DE1        MIC E1                 Gemini (V) E1                    11-18

DD2       MIC D2                 ESC'90 D5                            17-6

DD1       MIC D1#              BDC'90 D2#                        13-13

DC2        MIC DC2#           BFC DC2                               25-12

DS2        MIC DS2              Habo 95 DS1                      25-24

DS1        MIC DS1              Wesepe DS1                     18-17

DA2       MIC DA2              Arena/DHCO DA1           21-26

DA1       MIC DA1              Bevo DA1                           28-16

Een spannende ontknoping bij de Super Sathurday van HVMIC afgelopen weekend. Beide teams wisten uiteindelijk met 1 doelpunt verschil de punten in Meerssen te houden.

Vooral voor DS1 heel belangrijke punten, want door het verlies van Havas staan de dames nu op kop in de hoofklasse B. Nog 3 wedstijden voor de boeg, 2x uit en 1x thuis.

MIC A1- BEVO A1  28-16

Vandaag alweer een Limburgse derby ditmaal tegen BEVO uit Helden Panningen.

Vandaag werden de MIC-supporters niet alleen verwend met een stralend zonnetje, ook de A1 trakteerde het publiek op veel moois. Mooie loopacties, goeie breaks, fraaie scores, te veel om op te noemen. Gwen zette de toon voor vandaag door na ruim 1 minuut spelen de openingstreffer te scoren voor MIC. De voorsprong werd vervolgens alleen nog maar verder uitgebouwd . De nog niet geheel fitte Peggy wist nog net voor de zoemer binnen 2 minuten een hattrick te scoren en zo de ruststand op 17-9 voor MIC te brengen. Na de rust opnieuw MIC wat de klok sloeg. Lekker fris handbal .Van beide kanten werd nu wel wat minder gescoord, maar het spel bleef aantrekkelijk om naar te kijken. De eindstand van 28-16 voor MIC was dik verdiend en had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Doelpuntenmakers MIC:  Joyce 8x, Gwen 7x, Peggy 4x, Britt 2x, Danique 2x, Demi 2x, Lisa 2x, en Elise 1x.

MIC DA2  - Arena/DHCO DA1  21-26

Hoopvol ging het legioen er vandaag eens voor zitten.

De wedstrijd in Belgie had destijds aangetoond dat deze tegenstander bij vlagen weliswaar beter was, maar men niet kansloos zou zijn.

Lonneke, Veerle en Maud werden helaas gemist ivm ziekte of blessure.

Achteraf bleek deze wedstrijd weer een kopie van vorige wedstrijden, we kunnen even mee, laten dan de tegenstander een 5-tal doelpunten uitlopen. Waardoor de wedstrijd bij rust eigenlijk al beslist is. Na rust zien we dan weer een gelijkopgaand duel, met af en toe mooie individuele acties en combinaties, maar missen we net dat extraatje om de wedstrijd in  ons voordeel om te draaien.

Meiden complimenten dat de hoofdjes niet omlaag gaan en jullie tot het laatste fluitsignaal de positieve instelling laten zien.

Vandaag hebben gescoord : Julie 8, Emma 6, Fee 3, Sem 2, Zoë en Lara P elk 1.

Nog 2 wedstrijden voor de boeg, BFC DA2 en Minor. Europees handbal zit er helaas niet meer in, er  is wel nog een prijs te vergeven nl die van de DA2 welke het hoogst zal eindigen in deze competitie. Daar gaan we voor !

Note voor de ouders : De paarse beurs is gelukkig weer terecht, op de bodem zat nog een restantje, bij winst tegen BFC bitterballen voor de meiden.

DC2

Op zaterdag 11 maart kreeg de C2 bezoek van BFC. En ondanks dat BFC onderaan staat wil dit niet zeggen dat het een makkelijke wedstrijd zal worden. De eerste helft ging het spel heel soepel, mooie aanvallen met mooie doelpunten en zelf 2 keer een lobje. De verdediging was heel goed, er werd goeie rugdekking gegeven en er werd fel op de bal getikt. Ruststand:14-2. De tweede helft was iets minder goed. De verdediging was nog steeds sterk maar in de aanval ging het afronden niet zo makkelijk als in de eerste helft. Mede dankzij onze keeper, die niet alleen penalty's eruit houd maar ook erin schiet kwamen we weer op het goede pad, en hadden we alsnog de overwinning van 25-12 in de pocket!

DD2

De meiden van de D2 staan op een mooie 2e plek in de ranglijst, met nog

3 wedstrijden te gaan in de competitie. Vandaag wacht de wedstrijd tegen ESC, normaal gesproken een moeilijke tegenstander. De meiden van de D2 beginnen sterk en met mooi combinatiespel de wedstrijd. Na 3 minuten opent Lotte de score 1-0. Daarna volgen een aantal gemiste kansen voor de meiden of wordt de lat of paal geraakt. Maar dan vindt Robin C het mooi geweest en zorgt ze met mooie acties vanuit de hoek voor de 2-0 en 3-0. Na weer mooi samenspel zorgt Floortje voor de 4-0 en Yzee meteen voor de 5-0. Wanneer ESC in de buurt van de goal komt zorgt Sam voor goed keeperswerk. Uiteindelijk gaan de meiden rusten met 8-1. ESC begint iets sterker na de rust en de meiden van MIC verslappen soms, het wordt 8-2,maar dan gaan de meiden van MIC weer verder met de doelpuntenreeks.

Uiteindelijk wordt de eindstand 17-6 voor MIC en staat MIC stevig op de 2e plek in de ranglijst. Wel nog twee lastige wedstrijden voor de boeg, maar volgend weekend mogen de meiden eerst genieten van een weekend rust met hopelijk mooi zonnig weer!

E1 MIC tegen Gemini

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper Gemini op het programma. We wisten dus dat het een zware kluif ging worden maar ook dat we de tegenstander zouden kunnen verassen met de stijgende lijn die we hebben ingezet. De opdracht was dan ook, fel op de bal, op tijd terug zijn, snel spelen en goed samenspel. Met die opdracht gingen de dames het veld in. De start was voortvarend en het lukte, door goals van Silke, Anne en Britt om zelfs op voorsprong te komen. Echter bij de stand 3-2 voor MIC was onze tegenstander wakker en kwamen zij op stoom. De snelle tegenaanval en goed samenspel van de tegenstander speelde ons parten en het lukte MIC niet meer om de doelkansen die wij kregen te benutten. Bij de stand van 3-10 hoogste tijd voor een time out. De rust dus. Met de aanwijzing om nog feller op de bal te zijn en een tandje bij de schakelen, zowel in de aanval als in de verdediging, gingen we weer het veld in. Nadat de tegenstander nog 3 goals mocht maken,  vond Venië het welletjes geweest en opende de score in de 2e helft voor MIC. Vanaf nu werd er weer beter samengespeeld in de aanval en kwam er meer beweging in het spel. Nina, Venië en Anne maakten enkele mooie doelpunten en de verdediging en de keeper zorgden ervoor dat Gemini niet meer zo gemakkelijk tot scoren kwam. Nina sloot onze inhaalrace af met een mooi doelpunt en zette de eindstand van 11-18 op het scorebord. Geen winst voor ons maar wel een fraaie inhaalrace. Compliment voor de veerkracht van de dames en de vechtlust van alle speelsters. Zowel de keepers, de aanval als de verdediging. Met een rekensommetje kunnen we zeggen dat we de 1e helft verloren hebben maar de 2e helft gelijk hebben gespeeld, en dat tegen de koploper. Op naar onze laatste 2 wedstrijden.