Deel dit artikel:

week 1650

HV MIC

Uitslagen

DE2         MIC E2                                   Esia E1#                 2-8

DE1         MIC E1                                   Sittardia E1#         13-17

Heren Sr

Vandaag moesten de heren na Reuver afreizen om de wedstrijd te spelen tegen de laatste uit de poule.

De grootste uitdaging was om de tegenstander niet te onderschatten.

Vol goede moed zijn de heren begonnen aan de wedstrijd.

Helaas kwam het allemaal niet zo lekker uit de verf, en is het begin van de wedstrijd matig te noemen.

Wel loopt de stand langzaam uit, maar dit heeft meer met de tegenstand te maken, dan met het geweldige handbal. Ondanks dat de keeper selectie dun gezaaid was, is er wel heel goed gekeept.

Tum heeft hiervoor het stof van zijn tok afgeveegd, en heeft een paar mooie ballen weten te stoppen.

Dit resulteert eveneens in het positieve doelsaldo. Langzaam maar zeker zijn de heren toch uitgelopen naar mate de wedstrijd vordert. Met vlagen zitten er hier en daar weer mooie combo's tussen, maar het zijn er eigenlijk nog te weinig. In tegendeel tot alle breaks die vandaag feilloos het net wisten te vinden.

De rust in het spel was dit keer wel goed te noemen, alleen moet dit nog wat worden verfijnt op een aantal spelmomenten. De eindstand vlak voor de zoemer pronkt met 17-30 op het bord. winst!

Al met al hebben we de punten kunnen behouden, en moeten de heren een tandje bij zetten voor de komende week. Gelukkig hebben we hier nog een hele week voor om ons zowel fysiek als mentaal op voor te bereiden. Belangrijkste opdracht idem als deze week is: punten behouden, maar toch iets meer "gezamelijk handbal" op de mat leggen. Hiervoor is een collectieve inzet noodzakelijk! Op naar volgende week... de tijd zal het leren.

LimMid A1 - MIC A1  17-20

Vandaag een wedstrijd uit de categorie "snel vergeten". Dat soort wedstrijden komen nu eenmaal ook voor in een seizoen. Tegen de rode lantaarndrager LimMid werd het vandaag een onverwachte zware dobber. MIC wisselde goede momenten af met slechte momenten, waardoor de voorsprong van MIC lange tijd binnen de 3 doelpunten bleef en LimMid dus nog hoop mocht koesteren op een verrassing. Toen LimMid in de 2e helft brutaal een 14-12 voorsprong nam leek die verrassing er ook daadwerkelijk te komen, maar MIC slaagde er nog net op tijd in orde op zaken te stellen en alsnog de zege binnen te slepen. Eindstand 17-20. Ondanks het wat mindere spel vandaag, waren er ook enkele fraaie staaltjes handbal te zien van MIC, waarop men de komende wedstrijden zeer zeker kan voortborduren.

Doelpuntenmakers: Danique 5x, Peggy 5x, Femke 3x,Gwen 3x, Demi 2x, Joyce 1x en Renee 1x..

DA2

Na vijf opeenvolgende nederlagen, waren onze meiden vandaag erop gebrand om de winstpunten mee terug te nemen naar Meerssen.

In het begin was het even aftasten voor beide teams, maar bij een tussenstand van 5-5 ging bij M.I.C. het gas erop. Met soms snel en wervelend

combinatiespel werd BFC helemaal zoek gespeeld. Met een comfortabele 5-11 voorsprong werd de pauze gehaald.

Na de break weer snel en frivool spel van onze meiden, resulterend in een 7-16 tussenstand. BFC speelde op het randje met als gevolg dat M.I.C.

veel mocht scoren vanaf 7 meter. Op het eind zag je dat de krachten een beetje wegvloeiden door het snelle op en neergaande spel en werden

onze meiden ietwat slordiger in de afronding. BFC kwam nog wat korter bij maar uiteindelijk wisten onze meiden de zwaar bevochten voorsprong

veilig te stellen en de punten mee naar Meerssen te nemen. Eindstand 16-20.

Proficiat dames met deze overwinning, volgende week de laatste wedstrijd van het jaar tegen MINOR.

Doelpunten: Julie 8, Fee, Lonneke en Veerle ieder 3, Sem, Joëlle en Ellen ieder 1.

DC2

Vandaag had de C2 een uitwedstrijd op de planning staan, tegen V&L in Geleen. Een wedstrijd waar we volgens Koldobieke en de begeleidsters wel  punten mee konden scoren.

Vol goede moed gingen we aan de eerste helft beginnen. Het spel en vooral de verdediging ging goed en na een paar minuten hadden we al een grote voorsprong.

Het spel bleef goed gaan en we gingen de rust in met  1-13.

Na de sinaasappel en de toespraak van Koldobieke gingen we er weer voor.

De 2e helft ging het wat moeizamer en werd het een te gehaast en slordig spel.

Ook Irene, die in de 1e helft super had gekeept, vond haar draai wat moeilijk in de 2de helft.  Maar we bleven op voorsprong.  Jennifer en Kyra kregen allebei nog een gele kaart, maar dat maakte allemaal vrij weinig uit. We hadden gewonnen met 29-13!

Een verdiende winst, omdat we goed verdedigden en samenspeelden.

D2

Mic D2 tegen Wijnandia d2, wedstrijd werd gespeelt op zondag 11-12-2016 in de sporthal in Hulsberg.

Het eerste gedeelte van de eerste helft was Wijnandia de betere tegenstander. Ze scoorde snel en binnen 12 minuten stond MIC D2 achter met 6-1. De keepster, Robin Janssen, had een aantal goede reddingen. Daarna kwam de kentering, MIC D2 kwam terug. Zodat de ruststand 5-6 werd. In de eerste helft scoorde voor MIC D2, Floortje 1X, Lindy 1X, Sam 1X, Yzee 2X.

De tweede helft begon veelbelovend voor MIC D2. Yzee scoorde een schitterend doelpunt en lange tijd bleef het dan ook 6-6. Pas na ongeveer 12 minuten in de tweede helft vielen er weer doelpunten. Helaas voor MIC D2 was het Wijnandia D2 die de meeste doelpunten maakte. Voor MIC scoorde Yzee nogmaals en Sam scoorde 2 X. Het was een spannende wedstrijd en de teams waren aan elkaar gewaagd. Enige rivaliteit was er, 2 nichtjes stonden tegenover elkaar.

Helaas voor MIC D2 heeft Wijnandia D2 gewonnen met 13-9.  Revanche zou ik zeggen als MIC D2 thuis speelt tegen Wijnandia D2.

DE1

De meiden van de E1 moesten vandaag thuis aantreden tegen Sittardia. Een tegenstander die weer voornamelijk uit jongens bestond dus het beloofde weer een enigsinds ongelijke strijd te worden. Dat bleek ook wel in de eerste helft waar de tegenstander redelijk snel uitliep naar 0-9 ondanks het goede keeperswerk van Vinië met haar dab moves. MIC had zeker wel mogelijkheden met goede schoten op doel van oa Britt, Silke, Nina en Iris. In de laatste minuut scoorde Silke dan toch de bevrijdende 1e goal voor MIC. Na een pittige toespraak van de beide coaches in de rust kwamen de meiden strijdlustig en super gemotiveerd het veld weer in voor de 2e helft. Door de sportieve coach van de tegenstander, die er een speler uithaalde werd het een spannende 2e helft. Mede door 5 goals van Vinië waarvan een schitterende lob over de keeper, 2x Iris, 2x Silke, 2x Anne en nog eentje van Nina werd de eindstand 13-17. Helaas geen punten deze week maar met deze gemotiveerde groep gaan die komende weken vanzelf!!