week 1719

DA1 -  V&L A1 (beker)    13*-13  *= door na strafworpen

DA1
Zo op het eind van het handbalseizoen zat er voor de A1 nog een mooi staartje aan te komen.
Het bereiken van de halve finale van de beker was op zich al knap, maar met een beetje lekkere loting zou je zo maar... zo werd gedroomd. En jawel laat nu net bij de loting de zwaarst denkbare tegenstander uit de koker rollen, uitgerekend V & L waartegen in de reguliere competitie als enige ploeg 2 x werd verloren. Dat was dus even slikken, maar goed MIC zou MIC niet zijn als..... Een mentale opkikker werd in de voorbereiding op de halve finale opgedaan in Sint Truiden waar een knappe toernooiwinst werd behaald en nu dus V & L. Tot aan de tanden toe gewapend en met massale publieke steun werd stevig begonnen.  V & L nam al vrij vlug en lenig een 0-1 voorsprong, Joyce prikte de 1-1 binnen en er ontspon zich een spannende strijd die gelijk opging. Aniek (nog steeds) in topvorm pareerde enkele malen fraai, de verdediging stond straf te dekken en V & L had moeite om in hun eigen spel te komen. MIC daarentegen bleef dreigend en met scores van (Gwen 3x), Demi en Joyce bleef MIC in de buurt van de favoriet. Vlak voor de rust was er even een MIC-dipje, de rust werd bereikt met een kleine achterstand voor MIC (6-7). Ook na de rust had MIC het aanvankelijk nog moeilijk. V & L profiteerde daarvan en liep verder uit naar 7-10. V & L kreeg in die fase nog meerdere kansen, maar de schade bleef beperkt en MIC bleef gelukkig in de wedstrijd. MIC rechtte de rug, toonde nogmaals spierballen en veerkracht. De onverzettelijkheid werd beloond. MIC boog op wilskracht de ruime achterstand om in een 13-11 voorsprong met nog een paar uitermate spannende minuten te spelen. In een hitchcockachtige en dramatische finale kwam V & L echter toch weer knap langszij 13-13. De slotminuut was nauwelijks te beschrijven. MIC had de winnende treffer op de hand, maar Joyce trof de paal. V & L schakelde vervolgens een laatste maal en scoorde 3 duizendste seconde na het eindsignaal. Te laat dus. Een gelijkspel dus 13-13. In een zinderende en onbeschrijflijke apotheose met 7 meters en met een hoog defibrillatorgehalte dus, wist MIC A1 vervolgens de zege binnen te halen. Een puike prestatie ! "The dream goes on........."

Dinsdag 9 mei worden de dames Sr1 gehuldigd door onze Burgemeester, Wethouders en de gemeenteraad op het gemeentehuis. Samen met de kampioenen van SV Meerssen.

Zaterdag 13 mei van 19.30-20.30 uur
Sportcafe Marsana Meerssen

Tevens kunt u ook ons meisjes C 1 team feliciteren met hun behaalde kampioenschap !

Vanaf 20.30 uur wordt er een spetterend “M.I.C. feest” gehouden als seizoensafsluiting