Beker DS1           HandbaL Venlo DS2        MIC DS1              25-24

DC1        Sittardia DC1#                   MIC DC1#           14-29

DD2       Born D3                               MIC D2                 15-14

DE2        Esia E1#                               MIC E2                 12-4

DC2        Vilt/Be Quick DC1#         MIC DC2#           29-20

DS1        Groessen DS1                   MIC DS1              18-18

DS2        De Sprint DS1                    MIC DS2              23-23

HS1        Brunssum HS1                  MIC HS1              22-16

DS3        Esia/Adio DS1                    MIC DS3              14-21

DS4        SVVH DS1                           MIC DS4              18-7

DA2       ESC'90 DA1                         MIC DA2              21-15

Enkele spannende wedstrijden van onze DS1 en DS2 gezien de uitslag, maar helaas weer geen wedstrijdverslagen ontvangen. Dames klim eens in de pen!

DA1 ESC'90 - DA2 MIC  21-15

op deze prachtige zondag stond de topper tegen de dames uit Stein op het programma.

Beide teams hadden nl. de eerste 2 wedstrijden winnend afgesloten. ESC had zelfs meer dan 60 doelpunten gescoord verdeeld over 2 wedstrijden.

Een 4-puntenwedstrijd zoals dat zo heet.

Toen de potige dames uit Stein de zaal betraden was het al snel duidelijk dat we qua fysiek al op punten achter stonden en het vandaag van het snelle rondspelen van de bal,  de inzet en wedstrijdinstelling moest komen.

In de eerste minuten ging het spel gelijk op.  Via een 7-meter van Julie, en goede actie van Sem konden we nog tot 2-2 bijbenen. Daarna ging het team een beetje kopje onder in het fysieke Steinder  (met rollende rrrr. ) geweld. Via o.a. een koka, ippon en yoku liep ESC uit tot een 8-2 ruststand.

Ondanks de grote achterstand gingen de kopjes niet omlaag en gingen onze meiden na rust volop in de achtervolging en scoorden nu wel. Het verdedigen ging ons nu ook beter af. Een 7-meter van Lonneke, 2 keer Lara P. en weer Lonneke leverde een 13-6 tussenstand op.

Een gemiste 7-meter en enkele afgekeurde scores voorkwamen dat we echt dichterbij kwamen. ESC bleef zijn doelpuntjes maken en verdedigde op het randje.

Via Zoë, Lonneke, een mooi lobje van Julie vanaf 7-meter, en wederom Julie (2),  Lonneke(3)  en Emma werd de eindstand van 21-15 bereikt.

Nu even een paar weekenden rust, alle pijntjes verzorgen, lekker fel trainen  en dan de draad weer oppakken.

Born D3-MICD2
Momenteel zijn de meiden van groep 8 druk bezig met het oefenen van gezegdes op school, nou ik heb er twee voor jullie: ‘aan het kortste eind trekken’ en ‘achter de feiten aanlopen’. ‘In een notendop’ (ook weer een gezegde!) de wedstrijd van vandaag tegen Born. Waar ze vorige wedstrijd meteen gretig aan de wedstrijd begonnen, startten ze vandaag met rommelig spel. Het was alsof de meiden opnieuw aan elkaar moesten wennen. Ook Yzée, die aan de zijkant ‘moest’ beginnen, vond het maar niks, maar wist wel voor de openingstreffer en de 1-2 te zorgen. Er waren kansen zat, maar het bleek moeilijk om de bal erin te krijgen. Verdedigend bleven de meiden wat hangen binnen de cirkel, officieel tegen de regels,  maar hierdoor kwam Born ook nauwelijks aan scoren toe. Mede door goed keeperswerk van Floor, bleef de ruststand steken op 4-5. De tweede  helft gaf een compleet ander beeld. Opeens gingen we wel offensief verdedigen, waardoor er veel gaten ontstonden en de doelpuntenmachine van Born ‘op stoom kwam’. Lotte deed wat ze kon in het doel, maar het leek opeens een heel ander team wat tegenover ons stond. Gelukkig viel ook aan MIC’ s zijde het ene na het andere doelpunt. De aanval was echter niet georganiseerd, iedereen liep door elkaar en  stond vervolgens ‘op een kluitje’. Door een aantal wissels probeerden we het ‘tij nog te keren’ . Lindy maakte haar eerste treffer, maar helaas was de vreugde van korte duur, want Born kwam zelfs met twee doelpunten op voorsprong. Twee spannende slotminuten, aan beide kanten werd geknokt. Anouk zorgde in de laatste minuut nog voor de eindstand van  14-15. Om gepast te eindigen, we hebben vandaag ‘achter het net gevist’ en gaan ‘met lege handen’ naar huis. Zo jammer, een puntje hadden we zeker verdiend!

Sittardia - MIC C1 14-29 (8-16)

Na de eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen  gingen we vandaag vol goede moed naar Munstergeleen waar we tegen Sittardia speelden.

Net als de vorige wedstrijden speelden we in de verdediging in onze vertrouwde 3-2-1 opstelling. Ondanks dat zij de eerste goal maakte had ook Sittardia het moeilijk hiermee.

Bij ons gaat dit nog niet altijd goed. We proberen iedere wedstrijd om elkaar meer te helpen als er een tegenstander bij iemand langs gaat.

In de aanval werd er veel gescoord uit de snelle tegenaanval. Door het onderscheppen van de bal en het goede keeperswerk van Merel. Maar ook werd er van alle plaatsen gescoord, de hoeken, de cirkel, van afstand en met passeren. Iedereen ging ervoor.

Volgende week hebben we vrij, de week erna komt Venlo op bezoek in Meerssen. Natuurlijk trainen we wel door om samen nog beter te worden.

DC2

Op 15 oktober maakten wij ons klaar voor de meest verre uitwedstrijd van het seizoen: Vilt/Be Quick! We wisten al dat het een spannende wedstrijd zou worden want zij stonden bovenaan. Vanaf het beginsignaal werd er in een aardig hoog tempo gespeeld. De verdediging van MIC stond stevig maar helaas waren er twee meiden van Vilt/ Be Quick die met mooie akties het doel keer op keer wisten te vinden. De meiden van MIC hadden hier helaas iets meer moeite mee waardoor ze al snel tegen een achterstand aanliepen.

Na de rust ging nog eens de turbo erop en wisten onze meiden  wat vaker het net te raken. Ze hebben gevochten voor iedere bal. Na het eindsignaal gaf de het scorebord een 29-20 eindstand aan in het voordeel van Vilt/Be Quick. Ondanks dat er nog geen winst is behaald, zien we wel dat ALLE meiden iedere week stappen vooruit maken. En dat is natuurlijk ook een compliment waard en fijn om te zien!!! Op naar de volgende wedstrijd meiden!!!

DE1

Het was een vroege wedstrijd deze druilerige zaterdag, wekkers werden gezet en de dames waren allemaal keurig op tijd bij de sporthal.

Aangekomen in Munstergeleen was de tegenpartij ook al vlot aanwezig.

Wie niet aanwezig was was de beheerder van de zaal, we hebben gewacht tot 09:10 u en toen werd de beslissing genomen om de wedstrijd vandaag niet te spelen en uit te stellen tot later.

Teleurgesteld kon iedereen weer naar huis, voor niets zo vroeg uit de veren!

DE2

Vandaag mochten de dames van E2, gesterkt met twee meiden van de E1 (Iris en Nina) het opnemen tegen Esia.

Met de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd, begonnen de dames vandaag als een ECHT team. Ze stonden arm om arm en aanvoerdster Sterre zette de begroeting uit volle borst in.

Dat belooft wat! Zo te zien hebben de meiden er zin in, ook al is de tegenstander gemiddeld weer één à twee koppen groter.

Sterre start in de goal. Nika, Juulke, Maud, Fleur en Jill laten goed samenspel zien! Ze worden aangemoedigd door het publiek, de coaches en de mascotte van deze week: Ruby! Ondanks dat Ruby ziek is, gaat ze mee om haar team te steunen.

Jill maakt een sprongworp, maar helaas wordt deze bal tegengehouden door de keepster. Benthe voorkomt met goed verdedigingswerk dat de score uitloopt naar 5-0, daarvoor in de plaats heroveren de meiden de bal. Met nog 7 minuten te gaan in de eerste helft, maakt Fleur een schitterend doelpunt. Het is dan 4-1. Ze krijgen de smaak te pakken. Dat is te zien aan het spel en het vrijlopen. Iris maakt nog twee doelpunten. Het brengt uiteindelijk de ruststand op 6-3, met goed keeperswerk van Sterre.

Tijdens de rust krijgen ze aanwijzingen van Pascal en Irene. Nina gaat keepen. Iedereen weet zijn plek op het veld. Soms wordt het overspelen bemoeilijkt door de lengte van de speelsters van Esia. Dat wil niet zeggen dat MIC zich de bal zomaar laat af pakken. In tegendeel! Nika verdedigt goed en laat de tegenstandster niet langs. De meiden moeten heel wat afstanden rennen deze wedstrijd. Maud laat zien dat ze zich niet gewonnen geeft door iemand die twee maal haar lengte heeft. Ze houdt de bal stevig vast, wat dikwijls resulteert in een vrije worp. En ook Jill vliegt op de bal af! Ondanks dat de eindstand 12-4 is, hebben de meiden deze week laten zien dat ze een groeiend team zijn. Het samenspel, verdedigen en vrijlopen beloofd veel voor de volgende wedstrijd tegen Brunssum! Zeker als de meiden allemaal wat meer op goal durven gooien....

Zaterdag 22-10

19:00     DA1       Savosa DA1        MIC DA1

Zaterdag 29-10

12:00     DE2        MIC E2  Brunssum E1#

12:55     DE1        MIC E1  Vlug en Lenig E1

13:50     DD2       MIC D2 Meos D1

14:40     DD1       MIC D1#              Zwart Wit D3

15:30     DC2        MIC DC2#           Overpelt DC1