DD2       MIC D2                 SVM D1               7-13

DD1       MIC D1#              Born D2               16-8

DC2        MIC DC2#           SVM DC1#          13-15

DC1        Bevo DC2            MIC DC1              17-18

DS2        MIC DS2              Noav DS1            19-22

DS1        MIC DS1              OBW DS1            32-18

HS1        MIC HS1              Vios (H) HS2       17-19

DS3        MIC DS3              Noav DS2            21-15

DE1        BDC '90 E1           MIC E1                  21-11

DS4        MIC DS4              Blerick DS1         4-16

M.I.C. HS1 (17) - VIOS HS2 (19)

Zondag ochtend, voor de meeste nog midden in de nacht, verzamelden de heren zich voor een pot tegen de nummer 3 van de ranglijst; VIOS. Na een slap begin van beiden kanten waarin 7 minuten geen enkel doelpunt werd gemaakt, begonnen de heren van MIC goed samen te spelen. Een aantal goede verdedigende acties resulteerde in rustige en goed opgebouwde aanvallen. De heren kwamen op een rijkelijk 8-2 voorsprong. Toen de heren van VIOS een stapje bij schakelde werd het voor MIC moeilijk. De ruststand werd 9-11. Het feit dat op 10 minuten tijd een negatief saldo van 1-9 werd bereikt geeft genoeg stof tot nadenken voor de technische staf van MIC. Dt werd dan ook snel gedaan tijdens de rust en na de thee werd het spel weer opgepakt. De wedstrijd ging evenredig op en ondanks een aantal ongelukkige tegen doelpunten bleven de MIC heren met opgeheven hoofd handballen. Helaas duurde de wedstrijd voor MIC 5 minuten te kort, want op het laatst kwamen de heren weer goed op stoom. Ook dit is voor het eerst dit seizoen dat conditie niet het breekpunt was. Al met al mogen we dus terug kijken op een zeer goede pot, met als eindstand  17-19

BEVO C1 – MIC C1 (17-18)

Ooh....ooh....ooh, we moesten vandaag naar BEVO in Panningen. Dat zal wel een wedstrijd worden met veel spanningen. Een rit van een uur door Limburg dwars, naar een sporthal die plakte van de hars. De scheidsrechter werd op voorhand gevreesd, fluit hij voor hun of voor ons vroegen de meiden bedeesd. Het werd een wedstrijd van de gemiste kansen. Kwam dat omdat er iemand was aan het sjansen? Nee alle gekheid op een stokje, onze meiden kwamen niet uit hun hokje. Ondanks de overmacht in het spel, redden we ternauwernood de bel. Hoe coach Ramos ook was aan het schaken, de tegenstander wilde maar niet kraken. Menige twee minuten straf werd gegeven, zelfs van ons overtal gingen ze niet beven. Te snel ging bij ons de bal van hand tot hand, door slordigheidjes zagen we te veel aanvallen gestrand. Het publiek stond als één man achter onze meiden, ze zagen dat ze waren aan het lijden. Maar zoals altijd, het karakter van ons team geeft uiteindelijk profijt. Een nipte overwinning werd behaald, dus niet gebaald. Het was een spannende wedstrijd, met wederom veel vlijt. We staan nog steeds stevig aan kop, iedereen krijgt van ons klop!!

Volgende week thuis weer aan de slag, op jullie gezichten een lach. Gelukkig is de sint dan uit het land, en is het rijmen weer verband. Onze scoorpieten: Luna (11), Inge (3), Anouck (2), Janique (1), Noa (1).

DC2

De wedstrijd tegen svm stond voor ons de c2 van mic op. Het zou een spannende wedstrijd beloven want svm stond 1 punt boven ons dit was het ook we stonden goed te spelen we werkten goed samen . Alleen de meiden van svm waren erg pittig ze waren erg van het trekken en het duwen. Het was na ongeveer 15 minuten gespeeld te hebben stond het 3-4 voor svm. Het bleef dus spannend niemand kwam echt op een verre voorsprong toen liep svm uit op een 5-8 voor sprong in de rust in . Wij lieten het niet gebeuren dus na rust gingen we nog harder er voor knokken. We kwamen terug tot een stand van 8-9 toen kwamen we terug tot een voor sprong van 10-9 toen ging het weer gelijk op maar helaas verloren we net op de laatste minuten met 13-15.

MIC D1  - HV Born D2   16-8  (9-5)

Tegen het altijd lastige Born, inderdaad een opponent waartegen de nodige klassiekers zijn gespeeld, boekten onze meiden een comfortabele overwinning. Na een bliksemstart en een snelle voorsprong van 4-0, zakte de boel een beetje in. De tegenstander kwam terug tot 4-3. Deze reis was het Fabienne die het team op sleeptouw nam met haar onnavolgbare rushes. Zodoende werd een rustgevende 9-5 theestand veiliggesteld. Doelvrouwe Veerle keepte weer geweldig, en het verlies  van sterspeelster Tessa door een blessure in de 2e helft werd uitstekend opgevangen door haar medespeelsters. Jacky zette de lijnen uit voor haar afwezige vader Johnny, Maddy en Pip verdeelden het spel, Nina en Bente sleurden voorin, Ila en Puck liepen voor elke bal en Femke had veel pech in de afronding waardoor zij net niet tot scoren kwam! Een mooie en verdiende eindstand van 16-8 was het resultaat. Frans had juist het vet vernieuwd waardoor onze meiden op lekkere bitterballen werden getrakteerd. De vaders een lekkere Sjoef want de Leffe was op. Volgende week in het Gulpse dal de laatste match van dit jaar, we gaan er van uit dat die vaan us nog ene keer alles geven, en zoals vandaag liet zien, is dat heel wat!! Kop op meiden! Doelpunten: Fabienne (7), Jacky (4), Tessa (3) en Puck en Maddy.

MIC D2 - SVM D1

vandaag de topper, MIC 2e op de ranglijst tegen de nummer 1 SVM uit Munstergeleen. Vrijdag waren er nog een aantal speelsters ziek, maar gelukkig op zaterdag weer iedereen beter zodat er met een bijna volledig team gestart kon worden aan deze topper. De meiden van de D2 zijn dit seizoen nog niet in hun ritme van afgelopen jaar en worden de mooie combinaties nog gemist. Ook in deze topper, genoeg kansen, alleen wordt er paal of lat geraakt of lukt een combinatie net niet. SVM kan daardoor ook op 0-2 komen, maar door het goed doorgaan van Yzee wordt het 1-2.

Maar de hele wedstrijd zien we het beeld van dit seizoen terug, net niet zorgvuldig over spelen of net niet fel genoeg. De ruststand is 2-6. Na de rust worden de meiden iets feller en zijn er ook moeilijke momenten voor SVM. Dit leidt tot een aantal mooie doelpunten voor MIC, maar SVM loopt toch uit naar een eindstand van 7-13. Een goede afspiegeling van deze wedstrijd. Voor de meiden van de D2 nu een 3e plek op de ranglijst, maar het seizoen is nog lang en ze kunnen nog zeker beter spel laten zien dan tot nu toe. Kom op meiden, verwen die trouwe supporters met mooi en goed combinatiehandbal dan kan dit nog een heel mooi seizoen worden!

DE1

De dames van MIC E1 moesten op zondag-middag in Landgraaf aantreden tegen BDC'90. Vanaf de 1e minuut werd er direct flink aangevallen door beide partij en in het begin ging het gelijk op. 10 seconden na de 1-0 scoorde Silke de 1-1. Dit alles in de 1e minuut. De 2de minuut verliep exact hetzelfde, 2-2 door weer Silke. Na de 3-2 scoorde Iris uit een shoot-out de 3-3. In de 11e minuut zorgde Nina weer voor een gelijke stand 4-4. Daarna leek de tegenstander nog maar te bestaan uit 1 à 2 jongens waardoor de meiden toch wel onder de indruk raakten waardoor de score snel opliep tot 11-4. Keepster Britt hield een shoot-out tegen waardoor de schade nog beperkt bleef. Vlak voor de rust scoorde Nina nog de 11-5 waarna met de rust werd ingegaan met 12-5. Door de felheid en kracht van de twee jongens was het een ongelijke strijd maar de meiden wisten zich de 2de helft kranig te weren. Door goals van Lieke, Floor, Britt, 2x Silke en Nina werd de eindstand bepaald op 21-11. Helaas weer geen punten mee naar Meerssen maar ondanks de vaak ongelijke strijd tegen teams waarin veel jongens meedoen liepen de meiden van MICE1 met opgeheven hoofd van het veld.

Zaterdag 10-12

12:00     DE2        MIC E2                  Esia E1#

12:55     DE1        MIC E1                  Sittardia E1#

13:50     DC1        MIC DC1              Sittardia DC1#

14:00     DD1       Juliana D1           MIC D1#

19:00     DS4       LimMid  DS3          MIC DS4

19:30     DS1        Lettele DS1        MIC DS1

20:45     DS2        LimMid DS1        MIC DS2