HS1 Wittenhorst HS2 MIC HS1 26-17

DA

Vandaag stond er op het programma een uitwedstrijd tegen Born en dat betekend spelen in de blauwe shirts.

We waren erg op tijd in de hal  dus maar even een handbalwedstrijdje onderling gespeeld als warming up, want het was erg koud.

Miranda had de meiden uiteraard goed toegesproken want zo’n wedstrijd als vorige week dat kon echt niet.

Onze begroeting verbetert ook al,  want het is al wat luider zodat het publiek het ook goed kan horen, kan volgens mij nog harder zodat  het publiek ervan zou moeten  schrikken.

Maar goed dan het begin. Geheel tegen ons eigen in keken we naar een paar minuten niet tegen een 2-0 achterstand aan maar gingen wij goed van start en met name Luka zat er lekker in, zelfs de vader van Luka genoot er van. ( mag ook als je dochter het goed doet).

De wedstrijd was niet zo spannend en de tijd verstreek ook, met als rust stand 7-14 voor MIC. Aniek scoorde de 14de  nadat ze de zeer harde bal van Gwen goed gevangen had en mooi kon afronden.

Tweede helft leek Born terug te komen tot 10-14, maar toen was het afgelopen. We kwamen  weer aan scoren toe en soms zelfs met zeer mooie wissels en leuke snelle breaks, bij een van die breaks meende Danique dat ze Demi de weg moest wijzen geloof ik want ze liep mee en wees van daar moet je naartoe. Kortom we hebben weer gewonnen met 11-25. Maar de scheidsrechter vond dat te weinig voor ons en heeft een score doorgegeven van 11-253. Goed voor ons doelgemiddelde want nu staan we op 494 gemaakte doelpunten, zal nog wel rechtgetrokken worden. We kregen deze wedstrijd 7 penalty’s tegen  waarvan er maar 2 raak waren. En wij kregen 4 penalty’s waarvan er maar 1 mis was.( volgende keer beter Veerle)

Doelpunten: Elise 1, Jill 1, Luka 3, Demi 3, Gwen 3, Peggy 4, Aniek 4 en Danique 6.

DHC Meeuwen B1- MIC B1 12-13

Vandaag de eerste competitiewedstrijd in 2016 en dan meteen op bezoek bij de nummer 2 DHC Meeuwen dat op 3 punten achterstand stond van koploper MIC vóór deze wedstrijd.

In het "hol van de Meeuw"  onspon zich vanaf het begin af aan een gevecht tussen 2 teams die er vol voor gingen. MIC nam gelijk in de eerste aanval een 0-1 voorsprong via Lisa, Meeuwen antwoordde met een paar gevaarlijke aanvallen maar paal, lat en Gabby stonden de gelijkmaker in de weg. Joyce maakte zelfs nog 0-2, maar daarna was het Meeuwen dat goed terugkwam en zelfs op enig moment een 6-4 voorsprong nam. MIC knokte zich terug in de wedstrijd. Het bleef gelijk op gaan tot de rust. Gabby had fraaie reddingen in huis en Julie bleef koel bij de 7 meters en zo stond er met rust een 7-7 stand op het bord. Het kon nog alle kanten op. Via een fraaie actie van Lonneke werd na rust een belangrijke voorsprong genomen (7-8) door MIC, waardoor de druk bij Meeuwen kwam te liggen. Het bleeft echter spannend en Meeuwen nam zelfs weer een 9-8 voorsprong. Een paar onfortuinlijke momenten voor MIC leverde blessures op voor DD (Dames Duijx) en wie anders dan Britte (hoeveel pech kan iemand hebben?). Daarvoor had Britte nog net de 10-10 gescoord. Een zenuwslopende slotfase brak aan en het MIC-team leek wat aangeslagen door het blessureleed. De emoties sloegen toe. In een timeout gaf coach Miranda de laatste aanwiijzingen. In een spetterende apotheose gooiden de B1-meiden vervolgens nog eens lijf en leden in de strijd om op de valreep nog de winst binnen te slepen, 12-13 via een winnende treffer van Julie, die de goeie doelvrouwe van Meeuwen tot wanhoop dreef met haar 7 meters.  Een gehavende selectie kan terugkijken op een zwaar bevochten zege met veel strijd en passie. Een zeer knappe prestatie!

Doelpuntenmakers: Julie 7x, Britte 1x, Emma 1x, Joyce 1x, Lisa 1x, Lonneke 1x en Veerle 1x

DC2: Posterholt dc1 tegen Mic dc2.

Vandaag hadden wij een uitwedstrijd tegen Posterholt. In de wedstrijd was iedereen heel sportief. In de verdediging moesten we snel bijschuiven en goed opletten want de dames van Posterholt waren snel en krachtig.  Het lukte ons om een paar ballen buiten de cirkel te houden. De keeper Irene was ook heel goed ze wist ook veel ballen buiten het doel te houden. Jammer genoeg gingen er toch ballen het doel in. de scheids floot heel snel af. In de eerste helft stonden we voor met 6-8. In de tweede helft heeft Posterholt ons ingehaald met 17-13.  Helaas verloren maar het was wel een sportieve en leuke wedstrijd. Iedereen had zich goed ingezet voor de wedstrijd. Hopelijk winnen we de volgende wedstrijd wel weer.

DHC Meeuwen – MIC D1 (12-5)

Dit keer een wedstrijd waar twee sportculturen elkaar ontmoetten in het verre Belgisch Limburg. Met de thuiswedstrijd nog in het geheugen nu de mogelijkheid voor revanche.  Op papier een schier onmogelijke opgave, maar onze meiden zouden onze meiden niet zien als ze er niet vol tegenaan zouden gaan. De eerste helft lukte dat ook heel aardig. Ondanks het fysieke spel en overwicht in lengte ging de wedstrijd gelijk op. Er werd zelfs, voor ons ongebruikelijk, een time-out aangevraagd door de Meeuwen. Deze mocht de Meeuwen echter niet helpen: 5-5 was de ruststand. Onze dames speelden geconcentreerd en brachten zeer mooie acties en dito doelpunten van Isa (2), Jacky (2) en Sanne (1).

De tweede helft, tja daar kunnen we kort over zijn. Het fysieke en conditioneel zware spel begon zijn tol te eisen en kwamen we er eigenlijk niet meer aan te pas. Eindstand:12-5 voor de Meeuwen. Maar niet getreurd het meegereisde publiek was zeer tevreden. Het was een mooie en aantrekkelijke wedstrijd waarbij de beste heeft gewonnen. Jammer genoeg konden de beloofde bitterballen de pijn niet verzachten, simpel weg omdat deze zgn. “ronde kroketten” niet te bestellen waren. Vreemde cultuur daar. Gelukkig smaakte het Belgisch biertje jullie journalist erg goed. Dat is dan wel weer fijn aan deze cultuur.

MIC D1-ESC’90 (13-9)

Op een trainingsdonderdag stond deze inhaalwedstrijd op het programma. Een wedstrijd die door onze meiden werd gedomineerd. In control girls! Heel geconcentreerd aanvalsspel en prachtige passes luidden het ene na het andere doelpunt in. De verdediging stond als een huis en Merel keepte als vanouds. Kortom ESC’90 had geen kans en is de eindstand eigenlijk een beetje vertekend:13-9. Dat had net zo goed 20-9 kunnen zijn. Het aanwezige publiek trotseerde een houten achterwerk omdat de tribune helaas niet toegankelijk was. Jammer. De speelsters en begeleiders van ESC hadden zich op dit tijdstip (18.00) verheugd op broodjes kroket e.d. Maar helaas, ook de kantine was gesloten en moesten ze het met de alom bekende figuurlijke frikandellen van trainer/coach John doen. Fijn dat Miranda ook weer van de partij was aan de zijlijn.

Goed gedaan meiden en met deze flow naar pajottenland a.s. zaterdag. Laten we die Meeuwen een poepje ruiken.

Prachtige doelpunten van: Isa (6), Simone (2), Tessa (2), Dajenka (1), Sanne (1). Als gevolg van een houten kont heb ik helaas het laatste doelpunt gemist. Excuus aan de scoorster.