vandaag dan de echte competitie voor ons E1 team. Met Arya, Fleur,  Inez, Jill, Maud, Max, Pascale, Sjuulke en Sterre waren we vandaag op volle sterkte. Het was Zwart-wit die het eerste doelpunt maakte, maar de scheidsrechter had zijn bril niet op en zag niet dat de bal over de lijn was geweest. Fleur opende bij M.I.C. de score en al snel volgde het ene na het andere doelpunt. Het was duidelijk dat onze tegenstander voornamelijk bestond uit beginnende handballertjes en dat onze meiden en Max, die keepte in de eerste helft, zich wat moesten gaan inhouden. Met een ruststand van 0-7 haalden we er een speler uit. Dit drukte natuurlijk een beetje op het spelplezier, maar iedereen kon toch zijn doelpuntje blijven meepikken. Ondanks het ondertal, liepen we verder uit naar 0-15. Onze perfect keepende Arya  deed haar handen even op haar rug, wat ervoor zorgde dat ook het publiek van zwart-wit kon juichen voor een doelpunt voor Zwart-wit. Eindstand 1-15. Een goed begin is het halve werk!

 

 

Programma

Zaterdag 7-10

12:00     DE1        MIC E1                  Born E3                                               

13:00     DD2       MIC D2                 ESC'90 D4#        

13:50     DD1       MIC D1                 Zwart Wit D2                                                   

14:40     DC1        MIC DC1              Vios/SVVH DC2                               

15:45     DB2        MIC DB2              ESC'90 DB1                                        

16:50     DB1        MIC DB1              HV Arena VZW (B) DB1#                                            

19:00     DS2        MIC DS2              LimMid DS1

20:45     DS1        MIC DS1              Verburch DS1Zondag 8-10

Zondag 8-10

12:00     DS3        MIC DS3              Esia/Adio DS1

13:15     DA1       MIC DA1              LimMid DA1                                     

Woensdag 11010

20:00     Beker DS1           Bevo DS2            MIC DS1

Ga naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
03/05/2024
Begin mei werd er een gesprek gehouden met leden v...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
15/04/2024
HV MIC   Uitslagen   D1 ...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
08/04/2024
HV MIC   Uitslagen D1  &nb...
content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
01/04/2024
Onze handbalvereniging M.I.C. uit Meerssen/Valkenb...

Sponsors

Southern Hill
Emi Zorgt
Kasteel Domein de Cauberg
Thewissen financieel advies
Hotel Walram
Auto Service Meerssen
Scooter Service Zuid
Label A Hair SAlon
Speciaalbieren Café de Keizer
AV Projects
Beers Financieel adviesbureau
Pub Henry VIII
Alex
Martin Slenter
Tijs & Cyril Makelaardij
HC Architecten
Electro Service Ruipers
Advance Communications
Rovi Sport
Centrum voor fysiotherapie & Medische fitness
Sportcafe Marsana