DD2        ESC'90 D4                MIC D2                4-12
DC1        LimMid DC2                MIC DC1#        8-19
DC2        ESC'90 DC2                MIC DC2#        23-12
DS1        Pacelli DS1                MIC DS1                27-21
DS2        ESC'90 DS1                MIC DS2             24-22
DA1        Habo '95 DA1#                MIC DA1          7-17
DA2        Eksplosion'71/Handbal Venlo DA1#        MIC DA2        10-15
DD1        Olympia/Esia D1#        MIC D1#                6-13
HS1        Eksplosion'71/ Handbal Venlo HS3        MIC HS1        25-19
DS4        ESC'90 DS2                MIC DS4                21-13
DS3        Olympia (B) DS1        MIC DS3        18-26

HVMIC Heren Sr.1 Versus Explosion
Voordat we aan het wedstrijdverslag beginnen, willen we even de aandacht vestigen op de sponsoren die dit seizoen onze nieuwe tenues beschikbaar hebben gesteld: Ramos Design en Sportcafe Marsana.
Vandaag stond er een wedstrijd in Tegelen op het programma. Koldobieke was hier al aanwezig, zijn A2 Jeugd had de wedstrijd voor ons. Zij hadden de 60 minuten prima met een overwinning afgesloten. Het was dus nu aan de Heren Senioren van MIC om tot hetzelfde resultaat te komen. De speech van coach Paul vooraf was duidelijk: Letten op de jeugdige snelheid van de tegenstander en verdedigen als een Kerel!
De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Echter, MIC had meer moeite om het overwicht aan kansen te verzilveren. De tegenstander kon zodoende aan het eind van de 2e helft uitlopen tot 12-9. En dat terwijl MIC prima keepte (Max) een goeie partij stond te cirkelen (Mike), goed van afstond stond te knallen, assists geven en prima stonden te verdedigen (Koldo, Pascal, Bjorn, Guy, Frank, Atilla, Jeroen, Tum en Rens)
In de 2e helft was het helaas een herhaling van zetten, prima inzet maar te weinig resultaat uit de door ons gecreeërde kansen. Eindstand werd 25-19. We hebben ons voorgenomen om de bij de thuiswedstrijd de punten in Meerssen te laten. Tot dan!

Dames A1 M.I.C.
Vandaag na een goede voorbereiding onze eerste competitiewedstrijd. Wekker gezet op 06.30 uur, vertrek 07.30 uur  om te ballen tegen Habo ’95 in Boekel om 10.00 uur. Uiteraard allemaal in onze nieuwe trainingspakken. Daarvoor onze dank naar onze sponsors, JT Office, BEBEMO,schildersbedrijf  Bert Smoorenburg, Daily Freshfood en de oma en opa van Demi. En een woord van dank aan Robert en Vivian van Rovi sport want wat  hebben we het hun moeilijk gemaakt met zoveel opdrukken. Maar het resultaat mag er zijn.
Daar aangekomen waren we uiteraard een uur te vroeg maar dat was de bedoeling van onze trainster, want de dames werden erop uit gestuurd om een lekkere wandeling te maken, wij de ouders mochten wel naar binnen om een kop koffie te drinken.
Dan de wedstrijd, moeizaam begin, toch nog wennen aan mekaar en niet compleet omdat we te kampen hebben met een aantal geblesseerden. Maar goed we konden toch de eerste helft afsluiten met een voorsprong het stond toen 3-6.
Tweede helft kwamen we wat meer in de wedstrijd met een paar mooie doelpunten achter mekaar en goed verdedigingswerk, we liepen toen ook  uit naar 3-13. De wedstrijd was gespeeld en de eerste overwinning kwam niet meer in gevaar. Eindstand 7-17 voor M.I.C.
Enig puntje van kritiek: de gemiste penalty’s.
Doelpunten: Britt 1,Elise 1, Emma 1, Renee 2, Femke 3, Peggy 4 en Joyce 5.

DA2
In de eerste wedstrijd van dit seizoen moesten we naar Tegelen. Met een nieuw (groot) team was t effe wennen, maar de tegenstander van vandaag had daar lak aan en opende na 5 minuten de score. We pakte ’t daarna goed op en Fee maakte al snel de gelijkmaker. Vervolgens onderschepte Lonneke prima de bal en scoorde de 1-2. MIC zette goed door en met prima scores van opnieuw Lonneke, mooie cirkel score van Veerle, en na goed voorbereidend werk van Julie ( die zelf uit een strafbal scoorde) op Ellen (met haar tweede score inmiddels) gingen we  naar een verdienstelijke 4-8 ruststand. Na rust pakte Emma, door een goede rebound, de bal weer op en scoorde de 4-9. Door een handig balletje vanaf de zijkant van Lara P en een score van Emma werd ‘t 5-11. In een fase waarin we wat minder het net vonden maar door mooi verdedigingswerk en  goed keeperswerk van Lara R werd  uiteindelijk de eindscore door Lonneke ( uit een strafworp), Veerle , Julie en Fee 10-15.
Een mooi resultaat aan het begin van dit seizoen.

LimMid C2 - MIC C1 8-19
Na een lange zomer eindelijk de eerste wedstrijd met de nieuw opgezette C1. Onder leiding van coach Ramos vond de eerste krachtmeting plaats in Roermond. De eerste helft kenmerkte zich door wat slordigheden in balbehandeling. Was het de gretigheid? Was het het Spaans temperament dat de coach in het spel gooide? In ieder geval wat oefenstof om de controle in het spel te gaan brengen. De meegereisde  supporters  werden in ieder geval tot het puntje van de stoel gedreven. Wat een overmacht. De 3,2,1 verdediging werd consequent uitgevoerd. De Roermondenaren werden volledig klemgezet. Aanvallend kwamen onze dames pas in de tweede helft echt op stoom, met goed oog voor de vrije speelster in de breaks. Hoek, midden, er werd altijd wel iemand gevonden. Conditioneel stonden we sterk. Aan de cirkel was het hard werken. Ondanks de oproep om te draaien werd dit cirkelspeelsters schier onmogelijk gemaakt. Onze goalie wist een 7 meter, incl rebound te stoppen. Al met al een een mooie teamprestatie welke vertrouwen geeft voor de toekomst. Tot slot ook een compliment voor de scheids die mede zorgde voor een strak en rechtvaardig potje!
Ons scorend vermogen: Silke (6), Luna (3), Anouk (2), Inge (2), Maaike (2), Noa (2), Janique (1), Sanne (1).

ESC C2 - MIC C2.
MIC begon rustig met een paar ballen naast het goal te gooien. Nadat de tegenstander gescoord had werden de dames wakker en werd de bal sneller rondgespeeld. Daardoor kon Isa de eerste voor MIC in het goal gooien.
Helaas scoorden de tegenstanders een paar goals nadat de bal verloren werd, mede dankzij de felle verdediging van ESC. Nina en Kyra zorgden elk met 2 goals er toch voor dat het verschil  kleiner werd,  helaas gingen we de rust in met een  8 - 5 achterstand. De tweede helft zorde slordig balverlies ervoor dat het verschil snel groter werd, vooral door de snelle uitbraken van ESC. Kyra gooide er nog 4 in en Isa 2, andere doelpogingen gingen er helaas naast of recht op de keeper.  Ondertussen gooide ESC de ballen wel tussen de palen. De wedstrijd eindigde op 23 - 12.... de oplettende lezer ziet dat uw verslaggever ook een goal gemist heeft of de scheidsrechter heeft een streepje bij het verkeerde team gezet.

Olympia/Esia D1   - MIC D1  6-14  (3-5)
De start van de competitie van onze meiden is goed verlopen. Aan de hand van de meer ervaren speelsters werd de Duitse klus in en tegen Bocholtz professioneel geklaard. In de eerste helft kon de opponent nog een beetje in de buurt blijven, maar in de 2e helft was er geen houden meer aan. D1 opende sterk en na een snelle 0-3 leek het geen wedstrijd te zijn, maar waar het aanvallend goed in elkaar stak werden verdedigend toch wat kleine foutjes gemaakt. Na een 2-3 stond een ruststand van 3-5 op het scorebord, mede door de wederom puik keepende Veerle. MIC schroefde na de thee het tempo op en gaf de tegenpartij nooit het gevoel dat er iets tegen onze meiden te halen was. Een meer dan verdiende eindstand van 6-14 was dan ook het resultaat. Opvallend waren de 7 doelpunten van Tessa, die keer op keer goed door medespeelsters werd gevonden. Een heuse opsteker dus aan het begin van dit seizoen voor team, staf en supporters. Meiden ga zo door!! Volgende week zaterdag wacht  alweer de volgende zware tegenstander, Gemini, in een ongetwijfeld kolkend ‘Marsana’. Frans koop alvast wat extra bitterballen in. Doelpuntenmaaksters deze reis: Tessa (7), Jacky en Fabienne (2), Pip, Femke en Maddy.

ESC-90 - HV MIC D2
Het nieuwe seizoen is meteen goed begonnen voor de D2 van trainsters Ingrid, Femke en Brigitta.
Op vrijdagavond werd de competitie gestart met een overwinning op de altijd moeilijke tegenstander uit Elsloo-Stein.
In de eerste helft was onze D2 al duidelijk beter. Toch werden er maar 4 doelpunten gescoord, mede door het goede keeperswerk van de tegenstander. Onze keepster Yzee hield de nul.
Na de rust kwamen de meiden pas echt goed los en werd uiteindelijk met 12-4 gewonnen.
Opvallend detail: de eerste 7 doelpunten werden door 7 verschillende speelsters gescoord.
Zo zie je maar. Iedereen in dit team kan scoren. En omdat er ook goed werd samengespeeld belooft dat veel voor het komende seizoen!