DS2 MIC DS2 Habo '95               18-18

DD1 MIC D1 Born D1                   11-9

DE1 MIC E1# Gemini (V) E1         5-29

DE2 MIC E2# Vilt/Be Quick E1#     13-4

Dames A

Vandaag stond het dus op het programma, onze kampioenswedstrijd!!!!!!! Alles werd uit de kast gehaald om ons echt kampioen te voelen. Muziek, presentatie, spandoek en  toeters en vooral veel publiek.

Tegenstander Born. Scheidsrechter Goldobieke Ramos. Nou die liet meteen van zich horen. Nog geen 5 seconden bezig of we hadden al een penalty, gemist overigens door Demi(zenuwen?)

Een wedstrijd waar je overigens niet vrolijk van werd, wat liet Born zich hangen, ze wilden niet eens hun achternaam vermelden, zodat Cor dat kon omroepen als ze een doelpunt scoorde. Ze hadden volgens mij echt geen zin om te handballen en zoals altijd gaan wij dan mee in hun spelletje met soms nog wel een paar leuke oplevingen waar dan weer mooie doelpunten uit ontstonden. Ruststand 16-5 voor MIC.

Tweede helft: even doen wat we moesten doen en zoveel mogelijk scoren en ook weer allemaal scoren. Helaas Aniek onze keepster was dat niet gegund, zij miste de penalty die ze mocht nemen. Eindstand 26-13 voor MIC.

Nog een paar leuke opmerkingen van Cor: Demi had een zusje die ook scoorde, Peggy was tussen 2 doelpunten in 10 cm gegroeid, Ook aniek Lucassen was naar 2.10 meter gegroeid. Elise en Danique hadden leuke staartjes. Maar Cor en Marcel dank jullie wel voor de presentatie en de muziek tijdens, voor en na de wedstrijd, we vonden het erg leuk.

Doelpunten: Elise 1,Veerle 1, Jenny 1, Jill 1, Aniek 2, Gwen 2, Luka 2, Danique 4, Demi 5 en Peggy 7.

MIC B1-Rapiditas B1   23-8

Vandaag " the week after het Championship" werd MIC B1 in de thuiswedstrijd tegen Rapiditas door het MIC-bestuur in de bloemetjes gezet voor het behalen van het kampioenschap. Heel Meerssen en Houthem e.o. was uitgelopen voor deze wedstrijd en aan de wedstrijdtafel zaten 3 MIC- coryfeeën Cor, Marcel en Jack, samen als The Three Degrees (plat vertaald in meerssjens dialect:  "De 3 Grieze"). Cor had speciaal voor vandaag nog wat bijles genomen bij Armin van Buuren, Marcel had zijn Itunes muziekcollectie ge-update en Jack had wat extra balletjes aangebracht op het telraam voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Rapiditas. Dat ging dus helemaal goedkomen. Al was de afgelopen week bij het team toch wat onrust ontstaan over wie het eerste doelpunt zou gaan maken. Dat zou naar verluid wekelijks toch wat extra publiciteit in de media opleveren. Dus toch wat wedstrijdspanning. Deze week was de winnaar van deze oh zo belangrijke openingstreffer: Veerle Duijx. Ook fotograaf Rob was aanwezig met dit keer zijn turbozoomlens, die kon inzoomen tot bij Frans achter in de keuken… Wat zo’n kampioenschap al niet voor emoties kan losmaken. Terug naar het sportieve nu. B1 bleek vandaag gewoon een maatje of 2-3-4 te groot voor het sportieve Rapiditas. B1 bood in deze “walk over” het aanwezige talrijke publiek volop spektakel en doelpunten, te veel om op te noemen. Natuurlijk won B1 ruim. Met 23-8 zelfs. Het feest kon beginnen in het kleedlokaal, waar coach Miranda gespaard werd en vooralsnog niet met kleding en al onder de douche werd gezet, maar goed er is nog één wedstrijd, dus je weet maar nooit. Wat niet is kan nog….. In de kantine werd in ieder geval nog nagefeest. De dag werd op een gepaste wijze afgesloten met een hapje en een drankje bij Frans. Complimenten aan het MIC-bestuur voor de mooie geste om B1 vandaag zo te fêteren, ook dank aan de teamsponsors:  de 2 J’s (Jos & Jolanda) van Thibor en JT Office en de stille sponsor InterChem voor het mooie kampioenshirt. Tevens een speciaal woord van dank aan het duo toeteraars van muziekgezelschap Neet Zaat en Neet Laat en de official van de Geulse Handbalbond Ron T. die met zijn gestreamlijnd zittend oranjeshirt ook acte de presence gaf.

En voor wie het nogmaals wil horen “We are the Champions".

MIC D1 - Born D1

Vandaag stond de klassieker, de el classico van het zuiden op het programma. En dat was te merken. De spanning was te snijden, zowel op het veld als op de tribune. Het zou een vechtwedstrijd worden. Geen hoog niveau of flitsende combinaties, maar handbal met een wil om te winnen. Aanvankelijk liep het gelijk op en een snelle voorsprong leek in het verschiet. Het noodlot sloeg echter toe. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld, de nodige 7m's tot gevolg. Wel eerlijk, 2 aan onze kant 2 aan hun kant, 1 door Merel gestopt, een door de keeper van Born. In de eerste helft liepen we achter de feiten en onszelf aan. Mooi uitgespeelde kansen wisten we niet te verzilveren. Doelpunten kwamen vooral voort uit individuele klasse. De hoekspeelsters Fabiënne en Jacky maakten het verschil en Tessa zorgde met haar strakke 8-8 voor de kentering in de wedstrijd. Verdedigend stonden we goed en Isa en Dajenka herpakten zich, twee mooie individuele acties, twee mooie doelpunten. Toch duurde het toch nog lang voordat we de wedstrijd definitief naar onze hand konden zetten en een voor Born onoverbrugbaar gat wisten te slaan. Zenuwslopende momenten en het publiek zat regelmatig met het zweet tussen de billen. Er werd historie geschreven. El classico werd in het voordeel van onze dames beslist. De ontlading was groot. De bitterballen na afloop smaakten dan ook dubbel zo lekker. Horen we straks het tactische "bitterbal" op het veld? Meiden we zijn trots op jullie. Een wedstrijd op karakter, verdient een gouden randje!

Onze goalies: Isa (3), Sanne (2), Fabienne (2),  Dajenka (2), Jacky (1),Tessa (1)

Wedstrijdverslag MIC E2 - Vilt Be Quick

Afgelopen zaterdag speelden de dames van  MIC E2 een wedstrijd tegen Vilt Be Quick uit Berg en Terblijt.

Nadat Vilt Be Quick de wedstrijd mocht beginnen,  maakte Silke al in de eerste minuut een doelpunt. In de 4e minuut van de wedstijd scoorde Sam de 2-0.

Vilt Be Quick deed wat terug in de 6e minuut en scoorde de 2-1.

De verdediging van MIC speelde uitstekend en zorgde ervoor dat Vilt Be Quick niet op gelijke hoogte kon komen. Robin was ook super aan het keepen.

In de 7e minuut was het weer raak voor MIC en scoorde Anouk de 3-1.

De dames van MIC wilden waarschijnlijk revanche voor de verloren wedstijd uit bij Vilt Be Quick. Ze stoorden goed en kregen de nodige kansen om de score verder te doen oplopen. In de 12e minuut resulteerde dit in de  4-1 door een fantastisch mooie goal van Iris.

Voor de rust werd nog 1 keer gescoord door Vilt Be Quick: 4-2.

In de tweede helft hadden de dames van MIC  goed geluisterd naar de instructies van Ingrid en scoorde snel de 5-2 door Floor en een minuutje later lag de bal al weer in het doel bij Vilt Be Quick. Floor was wederom de maker van doelpunt nummer 6. Bij MIC stond nu Sam in het doel. Ook zij keepte fantastisch en had een paar mooie reddingen.

Toch kon zij niet verhinderen dat Vilt Be Quick in de 7e minuut scoorde. De stand is dan 7-3.

MIC liet zich hierdoor niet ontmoedigen en ging vrolijk door met scoren. In twee minuten tijd scoorde Floor en Robin Canna respectievelijk de 8-3 en 9-3.

Maar het was schijnbaar voor de dames van MIC nog niet genoeg, want de keepster van Vilt Be Quick moest nog een aantal keren de bal uit het net vissen. Vilt Be Quick kwam haast niet door de verdediging en scoorde nog maar 1 keer.

Na lang droog te hebben gestaan scoorde Anne in de 19e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd.  Voor haar was het extra mooi, omdat zij tegen haar vorige club scoorde. Eindstand 13-4.

Let op: het thuisprogramma wordt gespeeld in de Polfermolen in Valkenburg!