week 1605

week 1605

DC1        MIC DC1                              Olympia (B) DC1              14-10

DE1        MIC E1#                               Born E1                                4-12

DC2        ESC'90 DC2                         MIC DC2                              18-18

DD1       Esia D1#                               MIC D1                                7-13

DE2        Esia E1                                  MIC E2#                              4-16

DB2        Esia/Adio DB1#                 MIC DB2                              6-13

DS2        Noav DS1                            MIC DS2                              23-21

DE1        DBC'90 E1                            MIC E1#                              22-8

DS1        Dongen DS1                       MIC DS1                              28-21

DB1        Noav DB1                            MIC DB1                              13-21

DS3        Rapiditas DS1                    MIC DS3                              26-11

DA1       Vios (H) DA1                      MIC DA1                             5-38

DA1

Vandaag de eerste wedstrijd van onze laatste ronde in de competitie, op naar Vios.

Na onze mindere wedstrijden de afgelopen 3 weken waren de meiden weer toe aan een goede wedstrijd zodat ze hun zelfvertrouwen weer terug kregen. De warming up deden ze dan ook voor de eerste keer op muziek.

We begonnen iets vroeger want Miranda moest daarna meteen door naar de B meiden van MIC. We gingen goed van start en binnen no time stond het 0-5 in ons voordeel. Ook was er weer een deal afgesloten , diegene die de 13de goal maakte alleen of dmv een mooie wissel moet trakteren op bitterballen, even dacht ik dat Peggy weer de pineut was maar gelukkig stopte de keeper haar inzet ook Demi kreeg de bal niet in het doel, de 13de wilde blijkbaar niet. Maar Danique kon Demi alsnog lanceren met een break en die scoorde ze wel. Dus de bitterballen worden verzorgd door Danique en Demi samen. En we scoorde er verder lustig op los met een ruststand van 3-18 voor MIC.

Tweede helft gingen we ook weer lekker door met mooie wissels en goede verdediging want Vios kon maar zeer weinig scoren. Toen !!!!!  het hoogtepunt van de wedstrijd, waarbij Miranda een staande ovatie gaf aan onze speelsters omdat er geoefend was op een systeem, dat werd ingezet en het lukte ook nog. Zeer mooi dames. De volgende uitdaging was voor de keeper Aniek, niet meer dan 5 doelpunten tegen krijgen anders zou zij ook moeten trakteren op bitterballen. Deze keer heeft ze hem gewonnen, ben benieuwd of ze de volgende ook weer zal winnen. Ook mijn uitdaging hebben de dames niet weten de verzilveren, nl de 40 doelpunten halen. Eindstand 5-38.

Doelpunten: Elise 1, Gwen 2, Danique 2, Jill 3, Veerle 3, Jenny 4, Aniek 4, Luka 6, Demi 6 en Peggy 7.

Noav B1- MIC B1 13-21

De wedstrijden tegen Noav zijn van oudsher boeiende handbalduels. MIC had zich daarop goed voorbereid, al opende Noav de score 1-0, maar het was Julie die met 2 treffers MIC op een 1-2 voorsprong zette. Noav met dit keer een heel uitgebreide selectie speelde de eerste helft goed, was dreigend en maakte het MIC moeilijk. MIC bleef echter  stug verdedigen en na de 2-2 van Noav was het achereenvolgens Britt (actie vanaf rechts), Lisa met een individuele actie, een 7 meter van Julie en een goeie hoekactie van Renee, die MIC op een ruime 3-6 voorsprong brachten. Even was er een dipje bij MIC, waardoor Noav terug langszij kon komen (6-6), maar nog voor de rust stelde MIC orde op zaken via Julie en 3x Joyce. Een kloof was geslagen. Met een 7-10 score voor MIC werd de rust bereikt. Na de rust een sterk uit de startblokken komend MIC, dat de voorsprong uitbouwde naar 7-14 via Emma (een typisch goaltje in de kruising), Peggy, Lisa en Maud (vanaf de rechterhoek). Het verzet van Noav was gebroken en het conditioneel sterke MIC ging onverstoord verder, nam de tijd voor de aanval en wist ook deze wedstrijd verdiend naar zich toe te trekken via nog doelpunten van Lonneke, Peggy, Julie, Maud, Lisa, Britt en Joyce. Eindstand 13-21

ESIA D1  -  MIC D1  8-13  (4-8)

In Jullepe speelden onze meiden hun 5e wedstrijd in 10 dagen of zo, ze leken een beetje handbalmoe maar niet heus. Merel was geblesseerd of durfde de wethouder gewoon niet te komen na al die “sjampscheuten”?  Tegen Esia verdedigden dus Isa en Iris respectievelijk de 1e en 2e helft het doel. En dat deden ze met verve. Onze meiden waren sterker maar geheel gemakkelijk ging het niet. De overwinning kwam nooit echt in gevaar maar aanvallend was het moeizaam. Knokken voor elkaar in de verdediging was het credo. De ruststand was 3-8, de eindstand 7-13. Een regelmatige overwinning voor Oranje. Ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden zullen coaches John en Miranda gedacht hebben. Na de Vastenavond weer meters maken! Doelpunten: Sanne (4), Tessa (3), Maddy en Isa (2), Simone en Fabiënne.

ESIA B1  -  MIC B2  6-13  (4-6)

Een nette overwinning van onze dames in en tegen Jullepe. Onder luide aanmoedigingen van het in grote getale opgekomen uitpubliek kwam de zege nooit in gevaar. Voor elke meter werd geknokt en hoewel er nooit sprake was van super goed  handbal kwam de uiteindelijke zege niet uit de lucht vallen. Meer dan verdiend werd na een 4-6 ruststand een eindstand van 6-13 bereikt. Lara R. stond een goede wedstrijd te keepen en Lara P. nam het team op sleeptouw door steeds van verre afstand doel te treffen. Zo kwamen de dames van Esia nooit echt in de buurt. Coach Marcel kan weer blijven tot na de carnaval, das dan weer mooi meegenomen. Vastelaovend same!! Doelpunten: Lara P. (7), Janneke en Ellen (2), Maud en Julie.

ESIA E1 - MIC E2 4-16.

Vorige keer hadden we tegen deze tegenstander  met 12-7 gewonnen. De keepers Anne en Robin Janssen hebben het heel goed gedaan.

In de eerste helft heeft Robin gekeept. Na de rust was het 9-1. In de tweede helft heeft Anne gekeept. We waren zelf heel goed in het veld en hebben lekker veel gescoord. En er was nog een hoogtepunt. Silke heeft vandaag haar eerste goal gemaakt. Sam vloog de hele tijd over het veld en scoorde heel veel. Ook Britt deed het heel goed. Ze heeft ook een keer gescoord. In de verdediging was het veel rennen en kijken waar je mannetje stond. Maar uiteindelijk hebben we toch nog  gemakkelijk gewonnen.