DC2       SVM DC1#          MIC DC2#                           12-12

DE1        Vilt/Be Quick E1#             MIC E1                 9-6

DD1       Born D2               MIC D1#                             16-11

DC1       Blerick DC1#      MIC DC1                             21-27

DS4        Blerick DS1         MIC DS4                              21-10

DS2)      Noav DS1            MIC DS2                              21-16

HS1        Vios (H) HS2       MIC HS1                              29-18

DE2        Minor E1#          MIC E2                                 3-17

DS3        Noav DS2            MIC DS3                             14-23

DS1        OBW DS1            MIC DS1                              22-22

DS1

Spannend in de top!!

Na het gelijkspel van onze dames wordt het nu heel spannend in de top van de Hoofdklasse

HVMIC 32 punten, Havas en Arnhem 31 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan….

Kom onze dames daarom a.s zaterdag aanmoedigen om er een geweldige finale van te maken bij Havas op 1 april!!

HS1 MIC - VIOS

Als uitzondering op de regel werd dit maal de wedstrijd op een zaterdag avond gespeelt.

Dit was meteen in de opkomst te merken aangezien we geen wissels ter berschilking hadden.

Ondanks dat schoot marsna uit te startblokken en opende het vuur op vios met 6-2 voorsprong.

Deze heren van vios keken hun ogen uit.

De ene na de andere bal vloog het net in.

Ruststand 13-10 was hiermee netjes te noemen.

Echter door gebrek aan testosteron op de bank ging het de 2de helft iets minder vlot.

De aansluiting was niet meer mogelijk en de tegenstander was toch een maatje te groot.

Al met al voor de situatie geen verkeerde tegenstand geleverd en op naar de laatste wedstrijd

Blerick C1 – MIC C1 (21-27)

Voor de tweede keer dit seizoen naar midden Limburg naar de cradle to cradle sporthal. De krokettenlucht van de vorige ontmoeting hing er nog steeds. Er worden dus veel kroketten gegeten in Blerick. Het einde van het seizoen nadert. Dit is de voorlaatste ontmoeting en onze eerste plek  (agv dispensatieteam BSAC dus eerste plek) is niet meer in gevaar. Dat wordt volgende week bij de laatste krachtmeting thuis tegen BSAC dus feesten. Alvast een oproep om onze meiden dan massaal te komen steunen!!!!

Dat het seizoen zwaar was geweest was merkbaar. De geest was een beetje uit de fles deze wedstrijd. Maar zoals het kampioenen betaamt worden ook mindere wedstrijden met een zege beloond. En zoals wel eens gezegd wordt is een slechte generale repetitie de beste opmaat naar een top première. Deze is dus komende zaterdag in het Theater Marsana om 17.30 uur.

Over de wedstrijd zelf houd ik het dus maar kort: een slechte generale repetitie. Het resultaat telt: de winst.

Goals werden gescoord door: Luna (11), Luka (4), Silke (3), Inge (2), Maaike (2), Noa (2), Anouk (2), Merle (1).

DC2

SVM C1 - MIC C2

Een beetje vroeg voor de meeste dames gingen we om 9.00 uur richting Munstergeleen om tegen SVM te spelen . De keepsters Irene en Merel waren verhinderd dus ging Anouk Lipsch mee om ons doel te verdedigen, bedankt hiervoor. Het begin ging goed we kwamen op een 0-3 voorsprong. Er werd technisch goed gespeeld na 15 min. Scoorde SVM hun eerste doelpunt via een penalty. Zo speelden we goed door tot de rust en die gingen we in met een 3-7 voorsprong.

Na een peptalk van Koldobieke begonnen we aan de tweede helft . In deze 2de helft begon de tegenpartij met het welbekende duw en trekwerk. Waardoor het technische spel van onze dames wreed werd vestoord en ze zich begonnen te irriteren. Dat resulteerde in zeer veel gemiste kansen op doel, waardoor de irritatie nog erger werd. Uiteindelijk hebben we het einde van de wedstrijd bereikt met een 12-12 eindstand.

Born D2  -MIC  D1  16-11  (7-7)

Ook nadat Born een paar seconden voor rust de 7-7 had gescoord vanuit nota bene een vrije worp situatie voor ons, leefde de gedachte niet bij coaches en publiek dat de 2e helft  een kansloze aangelegenheid zou worden. De eerste helft was zeer spannend, twee aan elkaar gewaagde teams zoals altijd in wedstrijden tegen Born. Tweemaal werd een voorsprong met 2 doelpunten door onze meiden uit handen gegeven. Veerle keepte super, en er waren een paar mooie opgezette aanvallen bij die leiden tot schitterende doelpunten. De tegenstander scoorde wel erg gemakkelijk maar dat werd (zeker achteraf) gecamoufleerd doordat wijzelf vele kansen misten en eigenlijk ruim op voorsprong hadden moeten staan. Het zal niet alleen conditioneel zijn maar ook kwalitatief dat in de 2e helft onze meiden feitelijk overlopen werden. Voeg daarbij slecht verdedigen en ontelbare keren onnodig balverlies, en dat weet men het wel. Ook de coaches konden het tij niet meer keren. Zo eindigt het seizoen toch een beetje in mineur, althans qua gevoel terwijl onze meiden toch een fraaie 4e plek op de ranglijst bezitten. Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Juliana, dan gaan onze meiden nog een keer super vet knallen, alle tranen van vandaag ten spijt, en alles uit de kast halen!! Doelpunten: Jacky (4), Fabienne (3) en Bente, Nina, Maddy en Ila (1).

DE1

18 maart 2017, Trainster Claudia. Mentale begeleidster Inge

MIC E1 moest uit tegen Vilt Be Quick. Er  was een prettige scheidsrechter, die beide partijen het beste gunde.

1ste helft eindigde met 5-3, er zat dus een kans in dat er gelijk gespeeld kon worden of zelfs misschien een overwinning, er waren kansen genoeg. Silke miste helaas een shoot out, de goals in de 1ste helft waren van Venie, Iris en Anne.

Vol goede moed naar de 2e helft, wie weet!

In de 1ste 2 minuten waren er 2 super kansen, helaas ernaast..

Er werden 2 shoot outs gegeven voor MIC: Venie en Nina, beide met goed resultaat. Nina scoorde nogmaals.

Vilt Be Quick kreeg er ook nog eentje. die zat niet.

Eindstand 9-6, maar toch een prettig gevoel, we hadden een leuke scheidsrechter, die onze dames ook nog iets leerde.

Dank voor de aanmoediging van de ouders!

Minor E1 - MIC E2

Met een aantal afmeldingen (de communicantjes dit jaar hadden elders verplichtingen), maar met ondersteuning van 2tal speelsters van de E1, al vroeg onderweg naar Nuth voor de voorlaatste wedstrijd dit seizoen!

De wedstrijd begint rommelig, regelmatig een partijtje bal worstelen tussen de teams. De eerste pogingen zijn voor MIC, maar het doel wordt net niet gevonden door Arya en Jill. Het 1e schot van Minor wordt easy gestopt door Nina. Daarna onderschept Sjuulke de bal, waaruit Maud het 1e doelpunt scoort! Minor benut de volgende kans, 1-1 . Er volgen kansen voor Arya, Fleur en Sterre aan de cirkel, maar het net wordt niet gevonden. Vervolgens vindt MIC wel het doel en door Maud en Iris (4x achter elkaar!) staat het 1-6, waarna rust.

2e Helft verdedigt Iris ons doel. Debuut voor Inès bij de E2. MIC start vol vertrouwen, iedereen heeft zijn plek, er wordt lekker rondgespeeld en Minor laat het liggen bij de verdediging aan eigen cirkel. Hierdoor voor MIC mooie kansen daar! Na aanval Minor ziet Sjuulke dat Nina vrij staat aan de overkant, een mooie lange worp naar de overkant en Nina maakt 2-9. Even later onderschept Sterre de bal bij aanval Minor en ziet Fleur vrij staan, die 2-12 scoort. Met meteen daarna een prachtige goal van Jill op de linkerhoek! Vervolgens redt Iris met 2 prachtige stops achter elkaar en de ballen aan de overkant blijven vallen.

Eindstand 3-17, geeft genoeg vertrouwen om volgende week bij de laatste wedstrijd nog eens lekker te knallen!