week 1703

week 1703

DE2        Born E1                                MIC E2                                 11-6

DS2        Rapiditas DS2                    MIC DS4                              7-5

DD2       BFC D3                                 MIC D2                                11-9

DE2        MIC E2                                 Minor E1#                           6-7

DC2        Meeuwen (M) DC1        MIC DC2#                           19-19

DE1        MIC E1                                 Vilt/Be Quick E1#            6-11

DC1        MIC DC1                              Blerick DC1#                      21-14

DA1       Neerpelt DA1                    MIC DA2                             16-15

DS1        Houten DS1                       MIC DS1                              15-26

DS2        Handbal Someren DS1  MIC DS2                              31-15

HS1        Kerkrade HS1                    MIC HS1                              33-12

DS3        Born DS2                             MIC DS3                              12-19

H1(N1)

Influenza, of in de volksmond griep genoemd, was vandaag de grootste tegenstander van heren 1. Met een gedecimeerd team vertrok de trots van Meerssen naar het Oosten. Kerkrade stond op het programma, normaal een tegenstander waar toch een paar puntjes van gepakt kunnen worden.  Er werd matig begonnen en als snel keken we tegen een 6-0 achterstand aan. Na wat adviezen van de zijkant zagen we een aantal mooie aanvallen met goals als resultaat. Tum maakte zijn titel als speler van het jaar waar met een aantal schitterende reddingen. Helaas konden de heren van M.I.C. het snelle spel van Kerkrade niet bijbenen door een gebrek aan wissels. Het scorebord toonde na zestig minuten een stand van 32-12. Verbeterpunten: 1) geduld in de aanval en scherper in de afronding 2) betere communicatie in de dekking 3) meer sinaasappels eten.

Volgende week staat Brunssum op het programma. Hopelijk is moeder natuur ons dan beter gezind.

Neerpelt DA1 - MIC DA2

we moesten voor de laatste keer dit seizoen de reis maken over de palen, uit naar Neerpelt DA1 dit keer, een tegenstander die zeer wisselvallige uitslagen liet zien.

Thuis hadden we na een gelijk opgaande wedstrijd de 2 punten in Meerssen weten zien te houden, Neerpelt bleek thuis een vrijwel onverslaanbare ploeg die zelfs koploper Margraten op de knieën had gekregen. Na een toertochtje op de cruise control richting Neerpelt en een kleine zoektocht in Neerpelt zelf, werd met een kleine vertraging de hal betreden.

Bij de bouw van de hal bleek de inrichting van de kantine de sluitpost te zijn geweest met een sobere skybox als eindresultaat. Het M.I.C. legioen paste zich moeiteloos aan bouwde hun eigen tribune. Wij waren er klaar voor. Onze meiden ook schijnbaar, Neerpelt miste wat kansen, M.I.C. scoorde wel via Julie, Veerle, Lara P, Emma en Zoë en sloop voorzichtig naar een 2-5 voorsprong. Via de huppel links scoorde Julie zelfs 2-6. Wat er toen mis ging, blijft het grote mysterie van Neerpelt, was het de blessure van Veerle, de opvallende 2-minutenstraffen incl. de daarbij horende 7-meters, of de dweilpauze als gevolg van de lekkage in hal ? Maar M.I.C. vergat opeens te scoren, Neerpelt scoorde 6 keer op rij. Rusttand  8-6.

Na rust bleek de M.I.C. trein toch weer in het ritme te komen, de inhaalrace was begonnen. Zoals vaker dit seizoen laten de meiden de hoofdjes niet hangen en vechten tot de laatste seconde voor wat ze waard zijn. Julie, Emma, Veerle en Fee vonden het doel weer, een minuut voor het eindsignaal kwamen we zelfs terug tot 16-15.

In de laatste ultimo poging werd er nog geprobeerd met 7 veldspeelsters een gelijkspel uit het vuur te slepen , helaas het verdiende punt was ons niet gegund.

Achteraf een wedstrijd waar je van zegt, het had niet gehoeven…

Zoals de spreuk in de hal van Neerpelt : In de woorden “PLOEG “ en “TEAM” komen de woorden “I-K” niet voor !!

Kop op, volgende week thuis tegen ESC blijven de punten weer in Meerssen.

HV MIC C1 – HV Blerick C1

Zo, kerstvakantie voorbij, tijd om de kerst- en oliebollen weg te spelen. Nieuw jaar nieuwe kansen dacht coach Ramos en we startten met een verrassende 6-0 verdediging. Goeie strategie, want Blerick had het er maar moeilijk mee, ondanks het gedraai van hun talent, nummer 5.  Het veel beproefde tikje op de bal was wederom succesvol. Menige break werd echter te niet gedaan door iets te enthousiaste passes. Was de hal door het vriesweer nou gekrompen? Kortom, de eerste helft speelden de dames overtuigend, zonder hoogstaand handbal en helaas zonder de bijbehorende score. We kwamen maar niet los. Onze speelster van het jaar Anouk bevestigde haar titel met sterk cirkelspel, ofschoon Merle ook niet onfortuinlijk speelde. De tweede helft gingen we weer als vanouds 3,2,1 spelen, de tegenstander was immers zichtbaar vermoeid. Onze sterke en goed gevulde  bank heeft haar werk weer gedaan. We liepen weg en Blerick achter de feiten aan. Luka en Inge zagen hun harde werken ook weer beloond met een paar mooie treffers en Merel stond haar mannetje. Nummer drie werd overtuigend en met een klinkende 21-14 naar huis gespeeld. Volgende week staat de topper tegen de nummer 2 op het programma. Oneteamonedream.

Onze netvangers: Luna (6), Silke (3), Luka (3), Anouk (3), Merle (3), Inge (2), Na (1).

BFC D3- MIC D2

BFC opende de wedstrijd met een goal. Al gauw kwam het gelijkmakende antwoord door een mooie goal van Floortje. Lieve maakt de 1-2.

Anouk scoort door de benen van de keeper 1-3. BFC scoort 2-3. Anouk maakt nog een mooie goal 2-4. De tegenpartij krijgt een penalty, hij wordt gemist. MIC aan de bal. Balverlies en BFC scoort 3-4. De tegenpartij wordt wakker en gaat er tegenaan. Er worden nog twee goals gemaakt door BFC 5-4.

In de tweede helft heeft Sam een aantal mooie kansen. Louke scoort 5-5.  BFC maakt een goal 6-5. We kregen veel kansen om te scoren. BFC scoort 7-5.  Lieve maakt een prachtige goal 7-6. BFC maakt twee goals 9-6.

We krijgen een penalty, Lieve neemt de bal en scoort 9-7. De tegenpartij maakt nog twee goals 11-7.  Robin J maakt de 8ste goal. Bijna op de laatste seconde scoort Yzée ook nog 11-9. Het was een moeizame wedstrijd. Jammer maar helaas, hebben we verloren. BFC D3 - MIC D2,  11-9.

DE1

De 2e helft van de competitie Is inmiddels bezig en de meiden waren gemotiveerd om de tweede overwinning van het seizoen binnen te gaan halen. Ze begonnen vandaag ook goed en zelfverzekerd aan de de 1e helft. De score liep dan ook gelijk op tot 2-2 met doelpunten van Venië en Nina. Met een paar goeie reddingen van Anne bleef het spannend. Maar net zoals de voorgaande wedstrijden lijken de meiden onder de indruk van de tegenstander en verloren ze de grip op de wedstrijd, waardoor de tegenstander uit kon lopen tot 2-6. Door een 2e goal van Nina gingen we uiteindelijk de rust in met een 3-6 achterstand.

Vervolgens weer vol goede moed aan de 2e helft begonnen met Britt op doel. Doordat de tegenstander in eerste instantie niet van keeper wilde wisselen en daar uiteindelijk toe verplicht werd verloren we een dikke 5 minuten van de speeltijd.Onsportief gedrag van de Coach maar die 5 min had de meiden eerlijk gezegt ook niet meer gered. Ondanks een paar goede reddingen van Britt en doelpunten van Venië Anne en Iris werd de eindstand bepaald op 6-11.

MIC E2- Minor E1#: 6-7

MIC E2 dames ( Arya, Benthe, Fleur, Jill, Nika, Ruby, Sjuulke en Sterre) hebben thuis een spannende wedstrijd gespeld tegen Minor E1#.

De eerste 6 minuten van de wedstrijd bleef het 0-0. Sterre heeft twee goed reddingen verricht. Op de 7e minuut werd het 0-1. Drie minuten later heeft Sjuulke uit een  penalty gescoord en het werd 1-1.  Vervolgens heeft Sjuulke nog 2x gescoord.

Op de 15de minuut werd het 3-2. Dit was tevens de eindstand van de eerste helft.

In de tweede helft heeft Jill heel goed gekeept.

Op de 2e min van de 2e helft werd het 3-3.

Vervolgens heeft Fleur een mooie doelpunt gescoord en het werd 4-3. Even later was het 4-4. Op de 5e minuut van de tweede helft heeft Sjuulke weer gescoord en het werd 5-4. Twee minuut later werd het 5-6. De daarop volgende 11 minuten werd er niet gescoord. Op de 18de minuut heeft Nika uit een prachtige werp gescoord en het werd 6-6. Één minuut later werd het 6-7. De laatste twee minuten van de wedstrijd was het heel spannend en in de laatste seconde van de wedstrijd belande een prachtige werp van Nika op de paal. De wedstrijd is geëindigd op 6-7. De MIC E2 dames hebben niet gewonen maar wel super leuk gespeld.

Donderdag 18-1

20:30     Beker DS3           Bevo DS3            MIC DS3