Deel dit artikel:

week 1713

HV MIC

Uitslagen

Beker DA1Beekse Fusie Club DA2#          MIC DA1                             8-27

DS4        Rapiditas DS2    MIC DS4                                                             18-10

DE2        MIC E2                 Margraten E1#                                                 5-10

DE1        MIC E1                 BFC E1                                                                20-7

DD2       MIC D2                 Wijnandia D1#                                                 11-12

DD1       MIC D1#              Juliana D1                                                          18-3

DC2       MIC DC2#           Vlug en Lenig DC2                                           28-21

DC1       MIC DC1              BSAC DC1#                                                        20-12

DS2        MIC DS2              LimMid DS1                                                      24-26

DS1        MIC DS1              Lettele DS1                                                        24-19

DS3        MIC DS3              Vlug en Lenig DS3                                           26-22

DA2       MIC DA2              Beekse Fusie Club DA2#                                               16-11

DA1       MIC DA1              LimMid DA1                                                      26-8

Dames Sr

De winst van onze DS1 afgelopen zaterdag is de opmaat voor de wedstrijd om het kampioenschap in de hoofdklasse B. Havas won ook hun wedstrijd en Arnhem verloor. Zo is volgende week de wedstrijd Havas – MIC de wedstrijd waarin het kampioenschap wordt beslist.

Wil je mee om onze dames aan te moedigen geef je dan op bij Marcel ( m.roijen@rplusu.nl )  of Cor  (currycor@home.nl ) via de mail. Natuurlijk willen we met zoveel mogelijk supporters onze dames steunen! Vertrek met de bus is zaterdagmiddag om 15.00 uur. Opgeven voor 29 maart. Tot dan!

Bekerwedstrijd BFC  A2  - MIC A1  8-27

Het handbalweekend begon voor de A1 al op de vrijdagavond met het bekerduel tegen BFC A2 Winst zou een halve finaleplek opleveren. Vanaf het begin was het overwicht van MIC overduidelijk zichtbaar. MIC liep al vrij snel uit naar 0-4 en BFC kwam nauwelijks voorbij de MIC-dekking.

MIC daarentegen ging gestaag verder en bouwde verder aan een ruime voorsprong . Ondanks het fysieke verdedigen van BFC kon een ruime voorsprong met rust worden bereikt:4-13.

De 2e helft was een kopie van de eerste helft. Een veel sterker MIC, dat ook conditioneel verder was dan tegenstrever BFC, al is het natuurlijk wel heel lekker spelen met een ruime voorsprong.

MIC speelde "fris van lever" en trakteerde het publiek nog op fraaie scores.

De eindstand van 8-27 levert voor MIC een halve finaleplek op in het bekertoernooi. Doelpuntenmakers MIC: Demi 7x, Joyce 6x, Britt 4x, Danique 3x, Peggy 3x, Lisa 2x, Gwen 1x en Renee 1x.

MIC A1-LimMid A1  26-8

Twee dagen na het bekersucces tegen BFC A2, moest alweer aangetreden worden voor de competitie tegen laagvlieger LimMid A1.

Al meteen in het begin bleek dat MIC A1 de goeie vorm van vrijdag nog steeds  "in the pocket" had. Met frivool en vloeiend spel werden de gasten van het bekende kastje naar de muur gespeeld. Het duurde liefst 13 minuten eer LimMid voor het eerst kon tegenscoren, MIC  had er toen al 7 in het mandje liggen bij LimMid. Met een 14-3 ruststand voor MIC waren de kaarten voor deze match geschud. Na de rust even een korte hapering bij MIC, maar toen de MIC-trein weer eenmaal op stoom was werd het "galleryplay" weer opgepakt. De 26-8 overwinning van MIC was de beloning voor een prima voorstelling van het team van coach Miranda.

Doelpuntenmakers MIC: Gwen 10x, Danique 6x, Joyce 3x, Peggy 2x, Renee 2x, Britt 1x, Demi 1x en Lisa 1x.

MIC DA2  - BFC DA2

Vandaag stond er toch nog iets op het spel, de beslissing over de DA2 welke in onze competitie het hoogst zou eindigen.

Schijnbaar lezen de ouders / meiden het stukje want er werd stiekem gepolst of de bitterballenweddenschap nog steeds gold.

Tuurlijk….o ja….

Geen afmeldingen vandaag, enkel Koldo was afwezig, misschien nog een beetje last van de klok en/of het kampioensfeestje van de C1 ?

Bij deze : meiden, trainers  en begeleiding van C1 van harte proficiat met dit mooie resultaat !

De wedstrijden tegen BFC leveren altijd veel strijd op, zeker deze potjes wil men zo graag winnen.

Misschien was deze overijver aan het begin wel de oorzaak dat het erg slordig was aan onze kant. Er waren veel oeh’s, ooh’s en ah’s  te horen vanaf de tribune, ik meen dat dit met de missers had te maken….. Spannend was het wel.

Er werd weinig gescoord aan  beide kanten. Via Julie,  Lara P en Lonneke werd het pas in de 14e minuut 3-2 in ons voordeel.

BFC bleef in het spoor, Lonneke scoorde 4-3, penalty-killer Lara stopte de 1e (van uiteindelijk 3 zeven-meters), Julie werd via tribune en coach ingefluisterd dat ze de tijd moest nemen en zorgde vlak voor  rust voor de 5-4 ruststand.

MIC kwam beter uit de rust dan BFC, via Julie (2), Fee, Emma en Veerle konden we uitlopen naar 10-6.

BFC kon nog wat tegenstribbelen, maar MIC bleef scoren : Veerle, Lonneke en Fee zorgden ervoor dat Frans al vroegtijdig werd ingeseind dat de air fryer opgestart kon worden.

Het publiek werd nog getrakteerd op een prachtig een-tweetje tussen Emma en Sem en een mooie goal van Cecile. Eindstand  16-11. Een verdiende overwinning.

De scores : Julie 5 , Lonneke 3 , Veerle 1, Fee 3, Lara P. 1  Emma 1 , Sem 1 , Cecile 1

Volgende week nog de laatste pot tegen Minor. Hopelijk zit er nog iets in het vat om nog een keer te knallen !

HV MIC C1- BSAC C1 (20-12)

Zaterdag 25 maart stond al lang vet omcirkeld in de agenda. D-Day voor onze dames. De kampioenswedstrijd. Aan de oproep in de Geulbode werd massaal gevolg gegeven. De tribune in sporthal Marsana was tot de nok toe gevuld. Een spandoek werd opgehangen.  In de arena stonden de koppies strak, geconcentreerd. De wil om te winnen sprak van de gezichten. Nog een laatste aanwijzing in de kleedkamer en onze gladiatoren  bestormden het strijdtoneel. De sfeer was top, mede dankzij een heuse stadionspeaker en muziek. Dit keer geen 3-2-1 verdediging maar 6-0. Oeps 0-1 achter. Aan mijn hoela dacht Luka en wist binnen de kortste keren 4 keer het net te treffen. De zenuwen waren weg. Luna en Luka waren de architecten van zorgvuldig aanvalsspel. De bal werd strak rond gespeeld. BSAC lag op de pijnbank. Kans na kans werd gecreëerd en afgemaakt. Voor elke bal werd gevochten. Onze meiden speelden een top wedstrijd, ze speelden om een glansrijk kampioenschap. Ook onze gaolie was in top vorm en speelde haar beste wedstrijd van het seizoen. Pieken op het juiste moment. 7 Meters werden gestopt en menige doelpoging verijdeld. Het moet gezegd een teamprestatie van jewelste.

Onze meiden hadden de wedstrijd volledig onder controle. Het laatste fluitsignaal klonk, de ontlading was groot. Onze meiden vlogen elkaar om de nek en werden overspoeld met felicitaties van de meiden van C2. Het publiek was in alle staten. Bloemen, snoepzakken en jawel een heuse fles Appelsap van de Koningswinkelhof fleurden het kampioensfeest op. Het bestuur van MIC huldigde de kersverse kampioen met een volgende uitdaging: 13 mei het Nationaal Kampioenen Toernooi. Go girls. In de kantine werd in speciale  kampioenshirts gesmuld van een prachtige taart aangeboden door de ouders, de trouwste supporters. Als kers op de taart mochten de meiden mee met de line-up van Dames 1. Het was nog lang onrustig in de kantine. Facebook ontplofte, op twitter nog net geen trending topic. Anouk, Inge,  Janique, Maaike, Merel, Merle, Noa, Luka, Luna, Lynn, Sanne, Silke, dames gefeliciteerd. Coaches Koldebieke, Chantal en Edine super bedankt. Wat een seizoen.

Onze Gaolgetters: Luna (9), Luka (5), Janique (2), Silke (2), Inge (1),  Merle (1).

MIC C2- V&L C2

Vandaag speelde MIC tegen V&L. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Er was een strenge scheidsrechter en de tegenpartij kreeg een gele kaart. We gingen de rust in met 11-12. Na de rust ging het een stuk beter. We kwamen in 10 minuten op een ruime voorsprong. Daarna scoorde V&L weer een paar keer achter elkaar. De eindstand is 28-21 in het voordeel van MIC geworden. Het was een spannende wedstrijd en een opwarmer voor de kampioenswedstrijd van de C1. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen tegen LimMid.

Wedstrijd verslag MIC E1-BFC E1 uitslag 20-7

Superspannende en laatste wedstrijd van de meiden van MIC- E1.

In de eerste helft van de wedstrijd stond Iris in de goal. Ze wist een aantal aanvallen van de heren van BFC  goed af te weren.  Na 2,5 min kwam BFC voor met 0-2. Na een paar mooi gemiste kansen van Nina kwam MIC terug met een mooie goal van Venië. Het werd 1-2. Waarop BFC reageerde met 1-3. Na de 8ste min kwamen de dames goed op gang en wisten ze in de eerste helft op een voorsprong te komen van 8-3. Door mooie goals van Venië, Lieke en Anne. De eerste helft werd afgesloten met een eindscore van 9-5 door een aanval van Lieke in de laatste sec van de eerste helft. De tweede helft ging goed van start. In de 5de min wist Nina te scoren met een mooie goal. BFC had het zwaar, maar wist toch nog een aantal kansen te benutten. Ze presteerden het om toch nog 2 punten te maken. Lieke, Iris en Venie wisten het punten saldo op te voeren naar 17-7. In de 15de minuut was er een mooie redding van Britt. Ze wist een 17-8 te voorkomen. In de laatste 4 minuten wisten Venie en Anne de eindscore van de wedstrijd te brengen naar 20-7. Super goed gespeeld meiden. Wat een topafsluiting van het wedstrijdseizoen.