week 1710

week 1710

DE2        MIC E2                  Brunssum E1#                                  3-4

DE1        MIC E1                  Vlug en Lenig E1                              11-18

DD2       MIC D2                 Vlug en Lenig D3                              13-10

DD1       MIC D1#              Noav D2                                              8-10

DC1        MIC DC1              HandbaL Venlo DC1                       28-10

DS2        MIC DS2              HandbaL Venlo DS2                       22-24

DS1        MIC DS1              Heeten DS1                                       22-14

HS1        MIC HS1              Swift 2000 HS1                                 11-27

DS3        MIC DS3              Zwart Wit DS1

DA2       MIC DA2              Noav DA1                                           22-28

DS4        MIC DS4              Bevo DS3                                            11-40

DA1       MIC DA1              BFC DA1                                              18-18

MIC A1  - BFC A1  18-18

Vandaag de titanenstrijd tegen de buren van BFC (de nummer 3 van de ranglijst), spektakel verzekerd! Vanaf het begin ontspon zich een boeiende match al oogde het tempo aan beide kanten aanvankelijk wat lager dan verwacht, BFC scoorde de openingstreffer en vervolgens ging het duel gelijk op tot zo'n 5 minuten voor de rust. MIC speelde een aantal kansen vervolgens goed uit en nam een 8-5 voorsprong, dat zag er goed uit. In de laatste minuut voor de rust profiteerde BFC echter van de ruimte die het kreeg en met 2 ferme afstandsworpen werd de rust bereikt met een 8-7 voorsprong voor MIC en was de spanning terug. Na de rust kwamen de gasten uit Beek een stuk beter uit de startblokken en in no time keerden de kansen en stond het zo maar 9-12 voor BFC. MIC beet knap van zich af, liet weer enkele knappe staaltjes handbal zien , dat leidde tot fraaie treffers en een gelijke stand 13-13.  En zo ging het in het slot van de wedstrijd opnieuw akelig gelijk op.

Het "kwartje kon nog beide kanten opvallen", het werd een "dubbeltje op zijn kant" die laatste minuten. Uiteindelijk werd een slotakkoord bereikt met 18-18.

Doelpuntenmakers MIC: Joyce 6x, Gwen 4x, Danique 2x, Demi 2x, Peggy 2x, Britt 1x en Elise 1x.

MIC DA2 – NOAV DA1 22-28

Na de carnaval- en vakantiepret was er deze week ook het droevig nieuws van het overlijden van Jack Philipsen

Voor de wedstrijd werd er middels een minuut stilte en een in memoriam van het bestuur op een waardige manier bij het overlijden van Jack stil gestaan.

Namens speelsters, leiders en ouders wensen wij de familie heel veel sterkte toe.

Nu de wedstrijd : Noav, de nummer 2, scoren gemiddeld 30 doelpunten per wedstrijd, de uitwedstrijd kansloos verloren met 31-15, heel veel snelheid in het spel, de 1e wedstrijd na carnaval, Maud, Veerle, Lara P en Janneke afwezig vanwege blessure, ziekte of vakantie. Niet echt feiten om de wedstrijd vol vertrouwen te starten.

Maar zoals zo vaak dit seizoen, de eerste 10 minuten kunnen we redelijk mee in de pas lopen, ook tegen de toppers in onze competitie.

Via doelpunten van Fee (7-meter tegen Emma) , Emma (prima lange bal van Lara), Ellen (weer eens ouderwets op dreef vanaf de linkerhoek) en Lonneke werd een 4-5 tussenstand bereikt.

Helaas viel het tempo af en toe terug naar polonaise niveau en door een gemiste 7-meter en enkele foutjes kon Noav het kwaliteitsverschil maken en sloop langzaam enkele doelpunten weg, maar via Emma (cirkel aangespeeld door Julie) Ellen en Julie (4x) werd een tussenstand van 10-14 bereikt.  Na rust een moedig MIC dat geloofde in hun kansen, Via Fee (2x), Emma (3x), Julie en Ellen kwam men zelfs terug tot 17-17. Aan een doelpunt afgerond door Emma lag zelfs tickie tackie samenspel aan de grondslag waar Barcelona jaloers op zou zijn. Er werd stiekem gehoopt op een verassing, helaas Noav stelde snel orde op zaken en liep weer uit naar een veilige marge.

Via Fee, Julie , Sem en Lonneke werd uiteindelijk de 22-28 eindstand bereikt.

Julie 7, Emma 5, Fee 4, Ellen 3, Lonneke 2 en Sem 1 scoorden in deze pot met een goede uitslag tegen dit sterke team.

De volgende 2 thuiswedstrijden blijven de punten in Meerssen !

MIC D1  - NOAV D2  8-10 (4-2)

Gelijk zoals in de heen wedstrijd werd deze topper tegen de meiden uit Susteren nipt verloren. Kan me niet voor de geest halen ooit een wedstrijd na Carnaval gewonnen te hebben. Maakte me dus weinig illusies voor deze “battle” om de tweede en derde plaats, maar gelukkig dachten onze toppertjes daar anders over. Zeer geconcentreerd werd het sterkere geachte NOAV keer op keer teruggedrongen en de vroeg verkregen voorsprong werd tot de rust behouden, ook weer dank aan de uitstekende keep Veerle. De spanning droop er van af, en eigenlijk hadden de meiden een grotere voorsprong bij rust verdiend en moeten hebben, dan de 4-2 die het scorebord aangaf. Er werd gewerkt voor elke meter, goed samen verdedigd en aanvallend werden de nodige gaatjes gevonden. Na rust stelde NOAV orde op zaken en helaas dolven onze meiden het onderspit, maar niet zonder slag of stoot. We bleven in de buurt maar kwamen kracht en conditie tekort om het aanvalsspel van de tegenstander te ontregelen, die maar bleef bewegen. Het carnavalsgebeuren, die kusjeskringen, dat bier, de regen, te weinig trainen en te laat naar bed brak onze meiden nu op. Ook jammer dat de betere speelsters in de 2e helft niet in staat waren de boel nog een keer op te krikken, en zelf net die kleine foutjes maakten die nu meteen werden afgestraft. Teleurgesteld door de nederlaag, maar trots op het goed partij geven aan een sterkere opponent. De mooie foto’s van Rob Creemers gaven het relaas van deze match goed weer, op elke foto wordt ein vaan us omringd door minstens drie tegenstanders die fel verdedigden. Typisch een team van de poedel die toch wel ons respect geniet. Ondanks de 8-10 nederlaag hebben we genoten van een mooie en spannende match. Volledig onderstreept door de leiding en toeschouwers. Meiden kop op, en volgende week weer 2 punten!! Doelpunten: Jacky (4), Fabienne (2), Puck en Tessa

MIC D2 tegen Vlug en Lenig D3

Vooraf aan de wedstrijd werd de nieuwe manier van groeten aan de spelers geleerd door scheidsrechter Koldobieke Ramos.

Hoewel MIC sterk startte viel pas na drie doelpogingen eindelijk de eerste goal, gemaakt door Lindy, in de derde minuut. Hierna was er een periode van veel op neer spelen met wederom een sterk MIC. Doch helaas wist VNL in de negende minuut 1-1 te scoren. MIC was niet van haar stuk te krijgen en Loeke scoorde vervolgens in de 12e en 13e minuut. Vreemd genoeg kwam VNL beter in haar ritme en moest onze goalie Robin J. flink haar best doen, met mooie reddingen, om haar goal schoon te houden. Yzée wist in de 15e minuut 4-1 te scoren, wat MIC even goed uitkwam. Doch weer meteen gevolgd door een tegen goal. En wederom twee schitterende reddingen van Robin J.. Een minuut later, dus de 16e minuut, scoorde Anouk 5-2. En alsof het normaal is scoorde de tegenstander binnen een paar seconden wederom. Gevolgd door nog een tegengoal. Anouk scoort gelukkig, in de laatste 30 seconden van de eerste helft, 6-4.

Tweede helft

Al in de eerste minuut scoort Lindy 7-4 gevold door Robin J. (die nu veldspeler is) in de derde minuut, 8-4. En de flow gaat door: Vijfde minuut 9-4 door Sam. Hoewel de voorsprong groot is neemt de spanning bij onze spelers toe wat zich uit in het gehaast spelen en het maken van vreemde keuzes. In de negende minuut scoort Floortje 10-4. And history repeats met een tegen goal in diezelfde negende minuut. Een minuut later 10-6. En dan komt er nog bij dat de tegenstander een “verrekte” goede keeper heeft die veel stopt. Het publiek reageert met veel oe’s en aa’s. En we moeten buigen. 13e minuut  10-7. Die zenuwen spelen een ieder, incluis publiek parten. Robin C. 14e minuut 11-4. En u raadt het: meteen gevolgd door een tegen goal en 1 minuut later (15e minuut) weer een tegen goal. Onze kansen komen ook weer met een schitterende strafworp van Anouk, 12-9, en een verdedigende actie van Loeke waarna ze alleen op de goal gaat, 13-9 in de 18e minuut. VNL krijgt nog in de laatste minuut een penalty waarmee ze scoren. Eindstand 13-10.

De ontlading was groot wat zich uitte in spontane waves op de tribune. Meiden gefeliciteerd, wij zijn trots op jullie!

DE1-VenL

Spelers MIC: Venië, Anne, Iris, Floor, Nina, Brit en Maud (van E2).

De eerste helft staat Nina op goal. MIC begon goed, het begin van de wedstrijd ging snel, veel omschakelingen tussen aanval en verdediging. Eerste doelpogin voor MIC van Juna werd gestopt door keeper. Na 1 min speeltijd wordt het 1-0 voor VNL.

Hierna volgt een mooie fase, die voor het publiek genieten is, en na 4 min scoort Iris de gelijkmaker: 1-1.

Na 5 min een prachtige redding van Nina, maar een minuut later gaat hij er toch door: 2-1.

MIC speelt weer goed samen en maakt ook goede individuele acties, alleen afmaken nog net niet overtuigend genoeg. VNL speelt ook goed samen en is goed in de counter en net wat krachtiger in het afmaken.

Na 13 min mooie counter na onderschepping van Iris, maar goed gered door keeper. Daarna snel 3-1 door tegenstander. Na 8 min schitterend doelpunt door Brit, binnenkant paal: 3-2.

Direct hierna mooie individuele actie, 2 man uitgespeeld door jongen vnl, 4-2.

Na 9 min pingelt Brit hele veld over: 4-3, direct gevolgd door 5-3.

Na 10 min 2 doelpogingen direct achter elkaar door Iris, 2x helaas mis. Na 10 min onderschept Venië, na mooi overspel krijgt ze bal terug, weer mooie redding keeper.

Na 12 min weer fraaie redding Nina. Mooie poging na 13 min door Juna, naast.

Dan geeft MIC de wedstrijd uit handen. Binnen enkele minuten is het 10-3. Maar ze geven niet op. Mooie poging van Floor 16min, gestopt.

Brit raakt geblesseerd na 17min en moet naar de bank.

Venië scoort nog in die minuut nog wel 4-10, gevolgd door Anne 5-10.

Kort erna 5-11. Iris 6-11 via keeper na mooie aanval.

Rust: 6-11.

Tweede helft Brit op goal.

Eerste 2 pogingen van MIC, beide gestopt. Poging van VNL direct raak 6-12

Venië maakt het goed: 7-12 na 1 min en Nina 8-13 na 2 min. Meteen erna 8-14.

Iris scoort keihard onderkant lat 9-14 door iris na 3 min spelen.

9-15 na 4 min.

Prachtige redding door Brit na 5 min.

VNL maakt telkens gebruik van het onoplettende moment kort na een aanval  van MIC en maakt veel succesvolle tegenaanvallen.

VNL mist enkele malen doel na min of 7.

Na enkele moeizame pogingen komt het tot doelschot van Venië  maar mooie redding.

Venië is de motor in deze fase na min of 10, neemt steeds initiatief.

Maud speelt fantiek mee en doet niet onder voor de grote dames. Soms zijn er 2 jongens van VNL nodig om haar te stoppen.

Schitterend schot op lat door Iris na 10 min. MIC is veel op de helft van VNL in deze fase, maar scoort niet.

Weer hele mooie reflex van Brit na 11min.

Iris onderschept en gaat alleen op goal af na 12 min en maakt het mooi af: 10-15.

Dan loopt VNL weer uit tot 10-18 in enkele minuten. Venië redt de eer door in 3 minuten nog 3x te scoren

Complimenten aan de scheidsrechter die duidelijk en consequent floot.

Eindstand 18-13

DE2

Vandaag staat de wedstrijd tussen MIC E2 en Brunssum E1 op het programma. Het postuur van de tegenpartij deed echter vermoeden dat het om de C1 ging. Maar goed, met Nika als aanvoerdster houden de dames een minuut de nul. Op de tribune zakte de moed al in de schoenen. Maar Nika, Benthe, Jill, Iris, Fleur, Juulke, Sterre  en Maud lieten zich niet wegspelen. Maud scoorde al snel de 1-1. Na enkele fenomenale reddingen van keepster Sterre, die deden denken aan Van der Sar in zijn gloriedagen, werd het toch 1-3. Vanaf dit moment ging MIC voor elkaar door het vuur. Vlotte aanvallen en goed samenspel werd beloond. Juulke schoot op schier onmogelijke wijze raak, 2-3. Het gevecht gaat voort. Jill houdt een onmogelijke bal binnen het veld. Pogingen van Fleur gaan net naast en Maud raakt de paal. De tegenpartij scoort wel. 2-4 de rust is. De tweede helft start vlammend met Iris op doel. Uitbraak Juulke en meteen erna Sterre. Net niet. Gevolgd door gemikte schoten door Jill, Sterre en Nika. Allen gepareerd door de keeper. Benthe en Fleur verdedigde met verve en Iris keepte voortreffelijk. 11 minuten voor tijd de aansluitingstreffer door Juulke. De Brunssummers werden alleen maar logger en maakten overtredingen om MIC tegen te houden. Shoot out voor Sterre. Mis. Met nog een paar ballen over, naast en op de lat door Nika, Jill en Benthe sloeg de wanhoop toe. De vrije speelsters werden niet meer gevonden. De eindstand bleef staan op 3-4. Maar dat mag tegen jongens en meiden die een kop groter zijn, gezien worden als overwinning. Chapeau Ladies!!!