DE2        MIC E2                 Gemini (V) E2    17-2

DD1       ESC'90 D3#         MIC D1#              7-11

DE1        MIC E1                 Gemini (V) E1    11-21

DD2       Zwart Wit D2     MIC D2                 22-11

DS1        LHC DS1               MIC DS1              20-30

DA1       Rapiditas DA1    MIC DA1              10-19

DS2        V&L DS2              MIC DS2              25-22

DS4        BSAC DS2            MIC DS4              22-17

DS3        ESC'90 DS3          MIC DS3              21-29

DA2       Hasselt DA1       MIC DA2              17-16

HS1        ESC'90 HS1          MIC HS1              26-16

HS1

Om 18:40 stond de wedstrijd ESC '90 vs MIC op het programma. Na een sterke start door MIC met snel spel en mooi afronden vanaf de hoeken kwamen we op voorsprong. Helaas kwam ESC op voorsprong maar wisten we aan het einde van de eerste helft weer gelijk te maken. We waren aan elkaar gewaagd en we hadden in een hoog tempo gespeeld. De ruststand was 12-12.

Helaas kregen we in de tweede helft veel meer moeite met de 5-1 verdediging van ESC. het scoren ging moeizamer en we kregen enkele snelle tegenaanvallen tegen.
Eindstand 26-16.

Rapiditas A1 - MIC A1  10-19

Vandaag naar Weert voor de wedstrijd tegen Rapiditas.

MIC nog steeds niet compleet door de vele blessures zo vroeg al in het seizoen. De openingstreffer was voor de thuisclub (1-0), Britt trok de stand gelijk (1-1). Een gelijkopgaande wedstrijd de eerste 20 min van de eerste helft, MIC vooral nog wat zoekend naar gaten in de dekking bij de thuisploeg, waardoor Rapiditas nog kon bijblijven in de wedstrijd tot 4-4. Maar na een paar tactische zetten van Miranda kwam MIC los en werd meteen een kloof van 5 doelpunten geslagen. Die klap kwam Rapiditas ook niet meer te boven, al zette het wel nog met een score de ruststand van 6-10 op het scorebord. Na de rust een heersend MIC en een gelaten thuisploeg, die niet meer de kracht had om MIC te verontrusten. MIC kwam weer wat meer aan breaks toe en het spel oogde wat sneller en dat leidde tot een nog ruimere voorsprong en uiteindelijk een 10-19 overwinning.

MIC klimt door de overwinning naar de 3e plaats in de stand.

Doelpuntenmakers: Gwen 4x,Joyce 4x, , Demi 3x, Elise 2x, Peggy 2x,Britt 1x, Danique 1x,

Femke 1x en Renee 1x.

ESC D1 – MIC D1   7-11  (3-6)

Een knappe zege van onze meiden in Stein. Tegen een jongensteam, stiekem aangevuld met 2 meiden, stonden die vaan us hun mannetje. Mooi om te zien dat onze meiden zich niet de kaas van het brood lieten eten door een fysiek sterkere tegenstander die ook sneller was maar minder (technische) handbalbagage had.  Onze meiden hielden het veel te lang spannend, het leek MVV wel. De wedstrijd had voor rust al lang gespeeld moeten zijn, maar teveel kansen werden gemist. Zo was de 3-6 ruststand een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding. Veerle keepte weer uitstekend. Ditmaal was het Jacky die het team op sleeptouw nam door op belangrijke momenten te scoren. Maar alle speelsters weken niet voor het fysieke geweld en zo kwam uiteindelijk een 7-11 eindstand tot stand. Welverdiend dus. Minpuntje dat er toch te weinig gescoord werd. Ook doordat wellicht te weinig de vrije medespeelster aan de rand van de cirkel de bal kreeg. Dus werk voor de trainers aan den winkel. Na afloop werd er eerst nog een schaaktoernooitje bezocht, alvorens onder het genot van een Brugse zot plannen voor een kerstborrel te smeden. Ook werd er weer voorzichtig gesproken over de platte kar. Dan mis ik mijn vriendin Vief B. wel! De Jumbo plaatjes doen het goed. Ben benieuwd wie de eerste foto van schrijver dezes aantreft. Die zijn schaars en beloven een hot collectorsitem te worden. Net zoals het plaatje van uzze voorzitter die er terecht op wijst dat ook dit jaar weer een overgangsjaar betreft! Meer hierover in zijn nieuwjaarstoespraak. Doelpunten: Jacky (6), Fabienne (2) en Maddy, Nina en Tessa (1).

MIC D2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Zwart/Wit – MIC D2 op het programma. De scheidsrechter bij deze wedstrijd, die om 17:00 zou starten, had grote haast (ik denk dat zijn vrouw zijn lievelings -maaltje had bereid), waardoor de wedstrijd eerder begon en onze enthousiaste supporters nog niet op de tribune aanwezig was. Zijn haast werd ook bevestigd daar de pauze tussen de 2 helften maar een paar minuten duurde.

Onze, trouwens zeer goed spelende, dames werden overrompeld door een team dat met inzicht, kracht en tactiek speelde. Binnen 4 minuten stonden we al met 3-0 achter. In minuut 6 kwam ons antwoord met een tegen goal. Hierna volgden nog een aantal doelpogingen die helaas de lat of paal raakten, terwijl de tegenpartij wel tref zeker was. Ook werd een strafworp door de keeper geblokkeerd. In de rebound hiervan werd Lieve zwaar getackeld en moest het veld geblesseerd verlaten. De hierop volgende strafworp stoot wederom op de keeper. De toon was gezet: onze dames stevende af op hun Waterloo. Onze veld-officieren, waarvan er 1 een mobiliteitsproblemen had, moesten met leden ogen toezien hoe wij bij een stand van 12-5 (goals; Lieve, Loeke, Lotte, Anouk, Sam) gingen pauzeren.

De tweede helft begon met een reeks van 8 tegen doelpunten alvorens Yzée, die zich als een ware Rambo had ontplooid, een serie van 4 van haar 5 doelpunten (Sam had als enige nog gescoord) maakte. Yzée moest haar veldslag helaas ook bekopen met een blessure. De eindstand is 22-11 geworden.

Hoewel het lijkt of onze dames niet goed speelde denk ik dat ze zelden zo goed hebben gespeeld. Deze visie werd gedeeld door een luid applaudisserende supporters groep aan het eind van de wedstrijd.

Wedstijd: MIC E1 – Gemini E1

Scheidsrechter: Koldobieke  Ramos

Terugkijkend naar een zware en spannende, maar sportieve wedstrijd MIC tegen Gemini, kunnen we trots zijn op ons team MIC E1. Na een goed begin van de wedstrijd kwam MIC op voorsprong met 1-0 door een mooie goal gemaakt door Britt. Helaas kwam Gemini sterk terug met een reeks van doelpunten en eindigde Gemini de eerst helft met  9 punten. Door mooie goals van Lieke, Britt, Venië en Iris wist MIC toch nog een score te behalen van 5 punten voor de rust. De eerste 10 seconden van de tweede helft van de wedstrijd scoorde Gemini 10-5, wat meteen werd gevolgd door een paar mooie aanvallen van onze dames Iris en Venië, die het doelsaldo op 7 wisten te brengen. Ondanks dat MIC zich snel herpakte en een fantastische tweede helft speelde had Gemini toch de overhand en eindigde deze wedstijd met een einduitslag van 21 tegen 11, door nog mooie goals van Anne, Venië en Lieke.

Dames goed gespeeld!

DE2

Er wordt meteen goed gestart, Fleur scoort gelijk de 1e minuut het 1ste doelpunt! Er wordt goed rond gespeeld, mooie combinaties van Maud en Sjuulke , waardoor al snel 3-0. Jill onderschept regelmatig de bal, waardoor ze veel kansen creëeren. In de laatste minuut een penalty tegen, helaas niet te stoppen voor Sterre, ruststand 7-1.

2e helft worden de hoeken goed benut, Ruby, Benthe en Nika worden daar gevonden. Arya verdedigt heel sterk en Maud weet met regelmaat de weg van eigen cirkel naar de overkant te vinden! Sjuulke houdt de ballen uit haar goal en al snel staat MIC met 10-1 voor, waarna we met 5 spelers verdergaan. De goal aan de overkant blijven de dames vinden en met af en toe een onderbreking van de scheids met tekst en uitleg over de regels van dit spelletje, wint de E2 overtuigend met 17-2 !